Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Futbolda Ortaköy şampiyon oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği ve bu yıl ilki gerçekleştirilen ilçeler arası halı saha turnuvasında Ortaköy ilçesi şampiyon oldu. Final de Eskil ilçesini güzel bir oyunun ardından 5-1 mağlup etmeyi başaran Ortaköy ilçesi şampiyon oldu. Kültür Park Arena Halı saha tesislerinde 3.lük ve final müsabakası yapıldı. Vali Şeref Ataklı, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ile ilçelerin kaymakamları ile davetlilerin izlediği final müsabakasının ardından dereceye giren takımların madalyaları, kupaları ve hediyeleri verildi. Final müsabakasının öncesinde Gülağaç ilçesi ile Sarıyahşi ilçesi 3.lük için sahaya çıktılar. Gülağaç ilçesi rakibini 4-2 mağlup ederek turnuvanın 3. Olmayı başardı. Final müsabakasında ise Ortaköy ile Eskil ilçeleri karşılaştılar. Eleme turlarında da karşılaşan iki takımın maçını Eskil 6-5 kazanmıştı. Bu defa sahaya daha dikkatli çıkan Ortaköy ilçesi ilk yarıyı 4-1 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da bir gol daha bulan Ortaköy sahadan 5-1 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu olmayı başardı. Maçtan sonra şampiyon olan Ortaköy’ün madalya ve kupasını Vali Şeref Ataklı, İkinci Eskil ilçesinin kupasını Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, 3.olan Gülağaç ilçesinin kupasını ve madalyasını Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, en centilmen takım Sarıyahşi takımının kupasını Ortaköy kaymakamı Harun Başıbüyük, en centilmen oyuncu Sarıyahşi takımından Adem Küçük’ün kupasını da Eskil İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan tarafından verildi. 

OSB Futbol Heyecanında Sloport İmalat’tan Farklı Farklı Tarife

Futbol Park  halı saha tesislerinde büyük bir heyecan ile devam eden  Aksaray Organize Sanayi Bölgesi çalışanları arasında düzenlen halı saha futbol turnuvasında dün tek maç oynandı. B grubunda ilk maçlarına çıkan Sloport İmalat ile Motifsa mobilya arasındaki mücadelede  gülen taraf  Sloport İmalat oldu. Motifsa mobilya ise güçlü rakibi Sloport İmalat karşısında  vasat bir futbol ortaya koydu.  Maçın bitiş düdüğü ile farklı bir  zafere imza atan Sloport İmalat sahadan 10-1 skor ile ayrılarak  B grubunda zirveye ortak oldu. B grubunda ilk maçında farklı kazanan Sarıgözoğlu ile averajları eşit olmasına rağmen Sloport İmalat gol fazlası ile liderliği rakibine kaptırdı. B grubunda çeyrek final için büyük avantaj yakalayan Sloport İmalat gruptan çıkma adına önemli bire galibiyet alırken  gruptan lider çıkması için Sarıgözoğlu ile oynayacağı karşılaşmadan mutlaka galip ayrılması gerekecek. b grubunda Sarıgözoğlu’da gruptan çıkma adına önemli  avantaja sahip olurken, 112 Acil ile Motifsa mobilya’nın  çeyrek final umutları mucizelere kaldı.

14 Dağcı Hasandağın’a Tırmandı

Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Hasandağı tırmanışı gerçekleştirildi. Aksaray Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğün de yapılan teknik toplantının ardından valilik önünde Atatürk anıtına çelenk koyan Türkiye Dağcılık Federasyonu Organizasyon Kurulu üyesi Korkut Güven ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Biltekin ve dağcı sporcular daha sonra Hasandağı tahtalı yayla bölgesine kamp kurmak üzere hareket ettiler.14 dağcının katılımıyla zirve tırmanışı başladı. Zaman zaman kar yağışı ve sis altında sürdürülen faaliyet Yapılan zirvenin ardından 14.00 da tahtalı yayla gölgesinde sonlandırıldı. Tırmanış etkinliğine 8 ilden 10 dağcılık kulübünü temsilen aralarında Aksaray  Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen’in de bulunduğu 18 sporcu katıldı. Zirve tırmanışının ardında yapılan değerlendirme toplantısında katılan sporcular ve Türkiye Dağcılık Federasyonunu temsilcileri; Aksaray Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü personeli ve Dağcılık İl Temsilciğine ikram edilen kumanyalar ve organizasyondan dolayı teşekkür ettiler.



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı