Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Hakemlerimiz Mülakata Girdi

2014-2015 Futbol Sezonunda görev alacak Bölgesel ve Ulusal Klasmanlara Aday Hakemlerimiz Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy, Bölgesel Hakem Volkan Okur, Bölgesel yardımcı Hakem Murat Tezel, Serkan Sağlık, Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korumak ve bir üst klasmana çıkmak için,  Murat Akgün, Bahadır Bekleviç, Osman Asal ve Orhan Karaboğa  ise bölgesel hakemliğe terfi etmek için   Görüntülü Analiz, Yorum  ve mülakat sınavlarında ter döktü. 2014-2015 Futbol Sezonunda görev alacak Bölgesel ve Ulusal Klasmanlara Aday Hakemlerimiz Pazartesi ve Salı günü Kayseri’de Görüntülü Analiz, Yorum sınavı ve mülakata tabi tutulacak. Görüntülü yorum mülakatına girdi. Merkez Hakem Kurulu tarafından   10. Bölgede 2014-2015 Futbol Sezonunda  olarak Aksaray’ında yer aldığı Hakemler için  Klasman yenileme ve yükselme Yazılı Kural   sınavında ter döken hakemlerimizden  Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy, Bölgesel Hakem Volkan Okur, Bölgesel yardımcı Hakem Murat Tezel, Serkan Sağlık, Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korumak ve bir üst klasmana çıkmak için,  Murat Akgün, Bahadır Bekleviç, Osman Asal ve Orhan Karaboğa  ise bölgesel hakemliğe terfi etmek için   Görüntülü Analiz, Yorum sınavı ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. Görüntülü yorum mülakatına katıldı. Yazılı Kural Sınavını başarı ile atlatan hakemlerimiz dün Kayseri’de yapılan Görüntülü Analiz, Yorum sınavı ve mülakatın ardından Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy, Bölgesel Hakem Volkan Okur, Bölgesel yardımcı Hakem Murat Tezel, Serkan Sağlık, Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korumak ve bir üst klasmana yükselme şansı elde edecek. İlk kez bölgesel hakemliğe yükselecek Murat Akgün, Bahadır Bekleviç, Osman Asal ve Orhan Karaboğa ise MHK’nin değerlendirmesi sonucunda belli olacak. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Aksaray Şube Başkanı Şükrü Okur Merkez Hakem Kurulu'nun, 2014-2015 Futbol Sezonu Hakemler için Klasman yenileme ve yükselme Yazılı Kural sınavını başarı ile geçen hakemlerin görüntülü yorum ve mülakatlara tabi olduklarını ve sonuçların açıklanması ile hakemlerin yeni sezondaki klasmanlarının belli olacağını belirtti. Sonuçların MHK tarafından 1 Temmuz’da açıklanacağını ve Aksaray hakem ailesi olarak yeni sezonda bölgesel ligde sayının daha artacağı8na inandığını ifade ederek sonuçların hem Aksaray hem hakem camiası için hayırlı olmasını temenni etti.

Aydos Dağı Tırmanışa Aksaraylı Dağcılarda Katıldı

Aksaraylı Dağcıları Ereğli Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü (ERDAK) tarafından organize edilen Aydos dağı zirve tırmanışına katıldı..Ereğli Dağcılık ve Arama Kurtarma spor kulübü( ERDAK) tarafından 4.’sü Düzenlenen Aydos dağı zirve tırmanışı ve dağcılık şenliği  Kıkrak pınarı yaylasında  (2000 m.) gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 46 dağcılık kulübünden 260 dağcı sporcunun katıldığı tırmanışa Aksaray’dan dağcılar İsmail Demirezen, Şahin Koçak, M.Toprak Keskin ve Yavuz Koçak katıldı. Ereğli’de yapılan resmi törenin ardından Kıkrak pınarı yaylasına gelinerek kamp kuruldu. sabaha karşı  gruplar halinde zirve tırmanışına başlayan ekip tırmanış sırasında 3 bin 100 metre 30 metrelik kar kulvarından yan geçiş esnasında dengesini kaybederek kaymaya başlayan bir dağcıyı Aksaray temsil eden  dağcılardan Şahin Koçak tarafından kurtarılarak büyük bir kaza da önlendi. Zaman zaman sisle birlikte zirve tırmanışı gerçekleştirilerek öğlen saatlerinde  Kıkrak pınarı yaylasında etkinlik sona erdi.

İlçeler Arası Futbol Heyecanında Finalin Adı Belli Oldu   

Eskil İlçe Kaymakamlığı ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu ilk kez gerçekleşen ‘Bahar Şenliği’ İlçeler arası kamu çalışanları Halı Saha Futbol Turnuvasında yarı final heyecanı yaşandı. Yarı final müsabakalarına çok sayıda futbolsever takip ederken Eskil İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim Irmak ve Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Bilgiç’te büyük bir heyecan ile karşılaşmaları izledi. Aksaray’da ilk kez ilçede görev yapan resmi kamu kurum çalışanları arasında düzenlenen halı saha futbol turnuvasında yarı final heyecanında Kültür Park Kültür Park Arena Halı Saha tesislerinde Ortaköy ile Sarıyahşi karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Ortaköy takımı rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koyarken maç sonunda farklı bir galibiyet imza attı. Ortaköy sahadan 10-5 farklı bir skor ile ayrılarak adını finale yazdıran ilk takım oldu. Günün diğer karşılaşmasında ise turnuvanın ev sahibi konumunda olan Eskil ile Gülağaç takımları kozlarını paylaştı.  Kıran kırana geçen ve oldukça çekişmeye sahne olan karşılaşmada gülen taraf zorda olsa e 4-2’lik skor ile eskil oldu. Eskil takımı adını finale yazdırırken Ortaköyspor’un finalde rakibi oldu. İlçeler arası kamu çalışanları Halı Saha Futbol Turnuvasının açılış maçında ve aynı grupta olan Eskil ve Ortaköy turnuvanın sonunda final heyecanında birbirlerine rakip olacak. final karşılamasında perşembe günü saat 19:30’da kültür park arena halı saha tesislerinde iki büyük ilçe Ortaköy ve Eskil finalde kapışacak.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false