Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Aksaray Badminton Türkiye Şampiyonasına Ev Sahipliği Yaptı 

Aksaray’ın ev sahipliği yaptığı v Dağılgan spor tesislerinde bulunan kapalı spor salonunda 2 gün süren  Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Aksaray’ı Hazret Korkmaz temsil etti. Dağılgan spor salonunda yapılan Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonasına 13 ilden toplam 60 sporcu katılarak heyecanın içinde yer aldı. Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonasının ardından ödül töreni gerçekleşti. Ödül töreninde başarılı  ve derece elde  sporculara GSİ müdürü Cüneyt Alkan, şube müdürleri ve Bedensel Engelliler Federasyon Başkanlığı Genel Sekreteri Adnan Öztürk tarafından madalyaları verildi. Şampiyonada Aksaray’ın gurur kaynağı olan Hazret Korkmaz tek erkekler kategorisinde üçüncü, çift erkekler kategorisinde de birinci oldu. SS6 (Cüceler) kategorisinde Emre Çağlayan birinci olurken, Kübra Çağlayan’da üçüncü oldu. Şampiyonada Konya ve Samsun takımlarının sporcuları aldıkları başarılı sonuçlar ile ön plana çıktı.. Konya’dan 14 sporcu madalya alırken, Samsun’dan da 11 sporcu madalya sevinci yaşarak Aksaray’dan mutlu bir şekilde ayrıldı. 2014-2015 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar belirlendi. 2014-2015 sezonunda amatör lisans işlemi bedelleri ve uygulamaları, amatör futbol müsabaka ve disiplin uygulamaları, amatör liglerde yaş, statü, liglerin başlangıcı ve bitiş tarihlerinin yer aldı. Amatör futbolcuların birinci transfer dönemi işlemleri 14 Temmuz-10 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci transfer dönemi işlemleri ise 2 Ocak - 13 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.amatör liglerde yaş kontenjanı  konusunda kulüpler aydınlatıldı.

Amatör Liglerde Kontenjan Yaş Sınırı 28 Olacak

2014-2015 sezonu için 1986 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu, 1996 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsünde olacak..Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör ve 1. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de 1987 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayabilecek. Bu kategorilerdeki takımların 1986 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilecek. Ancak, takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu ve 1996 ve daha küçük doğumlu en az 2 (iki) futbolcu yer alacak. 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilecek.. 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı küçük futbolcu 2’den az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilip, 2 yaşı küçük futbolcu yazılamadığı takdirde müsabaka isim listesi 16 kişi ile, 1 yaşı küçük futbolcu yazılamadığı takdirde müsabaka isim listesi 17 kişi ile sınırlı olacak. 2014-2015 sezonunda Büyükler kategorisi 2. Amatör küme takımlarında üst yaş sınırlaması olmayıp her yaştaki futbolcular bu ligde oynayabilecek. Ancak, her takımın 18 kişilik müsabaka listesinde 1996 ve daha küçük doğumlu en az 2 (iki) futbolcu yer almak zorunda olacak.. Aksi takdirde takım hükmen mağlup olacağı yönünde önemli bilgiler verildi.

Bal’da Hedef Aksaray’ı En İyi Şekilde Temsil Etmek

 

2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yapılacak uygulamalarda önemli değişikliler göze çarptı. Aksaray Sanayispor’un şehrimizi temsil edeceği Bal liginde  sağlanan destek, bir üst lige çıkacak takım sayısı ve gruplarda TFF kulüplerin menfaatlerini ön planda tuttu. hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. 2014-2015 futbol sezonu öncesinde ''Türkiye Futbol Federasyonu son dönemlerde amatör futbola önemli katkılar yapması kulüpleri bir nebze rahatlattı. Liglere katılım ve tescil bedellerinde %40 indirim uygulayarak, amatör futbolun daha fazla kişiye ulaşmasını ve oynanmasını sağlandı. Ligin sigortaları, katılım ve yol ücretleri için her kulübe 30 bin TL ile 45 bin TL arasında maddi destek verildi.'' ''Profesyonel kulübü olmayan illerde profesyonel maç heyecanını yaşanması için BAL'da mücadele eden 32 şehir takımı Türkiye Kupası heyecanının içinde olacak. Türkiye Kupası'nda yer alacak olmak amatör futbol ve amatör takımlar için adeta futbolda bir devrim oldu. Bu sezon profesyonel lige çıkacak takım sayısında da artışa gidildi ve  daha önce 9 olan  takım sayısı 11’e çıkartıldı. 78 ilden toplam 149 takımın olduğu Bal liginde 11 grupta mücadele eden ve sezonu 1. Sırada tamamlayan Takımlar direk olarak spor toto 3 .lige yükselecek Bal liginde yeni sezon içinde gruplarda  Özellikle ulaşım mesafelerini ve iklim şartları dikkate alınarak kulüpler bu göre gruplara ayrıldı. 2014-2015 futbol sezonunda Aksaray’ın Bal liginde yeni temsilcisi olacak Aksaray Sanayispor ise 6. Grupta komşu iller ile mücadele edecek. Temsilcimizin en uzak deplasmanı Sivas olacak.Aksaray Sanayispor ilk heyecan yaşayacağı Bal liginde ilk resmi maçına  14-15 Eylül tarihleri arasında çıkacak. Bal ligindeki temsilcimiz Sanayispor’da kulüp başkanı Ferit Gemici; yeni sezonda  ligin uygulamalarında önemli değişiklikler yapıldığını ve bundan da memnun olduklarını ifade etti. Eylül ayının 2. Haftasında başlayacak lig içinde iyi bir hazırlık devresi geçireceklerini ve Aksaray’a yakışır bir takım oluşturmak içinde yönetim olarak yoğun emek verdiklerini söyledi.  Yeni sezonda play off sisteminin olmadığını, grup liderlerinin direk 3.lige yükselecek olmalarının bütün takımlar açısından olumlu karşılandığına dikkat çekti. Grupların ise adil dağıtıldığını, iklim şartları ve ulaşım yönünden kulüplerin kendi bölgelerindeki takımlar ile mücadele etmelerinin kulüplerin büyük bir maddi külfetten kurtardığına da dikkat çekti. Şimdi merakla fikstür çekimi beklediklerini 6 .grupta sezona iyi bir başlangıç yapmanın hesapları içersinde olduklarını belirtti. Her zaman ifade ettiği gibi kimsenin sahaya kaybetmek için çıkmayacağını ve bu yönde Aksaray Sanayispor olarak hedeflerinin her zaman başarı olacağının altını çizdi. Aksaray Sanayispor’un şehri temsil ettiğini ve lig boyunca bütün ve Aksaraylıların birlik beraberliğin bütün komşu illere göstermeleri için  maçlarda önemli bir taraftar kitlesinin oluşması yönünde çağrıda bulunarak sözlerini tamamladı.



Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli