Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Günün İçinden; Bir Aksaray Sevdalısı

Günün İçinden; Bir Aksaray Sevdalısı

Günün İçinden; Bir Aksaray Sevdalısı

AKSARAY SEVDALISIYMIŞ GİBİ ÇEK KANKA DİYENLERE GELSİN.
Aksaray ürünleri, hatıraları, maketleri, magnetleri, T-shirtleri, Aksaray ile ilgi ne varsa yapmak için kolları sıvıyan Aksaray sevdalısı deli cesareti olan deli dolu bir insan : kendimden bahsediyorum.. Arabasını satıp avcunda neyi var neyi yok son 2-3 yıldır yatıp kalktıkça sürekli düşünen, üreten, sunan biri oldum. Fakat Aksaray gibi kabuğundan yeni çıkan bir şehir için ne yapılırsa insanların ağzında şu laf var.. "Aksaray için daha erken" şu erken bu erken lafları kulaklarımda çınlasada hiç kulak asmadan, kimseye danışmadan sormadan araştırmadan. Ben bu işlere el atmaya çoktan karar vermiştim bile.... şu ana kadar onlarca eserim... oldu. Bunları sergileme fırsatı veren Aksaray Belediyesi ve Aksaray valiliği oldu. Sonra Ticaret odası ve daha sonra Ticaret Borsası derken bir çok dernek ve kuruluş yaptığim Aksaray hatırası ürünlerimden aldı. Şu anda yeni ve tarihi dokularımız olan Aksaray ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. ... Tanıtıma katkı sağlamak çorbada benimde tuzum olsun diye bu hayırlı işe bizde dail olduk. 
Son günlerde çalışmalarım arasında Aksaray´ın tanıtımında özellikle Aksaray magnetlerimle geçen yıl 40 bin adet şehir dışındaki insanlara ulaştırmanın keyifi içindeyim. 
Bu sene rahatlıkla söyleyebilirim. Yurt içi ve yurt dışına kendi başıma kendi çabalarımla 60-80 bin kişiye kendi ürettigimiz Magnetlerimizin Aksaray ve Aksaray´ın çevresindeki turistik beldelerdeki hediyelik satışı yapan noktalarımızla sağlanmasına vesile olacağız.. Aksaray için son 2-3 yıldır. Maddi ve manevi zorluklarımız olmasına rağmen. Çok şeyler yaptık. Anlatmakla bitmez.... Ben millet vekili adayları gibi oy istemiyorum. Ama onlar gibi hatta bir çoğundan da daha farklı ve gayretli işler yapmaktayım. ... Bunu gören göz, duyan kulak , taktir eden dil mutlaka var.. 
Çok destek te alıyorum. .. fakat her zaman her yerde olduğu gibi kendi dünyamda da bazı insanları farkediyorum. Takdir etmekten, onure etmekten, birini mutlu etmekten geri kaçınıyorlar.... kabaca böbürlenen insanlarımız var..... Başarılı insanları görmezlikten gelen, meyve veren ağacı taşlıyan insanlar var.... Allah öyle insanlarında inşallah kalbini yumuşaltır. Kim memleketi için sadece bir çivi bile çaktıysa o insan sevapları sevabına nail olsun. Geçtiğimiz hafta samimi olduğumu düşündüğüm birine dedim ki senin sosyal medya gücün çok iyi . Bazı yaptığım ürünler var onları bi sayfana at bakalım insanlar ne diyecek diye...hatta daha öncede bir kaç kere demiştim. Ama oralı olmadı.. insanlar ünlü olunca, meşur olunca, zengin olunca , iyi bir mevki sahibi olunca seveni neden çok olur hiç düşündünüz mü?: bir çoğunuz menfaat varda ondan diyecektir... Asıl destek verilecek insanlar duruken ağam paşam amirim müdürüm deyip el pençe olanlara sözüm... Geçen kitap fuarında ünlü bir yazar dediki biz yazarlar olsun, otoriter insanlar olsun. sanatkarlar, fedakar insanlar hep yanlızdırlar.. !!!!!

-Geçenlerde bir ağabeyimize yaptığım üründen bahsedip çalışmam nasıl olmuş diye göstermek istedim.
Gördü ve ilk sorduğu soru şu oldu.
-Tanesi 30 TL. varmı?
İnanın şoke oldum... 
Tanesi 350-400 TL olan bir ürüne 
30 TL. varmı deyince.
Kırtasiyeye girseniz bana şöyle orta yollu bir kalem verirmisiniz deseniz 30 TL.den aşağı değildir. 
Yaptığım bu eser, ön kalıp masrafı 5000 TL. ye maal oldu. Sadece 3 boyut çizim 3000 TL. verildi. Kalıp ve enjeksiyon masrafı renklendirme, 1500 TL. 
Git gel 500 TL. Toplam 5000 TL´lik ön çalışma oldu.. Tanesi 30 TL varmı deyince kalbim cıız etti. hayret ettim... bişey diyemedim o anda. haklıdır çünkü bu işin icinde olmadığından olsa gerek. 
Tanesi 10 TL dese de  Artık bakış açısı hangi pencereden baktı biz bilemeyiz.
Arkadaşlar bundan 2-3 sene önce çok duydum. Aksaray´a ait bişey yok diyenleri. ama şimdi var. Bu kardeşiniz altındaki arabasını sattı. ..Kendini Aksaray ürünleri yapmak icin maddi manevi yıllarını verdi. Galiba aramızda başarılı ve yenilikçi insanları seven çok az kişi var. Soysal medyada ve bu sayfamda Aksaray sevdalısı gibi görünen ama hiç alakası olmayan kişilere sıradan bi şamataya beğeni çok. Arkadaşlar sadece bu kardeşiniz tek başına 3-4 senede 100 bine yakın şehir dışındaki insana Aksaray´ı anlattı, tanıttı yada hatırlattı. Bazen Niğde Aksaray denildiğinde sert çıkışlar yaptı. Üzüldü.
Dilek olay. "sadecec bir vatandaş" olarak yapılması gereken herşeyi yaptı ve yapıyorda. Bazı insanlar hemen bir yere üye oluyor, bir derneğe üye oluyor... yada birazcık çevresi olan bir yerlere aday oluyorlar. Bu kardeşiniz ise hiç bir zaman menfaatsiz taşın altına değil , kayanın altına elini koyuyor ne yazık ki gören olmuyor... ne yediğimi ne içtiğimi atan biri değilim. Farklı ve Aksaray ile ilgili şeyler atıyorum. Herkes görüyor. .. ama nacizane kendi beğenirse küçük düşerim diye böbürleniyor. veya Aksaray için yapılan iyi şeylerden hoşlanmıyor. ... Aksaray için emek vermeye devam edeceğim. . Öyle yarım bırakmak yok. Hayalim. Aksaray hatıraları müzemin olması. ... AHMET SEFA AKSARAY HATIRALARI MÜZESİ gelecekte yavrularımıza anlatılacak bişeyler bırakmak için.

NOT: AKSARAY HABERCİ OLARAK DESTEKLİYORUZ 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli