Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Gün, Yetim Çocukların Günü Oldu

Gün, Yetim Çocukların Günü Oldu

Gün, Yetim Çocukların Günü Oldu

Aksaray Belediyesi ve Aksaray İnsani Yardım Derneği İHH tarafından "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla bir program düzenlendi. Çocuklar kendi günlerinde luna parka giderek doyasıya eğlendiler. Aynı günü akşamında ise iftarda bir araya geldiler.

YETİM ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE GÜNÜ OLDU

Dünya yetimler günü münasebetiyle luna parka giden çocuklar, çarpışan arabalara, dönme dolaba, korku tüneline, gondola, tırtıla, atlıkarıncaya binerek gönüllerince eğlendiler.

EĞLENCEDEN SONRA İFTAR

 Lunaparkta güzel bir günü geride bırakan çocuklar, aynı günün akşamında Aksaray Belediyesi ve İHH tarafından düzenlenen iftara katıldı.

İftar programına Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı,   Aksaray İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve eşi Reyhan Karabağ,  İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, resmi kurum müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda yetim çocuk katıldı

 İftarın açılış konuşmasını yapan İHH Başkanı Önder Özkan 5 yıl önce İHH´nın  teklifi ile İslam işbirliği teşkilatında 57 İslam ülkesinde 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü olarak kabul edildiğini ifade etti. Özkan ? 5 yıldır biz bu şekilde bir araya geliyoruz ve milletçe bizlere emanet olan çocuklarımızla sürekli vakit geçiriyoruz. Allah´a hamd olsun gönüllü arkadaşlarımızla beraber ve başta sayın valimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımızla, hayırseverlerimizin destekleriyle bugüne kadar büyüdük büyüdük bugünlere geldik. Çok olumlu somut gelişmelere şahit olduk. Çocuklarımızı inşallah topluma kazandıracağız dedik. Emin adımlarla gidiyoruz.

 Başkan Yazgı, Ramazan ayının huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek ? Ramazan ayında birçok iftarımız oluyor ama benim en çok önemsediğim ve en çok değer verdiğim itfarlardan bir tanesi sizlerle yaptığımız iftar.  Bizler göreve geldiğimizden beri İHH ile beraber Ramazan ayının 15´inde böyle bir program yapıyoruz.. Öncesinde çocuklarımız lunaparkta eğleniyorlar. Şunu özellikle söylüyorum Sayın Valimizin kıymetli eşleri ve değerli eşimin çocuklarımıza bizlerden daha güzel baktıklarını ve onların her türlü programlarında her zaman yanlarında olduklarını ifade etmek istiyorum. Onlara özel teşekkür ediyorum gerçekten bunu hak ediyorlar. Yetimin esas koruyucu kollayıcısı Allah. Bizlerde bu emanetleri en güzel şekilde değerlendirmek ve onlara hizmet etmek için varız. Sizlere hizmet etmek aslında peygamberimize hizmet etmektir. O nedenden dolayı sizlere geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise yaptığı konuşmada yetimlerin çok kıymetli olduklarını ifade ederek ?Dünya yetimler gününün bütün yemeklerine katılmayı kendime bir görev saydım çünkü bende bir yetimim.5 Yaşında yetim kalmış bir kardeşiniz olarak aranızdayım. Sizin yaşadığınız bütün sıkıntıların hepsini kendim bizzat yaşamışımdır. Bütün dünya ve kâinat sevgi üzerine yaratılmış. Cenabı Allah aşk ile yaratmış dünyayı. İnsanı. Aldığımız her nefes yediğimiz her yemek yaşadığımız her dakika Muhammed aşkına Allah´ın bize bir lütfu.  Aşk ve sevgi bu kâinatın özünü oluşturuyor. Çocukları sevmeyen insanın kalbinde bir maraz ve bir hastalık vardır. Böyle marazlı insanlarda Allahtan toplumda azdır. Biz nasıl çocuklarımızı nasıl böyle seviyorsak Cenabı Allah´ta babasını veya annesini aldığı yetimleri sizin sevdiğinizden milyon kat daha fazla seviyor. O yüzden yetim çocuklar çok kıymetli çocuklardır. Onların yürekleri ellerinde. Yetimlerin malı yenilmez. Yetimlerin kalbi kırılmaz. Yetimlerin saçlarını okşayıp sevgi gösterirseniz çok sevap kazanırsınız. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi cenneti kazanırsınız.? Dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından İHH tarafından Vali Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya yetimlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür edilerek hediye verildi.

  

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı