Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Fuarlar Ekonomiye Can Kattı

Fuarlar Ekonomiye Can Kattı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) tarafından ilimiz tarihinde ilk defa bu yıl düzenlenen

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) tarafından ilimiz tarihinde ilk defa bu yıl düzenlenen Oto Show Fuarı ile Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarının 10 Milyon TL´lik ticaret hacmi yapması Aksaray ekonomisine can kattı.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş´ın 2014 yılında dile getirmiş olduğu ?Aksaray Fuarlar Şehri Olacak? sözüyle birlikte ilimiz fuar organizasyonu anlamında harekete geçerken, 2015 yılında tarihi bir rekor kırdı.

AKSARAY BÖYLESİNİ GÖRMEDİ ? OTO SHOW´UN TİCARET HACMİ 6 MİLYON TL ?

Aksaray´ın il olma statüsü kazandığı yıldan bu yana ilk defa Mayıs ayı içerisinde düzenlenen ve başta çevre iller olmak üzere tüm Türkiye´den ziyaretçileri ağırlayan OTO SHOW fuarı 38 Firmanın katılımıyla 6 Milyon TL´lik ticaret hacmi yakalarken, fuar 50 Bin Kişinin katılımına ev sahipliği yaptı. 

Dünya´nın en zor fuar organizasyonlarının başında gelen OTO Show fuarları 2015 yılında birçok büyükşehirde iptal edilmesi, Aksaray´da ATSO Başkanı Koçaş´ın büyük gayretleri sonucunda başarı ile düzenlenen OTO Show fuarında tam 82 son model araç satışı gerçekleşti.

SANAYİ, TİCARET VE TURİZM FUARI GÖZ KAMAŞTIRDI

Aksaray 2015 yılında fuarlar dalında durmak bilmezken, OTO Show fuarının bir ay sonrasında yine tarihinde ilk defa düzenlenen Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarının Ticaret Hacmi 4 Milyon TL´yi buldu.

Aksaray´lı vatandaşların ve çevre illerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen fuara 80 firma ürünlerini sergileme imkânı bulurken, fuarda 810 farklı ürün satışı gerçekleşti. 40 Bin kişinin ziyaret ettiği fuarının ticaret hacmi ise 4 Milyon TL oldu.

KOÇAŞ ? FUARLAR AKSARAY´A RENK KATTI?

2015 yılının Mayıs ve Haziran ayları içerisinde 2 Büyük Organizasyona ev sahipliği yapan Aksaray´ın fuarlar şehri olacağının altını çizen ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; ? Öncelikle Allah´a şükürler olsun ki iki önemli projenin altından başarı ile çıktık.  OTO Show gibi çok zor bir fuar organizasyonundan hemen sonra bir büyük projeyi daha hayata geçirmek kolay bir durum değildir. Bu zaman zarfında böyle bir başarıyı elde etmek için ekibinizin çok iyi olması ve projelere inanması gerekir.

 ATSO Yönetimi, Meclisi ve Personeli tam kadro bu projelere inandı ve başardı. Aksaray´lı vatandaşlarımızın da fuar kültürünü benimsemesi sonucunda fuarlar Aksaray´a renk kattı. Ayrıca marka şehir olma yolunda büyük adımlar gerçekleşirken diğer taraftan da ekonomi ciddi anlamda kazanç elde etti. 

OTO Show fuarının yanı sıra Sanayi, Ticaret ve Turizm fuarının 10 Milyon TL´lik ticaret hacmi elde etmesi Aksaray´lı firmalarımızı ve bizleri son derece mutlu etti. Fuarlar sonucunda edindiğimiz anket uygulamaları neticesinde istatistiki veriler doğrultusunda gördük ki ilimiz ilerleyen yıllarda çok büyük ve çok ciddi rakamlar altında fuar organize edecek? Dedi.

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli