Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Fizyoterapist Gülnihal Öztürk´den Sağlıklı Yaşam İçin Pilates Açıklaması

Fizyoterapist Gülnihal Öztürk´den Sağlıklı Yaşam İçin Pilates Açıklaması

Fizyoterapist Gülnihal Öztürk´den Sağlıklı Yaşam İçin Pilates Açıklaması

Fizyoterapist Gülnihal Öztürk yaptığı açıklamada: Hareketsizlik, çağımızın salgını haline gelmiş durumda. Gelişen teknoloji ile insanlar; bilgisayar, cep telefonu ya da tablet başında saatlerce oturup hem hareketsiz kalarak pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor hem de sosyal hayattan uzaklaşıp değerlerini kaybediyor. Üstelik bu cihazların kullanımı 3-4 yaşına kadar da düştü. Yaramazlık yapmasın, üstünü kirletmesin, ortalığı dağıtmasın diye bilinçsiz anne babalar tarafından bu salgın, çocuklara da sıçradı ne yazık ki. Oyun çağındaki çocuklarımızın ellerinde cep telefonuyla saatlerce yanlış pozisyonlarda oturmasına göz yumuyor, hatta seviniyoruz ne kadar da uslu duruyor diye. Zihinsel, ruhsal ve bedensel açıdan gelişim çağında olan yavrularımıza en büyük zararı kendi elimizle verdiğimizi görmüyoruz. Radyasyondan bahsetmiyorum bile.

Fizyoterapist Öztürk açıklamasının devamında: Hareketsizliğin de sigara gibi zarar vermediği bir organımız yoktur. Diyabet, kalp-damar hastalıkları, tansiyon, obezite, kemik erimesi ve daha pek çok hastalığın ortaya çıkmasında başrolü oynar. Bununla birlikte yine hareketsiz yaşam ve yanlış pozisyonlarda uzun süre oturmak; kamburluk, skolyoz gibi omurga problemlerine de yol açmaktadır.

Hem kendimizi hem de geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bu tablodan korumak ise egzersiz ile mümkündür. Spora hayatımızda yer vermeli, çocuklarımızı fiziksel gelişimlerine ve isteklerine göre uygun sporlara yönlendirmeliyiz. Fakat spor ve egzersiz kavramlarını aynı şey olarak düşünmek sıklıkla yapılan bir yanlıştır. Spor, fiziksel gereksinimlere göre değil, oyunun kurallarına göre yapılır. Vücudun her bölümünü eşit olarak çalıştırmaz. Basketbolda daha çok bacak kasları, teniste tek taraflı olarak kol kasları gelişir. Yüzme vücudun hemen hemen tüm kısımlarını çalıştıran muazzam bir spordur, fakat onda bile fiziksel ihtiyaçlar dikkate alınmaz.

Öztürk açıklamasını şu cümleler sonlardırdı: Egzersiz ise kişiye özeldir, ihtiyaçlara uygun olarak yapılır. Fiziksel değerlendirme ve postür analizi neticesinde kişiye özel olarak hazırlanan egzersiz reçetesi ile yapılmalıdır. Pilates bir spor değil, fizik tedavi temelli bir takım egzersizlerin birbirleriyle uyumlu olarak modifiye edilmiş halidir. 7´den 70´e herkesin ihtiyacına uygun egzersizleri bulundurur. Zayıf olan kasları özel olarak güçlendirip sağlam bir omurga ve sağlıklı bir vücut kazandırır.

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli