Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Eskil´e Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Açılıyor

Eskil´e Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Açılıyor

Aksaray Üniversitesi´nin (ASÜ) en yeni okulu olan Eskil Meslek Yüksekokulu´na (MYO) açılması düşünülen

Aksaray Üniversitesi´nin (ASÜ) en yeni okulu olan Eskil Meslek Yüksekokulu´na (MYO) açılması düşünülen bölüm ve programlara ilişkin çalışmalar netleşmeye başladı. Yapılan görüşme, araştırma ve incelemelerin ardından Eskil´e Teknik Bilimler Bölümü´nün açılmasına ve ilk olarak ?Laborant ve Veteriner Sağlık Programı?na öğrenci alınmasına karar verildi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilgili programın Eskil İlçesi´nin potansiyeline uygun olduğunu belirtti.

 

- YÖK´ten Onay Gelirse Öğrenci Alımı Gerçekleşecek -

 

Eskil İlçesi´nden bir heyet, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin´le, yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Eskil MYO´na açılması düşünülen bölüm ve programlar konuşuldu; bu hususa dair yapılan çalışmalar değerlendirildi. Rektör Şahin, yaptıkları araştırmaların ardından Eskil MYO bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık Programı´nın açılmasının uygun olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bu programın ilçenin ekonomisine, coğrafyasına, beklentisine uygun olduğunu, aynı zamanda öğrencilerin de tercih ettiği bir bölüm olduğunu söyleyen Rektör Şahin, ?Eskil MYO´na açılmasını düşündüğümüz bu programı YÖK´e sunacağız. YÖK´ten onay gelirse öğrenci alımı gerçekleşecek. İnşallah sonraki süreçte de yine hayatta karşılığı olan, beklentileri karşılayan, ilçeyle uyumlu ve öğrencinin devam edebileceği programlar açılacak? dedi. ASÜ Rektörü Şahin, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Çamkerten´in Eskil MYO´na Kurucu Müdür olarak atandığını ifade ederek, ?İdari işlerin takibi konusunda sekreter atama işlemi de tamamlanmak üzere. Buna ilave olarak Öğretim Üyesi kadrosunun tamamlanmasında da son aşamaya gelindi. Şu an herhangi bir sorun görünmüyor? dedi. 

 

- Eskil İçin Bir Rüya Gerçekleşiyor, Çok Memnunuz -

 

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise Eskil İlçesi için bir rüyanın gerçekleştiğini belirterek, ?Biz son derece heyecanlıyız. Uzun yıllardır ilçeye bir MYO kurulması için mücadele ediliyordu. Bu konuda emek veren çok kişi var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Şahin´e ve ekibine çok teşekkür ediyorum? dedi. Eskil´in Aksaray´ın en önemli ilçelerinden birisi olduğunu ve şehirleşme yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini kaydeden Alçay, ?Öğrencilerimiz ve okulumuz için gereken neyse yapmaya hazırız. Biz yaşanan gelişmelerden dolayı çok memnunuz. ASÜ Türkiye´nin en hızlı büyüyen üniversitesidir; Eskil MYO´da ASÜ´nün en hızlı büyüyen okulu olacaktır? dedi.

 

Yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ve Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ile Eskil İlçesi´nde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu, Mesleki Oda, Birlik ve Kooperatiflerin yöneticileri katıldı.

 



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli