Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Dünyanın En Güçlü Ülkesi Sağlık Sistemimizi Uygulayamıyor

Dünyanın En Güçlü Ülkesi Sağlık Sistemimizi Uygulayamıyor

Dünyanın En Güçlü Ülkesi Sağlık Sistemimizi Uygulayamıyor

   

            Aksaray´ın Ortaköy İlçesi´nde Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası açılışına katılan Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, ?Amerika´ya model olacak uygulamalarımızla beraber dünyanın en güçlü ülkesi bizim sağlık sistemimizi örnek alıp uygulayamıyor? dedi

 

 AKSARAY´IN EN BÜYÜK İLÇESİ OLAN ORTAKÖY İLÇESİ´NDE BULUNAN DEVLET HASTANESİ EK BİNASI BUGÜN DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

 

            Aksaray´ın en büyük ilçesi olan Ortaköy´de bulunan Devlet Hastanesi ek binası bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Diyaliz merkezi ve yoğun bakım ünitesinin bulunduğu ek bina sayesinde Ortaköy halkı, Aksaray merkez ve diğer çevre il hastanelerine gitmesine gerek kalmayacak. Açılış törenine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Vali Şeref Ataklı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Serdengeçti, İlçe Kaymakamı Mustafa Can, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Himmet Durgut, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

?SAĞLIK SİSTEMİMİZ AMERİKA´YA MODEL OLACAK BİR UYGULAMA?

                        Hastane ek hizmet binasının açılışında bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Türkiye´nin AK Parti iktidarı ile tüm dünyada örnek alınacak bir sağlık sistemine kavuştuğunu belirterek, ?Ek hastane binamız herkese hayırlı olsun. Ortaköy Hastanesi´ni yakın zamanda baştan aşağıya inşa ettik. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz diyaliz merkezi ile bu coğrafyanın 4 yol ağzı olduğu düşünüldüğünde, bu ihtiyacı bize ilettiklerinde, burayı hızlı bir şekilde tamamlamak üzere harekete geçtik. Sağ olsun burada AK Parti İlçe Başkanım, teşkilatım, buradaki başhekimimiz gerçekten her birisi ayrı ayrı gayretli. Türkiye´de 20 tane kadın doğum uzmanı varken Ortaköy´de bir eksikse, biz Allah´ın izniyle onların talepleri doğrultusunda buradaki tüm ihtiyaçlara, hekim ihtiyaçlarını, alet ihtiyacını karşılamak için gayretli bir şekilde ekip çalışmasıyla birlikte bunları gerçekleştirmekteyiz. 13 yıllık iktidarımız boyunca yaptığımız en güzel işlerden bir tanesi, ülkemizde sağlık alanında karşılaştığımız, insan onurunu ayaklar altına alan uygulamaları bir tarafa koyarak, sağlıkta insanımızın yüzünü güldürüp hayır dualarını alabilmek için burada gördüğünüz bu mekanları Ortaköylü hemşerilerimize, bölgemizin insanına, insanımızın ihtiyacı doğrultusunda tüm sağlık imkanlarını sunmaktır. Ülkemiz genelinde de ?insanı yücelt ki devlet yücelsin? anlayışı içinde hastanelerde rehin kalma, görmek istemediğimiz hijyenik koşullardan uzak, bu tip ortamları bertaraf etmektir.  ?İnsanımız hizmetin en güzeline layıktır anlayışı içinde? de sağlık komplekslerimizi, sağlık imkanlarımızı bugün Amerika´ya model olacak uygulamalarımızla beraber ki; ekonomik anlamda kendilerine çok külfet getireceği için hala bugün dünyanın en güçlü ülkesi bizim sağlık sistemimizi örnek alıp uygulayamıyor; Dünyaya model olduğumuz sağlık sistemimizi insanımıza sunma gayreti içinde olduk. Bundan sonra da bu hizmetlerimizi hem Aksaray´ımızda, hem Ortaköy´ümüzde, diğer ilçelerimizde, memleketimizin her bir ferdine ulaştırma gayreti içinde olacağız. Burada gerek Sağlık Ocağı, gerek ambulans ve diğer ekipmanlar gibi her türlü eksiklikleri tamamlamış bulunmaktayız. Değişim ve dönüşüm içinde neye ihtiyacımız varsa bunları da yapacağız. Diyaliz Merkezimizin hazırlanmasında en başından sonuna kadar destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.? Dedi.

?İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN?

                        AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise Türkiye genelinde yapılan sağlık yatırımlarını değerlendirerek, AK Parti´nin 13 yıllık iktidarlık sürecinde Türkiye´nin sağlık sisteminin hiç gelemeyeceği noktalara geldiğini söyledi. Yapılan sağlık sistemini geliştirme çalışmaları kapsamında Aksaray´da da güzel gelişmelerin yaşandığını ve artık insanların dünyaya örnek olan bir sağlık isteminde hizmet aldığını belirten Başkan Karatay, ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı içinde hükümetimiz geldiği günden bu yana çok ciddi çalışmalar yaptı. Bugün baktığımızda Türkiye´de olduğu gibi Aksaray´da da sağlık alanında ciddi gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık bir hafta önce yeni 400 yataklı hastanemizin temelini de attık. Şimdi ise Ortaköy İlçemize ek hizmet binasını açarak yoğun bakım ve diyaliz merkezini kurduk. Allah izin verirse yeni hastanemiz de yapıldığında bölgede sağlık alanında çok daha güçlü olacağız. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ederek vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum? şeklinde konuştu.

?250 BİN LİRA ÖDENEKLE YAPILDI?

                        Törende konuşan Ortaköy İlçe Kaymakamı Mustafa Can ise şunları ifade etti: ?2013 yılında ilçemize yapılan ek devlet hastanesi binamız ile birlikte vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmada çok iyi mesafe kat ettik. Hayırsever vatandaşlarımız ile bu hizmetimiz daha da büyüdü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Yoğun bakım ünitemiz de 4 yataklı olarak tamamlandı. Burada 250 Bin Lira civarında ödenekle bu yatırım hayata geçti. Sağlık hizmetinin sunumunda Başbakanımız, milletvekillerimiz ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.?

?DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ EL ELE?

                        Aksaray Valisi Şeref Ataklı da konuya ilişkin konuşmasında, Devletin son yıllarda sağlık sisteminde ciddi yatırımlar ve gelişmeler sergilediğini belirterek, ?Vatandaşımızın ihtiyacı olan bina, araç, gereç, ekipman azami olarak tamamlandı. Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde devletimizin gayreti kadar hayırsever vatandaşlarımızın da katkısı var. Hizmeti sadece devlete bırakmış olmuyorlar. Birlik ve beraberlik içinde birlikte yürütmüş oluyoruz ve bu çok sevindirici. Ben bu anlamda katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Hayırlı mübarek olsun? ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Protokol üyeleri, hastanede yatan hastaları ziyaret ederek yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. 



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli