Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen mitingde  Aksaraylı vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Aksaray’da yerel seçimler öncesi düzenlediği mitinge katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cadde ve sokaklarda yüzlerce vatandaş karşıladı. Pankart açan ve destek sloganları atan vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim otobüsünden selamladı.

Cadde ve sokaklardaki vatandaşları selamlayan ve çocuklara hediyeler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alana gelmeden önce toplanan kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı konuşmada dünya lideri, mazlumların umudu Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Başkan Dinçer konuşmaların devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’5 yıllık görev sürecimiz içerisinde var gücümüzle çalıştık. Görev sürecimiz boyunca yaptığımız çalışmalarımızdan bahsedecek olursak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan çöp depolama tesisini yeni modern katı atık tesisine taşıyarak şehrimizi kötü görüntü ve kokudan kurtardık. Yapılması imkânsız olarak görülen Hamidiye Mahallemizde kentsel dönüşüm projemizi başlatarak geçtiğimiz aylarda temel atma törenini gerçekleştirdik.

Aksaraysporumuzu amatör ligden 3. Lige yükselttik. Takımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. 11 bin yıllık kadim tarihimiz içerisindeki tarihi yapıların restorasyonunu gerçekleştirdik. Şehrimizin turizmine katkı sağlayacak olan Ihlara Vadisi Cam Teras Projemizin yapımını tamamladık. 2 ay içerisinde oranında açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimizin ortasında kalan sanayi sitesini yeni bir alana taşıdık. Eski sanayi sitesinde de dönüşüm çalışmalarını başlattık.

Eski sanayi sitesinde dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirdiğimizde şehrimiz için yeni bir yaşam merkezi kazandırmış olacağız. Gençlerimiz için kitap konaklarımızı şehrimizin 4 farklı mahallesinde hayata geçirdik. Yine medreselerimizi restore ederek gençlerimizin hizmetine sunduk. Gençlerimiz için Bilim Fuarı, Kitap günleri gibi etkinlikler icra ettik. Yine sınavlara hazırlanan gençlerimiz için sınavlara hazırlık kursları veriyoruz. 

Eser belediyeciliği ve hizmet belediyeciliği anlamında Büyükşehir Belediyeleri ölçeğinde hizmetler veriyoruz. Kadınlarımız için hayata geçirdiğimiz Kadın Aktivite Merkezlerimizin sayısını artırdık. Yeni dönemde de kadın aktivite merkezlerinin içeriğini ve fonksiyonlarını geliştireceğiz. Yine yeni dönemde aile yaşam merkezleri oluşturacağız. Şehrimizde yeşil alana varlıklarımızı artırdık. Yeni parklar yaparak sosyal donatı sayılarımızı artırdık. Şehrimizde trafik yoğunluklarını altgeçitler ve yaya üst geçitleri yaparak azaltmayı planlıyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi aşkla çalışan yorulmaz diyerek bu projelerimizin de tamamını yeni dönemde hayata geçireceğiz inşallah. Dünya lideri cumhurbaşkanımızı karşılamak için alanımıza gelen herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönem için hazırız kararlıyız.’’ Dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görev süreci boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı övgü aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sevgili Aksaraylılar, kıymetli hanımefendiler, gençler, aziz kardeşlerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Medeniyet mirasımıza sahip çıkmasıyla her gelişimizde bu eşsiz şehre kalbimizi bırakıyoruz. Aksaray gönlümüzün baş köşesinde yer alıyor.

Aksaray her zamanki gibi inşallah rekoru da kıracak. Aksaray'ın bize olan sevgisinden zerre şüphemiz yok. Geçtiğimiz yılki seçimlerde coşkunuzu sandığa yansıttınız. Verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Aksaray aslan gibi kükreyerek dost gönüllere huzur düşman gönüllere korku verdi. Yanımızda yer aldığınız için Aksaray'a teşekkür ediyorum.

Sizler yanımızda olduğunuz müddetçe bize durmak, duraksamak yok. Milletimize sözümüzü hep yerine getirdik. 21 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Üretimde, büyümede tarihimizin en iyi seviyesini gördük. Savaşların, krizlerin olumsuz etkilerini göğüslüyoruz. Can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Tüm emeklilerimize 5 bin lira ödeme yaptık. Yıl başında emeklilerimizin maaşını yüzde 50 artırdık, ikramiyelerini yüzde 50 artırdık. Promosyonları 8-12 bin lira aralığına yükselttik. Enflasyonun düşmesi ile elimiz rahatlayacak. Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Sadece belediye başkanları seçmekle kalmayacaksınız, diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız. Aksaray'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mısınız? Bayram gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını birlikte kutlayacağımıza inanıyorum.

Aksaray'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mısınız? Bayram gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını birlikte kutlayacağımıza inanıyorum.

Pazar gününe kadar durmak yok, yola devam. Dünya ile yarış halindeyiz ancak istediğimiz yerde değiliz. Başarmamız gereken çok mücadele var. Bir yanımızda Rusya Ukrayna savaşı alevlenerek sürüyor. Diğer yandan Gazze'deki vahşet giderek derinleşiyor. Uluslararası kuruluşların kimseye hayrının dokunmadığına şahit oluyoruz. Son 10 yıldaki maruz kaldığımız sayısız saldırı ile bu felaket tablosuna çekilmek isteniyoruz. Beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz için badireleri atlatarak bu günlere geldik. Şimdi pes edemeyiz. Mücadele bayrağını daha yukarı taşıma vaktidir. Devletimizi daha da güçlendireceğiz. Ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Aile yapımıza sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Medeniyet mirasımıza daha sıkı sahip çıkacağız. Hep ileri gideceğiz, büyüyeceğiz. Önümüzdeki asrı kendi çağımız yapmakta kararlıyız.’’ Dedi. 

 

 

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu