Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Cezaevinden İzinli Çıkan Mahkûmlar Kaza Yaptı: 1 Ölü 2 Yaralı

Cezaevinden İzinli Çıkan Mahkûmlar Kaza Yaptı: 1 Ölü 2 Yaralı

Cezaevinden İzinli Çıkan Mahkûmlar Kaza Yaptı: 1 Ölü 2 Yaralı

 

Aksaray´da açık cezaevinden izinli çıkan 3 mahkumun bulunduğu otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu petrol istasyonuna çarptı. 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, Aksaray ? Adana Karayolu 45´inci kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Osmaniye´nin Toprakkale Açık Cezaevi´nde hırsızlık, dolandırıcılık ve mala zarar verme suçlarından tutuklu bulunan Murat Altansoy (43), Eşref Sarıkaya (36) ve Ercan Alagöz (24), 1 haftalık özel izin alarak cezaevinden ayrıldı. Bir arkadaşından hafif ticari kamyonet alan Eşref Sarıkaya, 01 DMC 04 plakalı kamyonetle Ankara´nın Şereflikoçhisar İlçesi´ne gitmek üzere 2 arkadaşıyla yola çıktı. Aksaray ? Adana Karayolu´nun 45´inci kilometresine geldiklerinde sürücü Eşref Sarıkaya´nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kamyonet petrol istasyonuna girerek tesise çarptı. Kaza anı an be an petrol istasyonunun güvenlik kameralarına yansırken, kazada Murat Altansoy olay yerinde hayatını kaybetti. Ercan Alagöz ve sürücü Eşref Sarıkaya ise yaralandı. Kamyonetin hurdaya döndüğü kazada arkadaşının öldüğünü gören sürücü Eşref Sarıkaya olay yerinden kaçarken, kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yaşanan kovalamaca sonucu sürücüyü yakaladı. Yaralı Ercan Alagöz 112 Acil Yardım ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra Aksaray Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.

SÜRÜCÜ 0.76 PROMİL ALKOLLÜ ÇAKTI

Hafif yaralanan sürücü ise jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, polis tarafından yapılan alkol muayenesinde 0.76 promil alkollü olduğu belirlendi. Bir süre sonra olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı kaza mahallinde incelemelerde bulundu. Ardından kazada ölen Murat Altansoy´un cenazesi Aksaray´ın AFAD ekipleri tarafından araçtan çıkartılarak otopsi yapılmak üzere Konya´nın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi Morgu´na kaldırıldı. Kazada petrol istasyonu içinde bulunan bir kedi ise kalorifer peteğinin altında kalarak telef oldu.

ŞOFÖR ARKADAŞININ ÖLDÜĞÜNÜ GÖRÜNCE KAÇTI

Petrol istasyonunda da maddi hasarın yaşandığı kazayı anlatan istasyon görevlisi Önder Yiğit (32), ?Yoldan aniden döndü. Çok süratliydi. Sol taraftan bir vurdu bu tarafa geldi. Biz içeride oturuyorduk. Bir an korktuk ve kapıyı açıp kaçtık biz. Bir toz çöktü, duman çıktı. Arkada oturan arkadaş zaten ölmüştü. Ambulansı aradık. Şoför kazanın etkisi ile arkada ölen arkadaşını baygın zannedip uyandırmaya çalıştı. Epeyce bir silkeledi. Sonra ambulans gelince kaçtı. Jandarmada arkasından kovaladı. Yarım saat süren kovalamaca sonucu yakaladılar? dedi.

Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemelerde 3 kişinin Toprakkale Açık Cezaevi´nde hırsızlık, dolandırıcılık ve mala zarar verme suçlarından tutuklu olduğunu ve 1 haftalık izinle Ankara´nın Şereflikoçhisar İlçesi´ne gitmek için yola çıktıklarını tespit etti.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı