Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Bünyamin Köse; Mali Tatil Başlıyor

Bünyamin Köse; Mali Tatil Başlıyor

Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye genelinde 90000 civarında meslek mensubu Muhasebeci ve Mali Müşaviri ilgilendiren Mali Tatil başlıyor.

       Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye genelinde 90000 civarında meslek mensubu Muhasebeci ve Mali Müşaviri ilgilendiren Mali Tatil başlıyor. Aksaray SMMMO Başkanı Bünyamin Köse mali tatil ile alakalı yayınladığı mesajında şunları söyledi. Muhasebe ve mali Müşavirlik mesleği vergi, muhasebe, finans, denetim, sosyal güvenlik başta olmak üzere daha birçok yasal mevzuatı uygulamak ve bu mevzuatlarda belirtilen bilgi ve belgeleri devletin ilgili kurumları ve işletme sahiplerine sunmak gibi ticari ve ekonomik hayatımızı ilgilendiren çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

         Denetlenmiş mali bünyeleri güçlü, hesap verebilen, şeffaf, kurumsallaşmış, dünya ile rekabet edebilen bir ekonomik ve ticaret hayatımızın oluşmasında muhasebenin gücü, Mali Müşavirlerin katkısı ve fonksiyonları çok büyüktür.

        Bilgi birikimi ve teknolojiyi kullanmayı da gerektiren muhasebe mesleği üzerinde yoğun iş yükü vardır, bu iş yükü son yıllarda giderek de artmaktadır. Neredeyse TBMM’den çıkan tüm yasalarda mesleğimize yeni görevler verilmekte yeni beyannameler bildirimler formlar ihdas edilmektedir. Meslektaşlarımız stajyerlerimiz ve büro çalışanları tüm bunların üstesinden gelmek için yoğun çaba sarf etmekte bazen adeta sürelerle yarışmaktadır, mesleğimizi ifa ederken çok yorulduğumuz, yıprandığımız, strese girdiğimiz dinlenmeye fırsat bulamadığımız aile ve sosyal yaşantımızdan çok fedakarlıklar yaptığımız olmaktadır bu nedenle,

  Tatile en çok ihtiyaç duyan yada tatili en çok hak eden kesimlerin başında Muhasebe ve Mali Müşavirlik mesleğini ifa eden meslek mensupları gelmektedir. 5604 sayılı Mali Tatil ihdası hakkındaki kanun gereği her yıl 1 ila 20 Temmuz tarihleri arası Mali Tatil uygulanmaktadır. Meslektaşlarımız, Stajyerlerimiz ve büro çalışanlarımızın bir nebzede olsa tatil yaparak dinleneceklerdir.

      Mali tatil süresinde bazı vergi mükellefiyetlerinin yerine getirilmesi ile ilgili süreler uzamakta bazı hakların kullanılması ile ilgili sürelerde durmaktadır.   

-Mali tatil süresince verilmesi icap eden vergi resim ve harçlara ilişkin beyannamelere ait verilme süreleri tatilin son gününü izleyen yedinci günü akşamına kadar uzamış olacak        

-Beyannamelerle ilgili çıkan vergilerin ödeme süreleri de uzayan beyanname verme sürelerinin son gününden itibaren üçüncü günün mesai saatinin bitimine kadar uzayacaktır. 

-İkmalen, Re’sen veya idarece yapılan tarhiyatta vadesi mali tatile gelen vergi resim ve harçlar ile vergi cezaları ve gecikme faizlerinin ödeme süreleri,                                                  

 - Tarh edilen vergiler ve cezalarına karşı uzlaşma talep etme ve cezadan indirim hükümlerinden faydalanma için yapılacak müracaatlara ilişkin süreler,                                       

 -Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirli sürelerde yapılması gereken muhasebe kayıt süreleri,

-Dava açma süreleri, bildirim süreleri mali tatil süresince işlemeyecektir.                                      

 -Ayrıca mali tatil süresince inceleme maksadıyla defter ve belge istenmeyecek, işyeri vergi incelemesi yapılmayacaktır.

Mali Tatilin tüm meslektaşlarımıza, stajyerlerimize büro çalışanlarına, ailelerine ve TÜRMOB camiasına hayırlı olmasını temenni ederim. 


 

 

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli