Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Bugünkü Valilik Haberleri 19.04.2017

Bugünkü Valilik Haberleri 19.04.2017

Bugünkü Valilik Haberleri 19.04.2017

Bugünkü Valilik Haberleri 19.04.2017

-İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk ve muhtarlardan Vali Aykut Pekmez´e ziyaret

İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk beraberinde Acıpınar Köyü Muhtarı Tekin Doğan ve Altınkaya Köyü Muhtarı Yılmaz Atak ile birlikte Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.

Valilik Makamında kabul ettiği Aktürk ve köy muhtarları ile görüşen Vali Pekmez sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Pekmez Aktürk ve muhtarlara teşekkür etti.

-Aksaray Spor Lisesi Futsal Takımı Burdur´da bölge birinciliğini kazandı

Burdur´da yapılan Okul Sporları Gençler Futsal Grup Birinciliği Yarışmalarında Aksaray Spor Lisesi birinci oldu. Okul Müdürü Ömer Özer Özkan beraberinde takım kaptanı Hüseyin Sanlı ile Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.

Valilik Makamında kabul ettiği Okul Müdürü Özkan ve Futsal Takım Kaptanı Sanlı ile görüşerek elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Vali Pekmez Kayseri´de yapılacak bölge yarışmalarından sonra Türkiye Şampiyonasına katılmayı hedefleyen Futsal Takımına başarılar diledi.

-KÜSİ´nin çalışmaları değerlendirildi

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurul üyeleri Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.

Üniversite ve sanayi kuruluşları, girişimciler, yatırımcılar arasında ortak işbirliği ve etkileşiminin sağlanması için oluşturulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kurulu üyelerini Valilik Makamında kabul eden Vali Aykut Pekmez kurulun Aksaray´da yürüttüğü çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aksaray Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan KÜSİ´nin  2023 hedefleri kapsamında Ar-Ge ve İnavasyona dayalı sanayi alt yapısını oluşturmak ve yüksek teknolojik ürün üretmek ve geliştirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulduğunu Aksaray´da 2015 yılında oluşturulan KÜSİ Çalışma Gruplarının belirlenen amaca dayalı çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

KÜSİ Bakanlık temsilcisi Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Demiral, Aksaray Üniversitesi İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Emin Kara, Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı H. İsmail Başer, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kurt, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Ayhan Ermiş, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, Aksaray Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit Ertan´dan oluşan KÜSİ Kurul Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Aykut Pekmez; katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve bunların geliştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Firmaların ürettikleri ürünlerini daha da geliştirerek bunları ihraç ürün haline getirebilmeleri noktasında KÜSİ´nin yol göstererek bu tür çalışmalara destek olması gerektiğini belirten Vali Pekmez; daha etkin projelerin ortaya çıkarılması için hep beraber gayret göstereceklerini bildirdi.

-Vali Pekmez İş Bankası Aksaray Merkez Şube Müdürlüğünü ziyaret etti

Vali Aykut Pekmez iade-i ziyaretleri kapsamında İş Bankası Merkez Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Şube Müdürü Eray Güngör ile görüşen Vali Pekmez bankacılık faaliyetleri hakkında Güngör´den bilgi aldı.

 Aksaray´ın her sektörü ile büyük gelişim gösteren bir kent olduğunu ifade eden Vali Pekmez kentte bankacılık sektörünün de oldukça canlı olduğunu belirtti.

-Vali Aykut Pekmez ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin´i ziyaret etti

Vali Aykut Pekmez iade-i ziyaretleri kapsamında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin´i ziyaret etti. İşyerinde ziyaret ettiği Tekin ile bir süre görüşen Vali Pekmez Tekin´e hayırlı işler dileğinde bulundu.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli