Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Bu Gece Hicri Yılbaşı

Bu Gece Hicri Yılbaşı

Bu Gece Hicri Yılbaşı

Bu akşam Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) tarafından Mekke´den Medine´ye Hakkı Yüceltmek için gerçekleştirilen kutlu yolculuğun başlangıcının 1636. yılının 12. ayı olan Zilhicce´nin son günün biteceği,akşam Namazından sonra ise  yeni yılımız olan hicri 1637´nin1. ayı olan Muharrem´in ilk gününe girileceği biz Müslümanların yılbaşısı.

 * Rabbimiz tarafından Yüce kitabımız Hz. Kuranın Ali İmran Suresinin 19.Ayeti kerimesinde indindeki tek din olduğunu belirttiği dinimizin yeni yılının başlangıcının tüm Müslümanlar tarafından geçmiş yılın muhasebesinin yapıldığı, yeni yılda ise yapılacak güzel ibadetlerin ve hizmetlerin planlandığı gece İslam´a yakışan müstesna bir gece olmalı.

 

     Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Ali İmran Suresinin 19. Ayetinde yok sayılan İslam´ın dışındaki dinlerin emirleriyle birlikte kutsal günleri de inancımıza göre batıl olduğundan kutlanmalarının doğru olmadığını belirten İlahiyatçılar bu akşam Namazından sonra başlayacak olan kendi yeni yılımız olan Hicri Yılbaşının ise tüm Müslümanlar tarafından huşu içinde idrak edilmesi gerektiği belirtiliyor.

BİZİM YILBAŞIMIZ HARAMSIZ KUTLAMALARLA GEÇMİŞİN MUHASEBESİNİN,GELECEKTE İSE YAPILACAK İBADET VE GÜZEL HİZMETLERİN PLANLANDIĞI ZAMANDIR!!!

  Çeşitli dini kaynaklarda yeryüzündeki yegâna Hak din olan Yüce dinimiz İslam´ın kutlu yeni yılbaşı kutlamaları için verilen bilgilerde;

   Bizim yılbaşımızın kutlamalarında tahrif edilen diğer semavi dinlerin yılbaşlarındaki insanların hem maddi,hem de manevi olarak zarar gördükleri İçki,Kumar ve diğer zararlı şeylerin olmadığı bir gece olduğu.

   Bu nedenle kutlamayı yapanların hiçbir günaha girmedikleri, aksine bu gecede geçmişin muhasebesini yapmaları, bu muhasebenin sonunda Cenab-ı Allah(C .C.)´ın ve Habibiyle birlikte insanlarında sevmedikleri icraatlarına pişman olarak tövbe ettikleri.

   Bu hatalarının ışığında gelecek yılda yapacakları güzel ibadetlerinin yanında yapacakları maddi ve manevi hizmetleri de planladıklarından.

  Bu güzel amellere niyet etmelerinin yanında Müslümanlarla birlikte yeryüzündeki diğer mazlum ve mağdurların selameti içinde Yaratanımıza niyazda bulunmalarıyla boylarınca sevabı girecekleri zaman dilimi olacağı belirtiliyor.(Haber-Araştırma Ali Genç)

 

 

 

 

 

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli