Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Belediye “Kiralama yaparak 5.5 Milyon TL Kar Elde Ettik”

Belediye “Kiralama yaparak 5.5 Milyon TL Kar Elde Ettik”

Kiralama Yöntemi Kurumlar İçin En Akılcı Çözümdür

Aksaray Belediyesi’nin şehre daha nitelikli ve daha hızlı şekilde hizmet etmek için, alımını kiralama usulüyle gerçekleştirdiği araçlarla ilgili yapılan eleştirilerin yanlış bilgiler içermesi üzerine, Aksaray Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

 Araçları Satın Alacak Olsaydık 6,2 Milyon Lira Ödeyecektik

 Satın almak yerine yapılan kiralamalarla, 5,5 milyon lira gibi bir rakamın Belediye’nin kasasında kaldığına değinilen açıklamada, özetle şunlar söylendi: “Eleştiriler teknik analizler yapılmadan ve hiçbir veriye dayanmadan yapılmaktadır. Araçlar yıllık 646 bin liraya kiralanmıştır. Bilgi kirliliği oluşturmak maksadıyla ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Söylendiği gibi araçlar kiralanmayıp da satın alınsaydı ödenecek toplam rakam yaklaşık 5 milyon lirayı bulacaktı. Bu para peşin olarak ödenmeyeceği için İller Bankası’ndan kredi kullanılarak alınacaktı. Bu kredinin geri ödemesi de finansal anlamda Belediyemize yeni bir yük getirecekti ve 5 milyon liralık maliyet faizlerle birlikte 6,2 milyon lira olacaktı.

 Araçlar Gezmek İçin Değil Saha Çalışmalarında Kullanılacak

 Araç kiralama işlemleri artık sadece resmi kamu kurumlarınca değil, özel şirketlerce de kullanılmaktadır ve bu yöntem tüm dünyanın kullandığı en verimli yöntemlerdendir. Toplam 46 adet araç kiralanmıştır ve bu araçlar ilaçlama, afetlere müdahale, su, kanalizasyon, yapı kontrol ve fen işleri gibi doğrudan halkı ilgilendiren saha çalışmalarında kullanılacaktır. Bu araçlar Araç Takip Sistemi ve Yakıt Takip Sistemi sayesinde noktasal olarak denetlenmektedir.

 Yakıt Dışı Tüm Maliyetler Firma Tarafından Karşılanıyor

 Araçlar “Bizim olsun” mantığıyla düşünülüp satın alınsaydı, bu araçların trafik sigorta ve kasko ücretleri, servis bakım giderleri, kışlık ve yazlık lastik harcamaları, garanti sürecinin ardından yapılacak harcamalar, GPRS sistemi için kullanılacak internet veri ödemeleri, şoför maliyetleri, OGS geçiş ücretleri ve araçların giydirme işlemleri gibi maliyetler de Belediyemizin üzerine kalacaktı.  Kazaların onarımı, yaşlanan araçların ekstra bakımları gibi rakamlar da hesaba katıldığında satın almanın maliyeti daha da yükselecekti. Ayrıca belirli bir süre sonra araçlar azaltılmak ya da değiştirilmek istediğinde de ciddi ekonomik kayıplar söz konusu olacaktı. Araçlar ekonomik ömrünü tamamladığında ikinci el şeklinde değerlendirilemeyeceği için ya hibe edilecek, ya da hurdaya ayrılacaktı.  Bu da alım maliyetinin doğrudan çöpe gitmesi anlamına gelecekti.

 Kasada Kalan 5,5 Milyon Lira Başka Yatırımlarda Kullanılacak

Yapılan kiralama anlaşması sayesinde bahsi geçen tüm harcama kalemlerinin ilgili firma tarafından karşılanacaktır. Sırf kiralama sayesinde tüm filo maliyetinden ve kredi faiz maliyetinden kurtulduğumuz gibi sadece yıllık 646 bin liraya son model bir filo kurduk ve bu sayede 5,5 milyon lira gibi bir rakam Belediye’nin kasasında kaldı. 5,5 milyon lira belediyenin diğer yatırımlarında kullanılacaktır. Rakamlar net şekilde ortadayken art niyetli ve maksatlı şekilde yapılan eleştiriler en iyimser tabirle haksızlıktır. Rakamlara ilişkin dileyen herkese istedikleri bilgiler Müdürlüğümüz tarafından verilebilir.

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı