Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Belediye Vergilerinde 2.Taksit Son Ödeme Tarihi 30 Kasım Çarşam

Belediye Vergilerinde 2.Taksit Son Ödeme Tarihi 30 Kasım Çarşam

Belediye Vergilerinde 2.Taksit Son Ödeme Tarihi 30 Kasım ÇarşamBelediye Vergilerinde 2.Taksit Son Ödeme Tarihi 30 Kasım Çarşam

Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mesut Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada ?Aksaray Belediyesi sınırları içinde emlak sahibi olan vatandaşlarımızın Emlak ve işyeri sahiplerinin Çevre Temizlik,İlan Reklâm vergileri2Taksiti Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerinden ve www.aksaray.bel.tr adresine girerek e- belediye sisteminden vergilerini kolaylıkla yatırabileceğigibi 238378 numaralı posta çeki hesabından ödemeimkânına da sahiptirAyrıca Vatandaşlarımız Kredi Kartı ile de borçlarını ödeyebilirler. Bilindiği gibi evlerden çevre temizlik vergisi tahsili su faturalarıyla tahsil edilmekte, ancak işyerlerinin çevre temizlik vergileri ayrı olarak belediyemizce tahsil edilmektedir. dedi.

Vatandaşlarımızın geçmiş yıllara ait birikmiş Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam vergilerini de aynı yukarda belirtilen şekilde yatırabileceklerini belirten Mali Hizmetler Müdürü Mesut Çelik; ?Vatandaşlarımızdan ricamız vergilerini süresi içerisinde son gün olan 30.11.2016ÇARŞAMBA´´ Gününe bırakmadan bu günler içinde yatırmalarıdır. Vatandaşlarımız vergilerini zamanında yatırırlarsa son günlerde izdiham nedeniyle vergilerini yatırırken zorluk çekmezler.?  dedi.

Ayrıca Vatandaşlarımız gayrimenkul alımlarında Belediyemize yeni beyan vermekle yükümlüdürler. Tapu ve nüfus cüzdan fotokopileriyle Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelerek gerekli işlemleri yaptırabilirler

Yeni alınan gayrimenkul ile ilgili beyanname işlemleri o yılsonuna kadar verilmelidir. Aksi halde vatandaşlarımız usulsüzlük ve vergi ziya cezası ödemek zorundadırlar.

Satışlardan dolayı vatandaşlarımız vergilerini düşürerek, mükellefiyetlerini sona erdirebilirler.

Yeni açılan işyerlerine ait Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri için beyanname ve bildirim vermek zorundadırlar. Adres değişikliği yapan veya işyerlerini kapatan mükelleflerimiz Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelerek gerekli işlemleri yaptırmakla yükümlüdürler.

Belediye´ye Borcu Olanların Borç YapılandırmaFırsatı Devam Ediyor

 Kamuoyunda borçların yapılandırması olarak bilinen 6736 sayılı  Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 19 Ağustos 2016 Tarihli ve 29806 Sayılı Resmî Gazetede  yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yeniden yapılandırma Kanunu Belediyelerin Emlak, İlan Reklam, Su,Ç.T.V.ve kanun kapsamına giren diğer alacaklarıkapsamaktadır. Borçların faizlerinde ciddi indirime gidilmektedir. Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın 25.11.2016 tarihi mesai saati bitimine kadar Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü´ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

?Açıklamada son olarak Vergilerini zamanında yatırmayanların gecikme zammı ödemek zorunda kalacağı bilgisine yer verildi.  

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli