Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Belediye, okulların 20 yıllık kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturdu

Belediye, okulların  20 yıllık kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturdu

Başkan Yazgı, çok sayıda öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulların kanalizasyonlarını yaptırarak hem eğitime hem de insan sağlığı adına önemli bir hizmeti gerçekleştirdi

 

Aksaray Belediyesi 1994 yılından beri şehir kanalizsyonu olmayan okulların kanalizasyon sorununu kökünden çözüme kavuşturdu.

Aratol´da Süleyman Demirel Eğitim Kampüs alanı içinde  bulunan Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Okulu ve Spor Lisesi ile Aksaray İlköğretim Okulu ve İş Okulu yıllardır kanayan yarası olan kanalizasyon sorunu Aksaray belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın talimatı ile çözüme kavuştu.

Kampüs alanında bulunan okulların kanalizasyonlarının yapılmasının ardından  bölgeye giden ve inceleme yapan Belediye Başkanı Yazgı´ya okul idarecilerinden teşekkür yağdı.

         ?Okullar bizim yüz akımızdır ? diyen Başkan Yazgı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi ? Burası okullarımızın bulunduğu bir alan. Yıllardır devam eden bir kanalizasyon sorunu vardı. Biz çok şükür ekibimizin çalışması ile burayı iyi  bir noktaya getirdik. Bundan sonrada inşallah bu tür bir sıkıntı ile karşılaşılmayacak. Özellikle fen lisesi, güzel sanatlar lisesi ve diğer okullarımız olsun bütün okullar bizim yüz akımızdır. Oralarda bu tip problemlerle karşılaşılmaması gerekiyor. Bu sene bu kanalizasyon problemini çözmek suretiyle okullarımızı rahatlatmış olduk?   

Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi Müdürü Jale Özdal Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ederek ? 1994 yılından beri buranın şehir kanalizasyonuna bağlantısı yoktu. O yüzden de kanalizasyon bizim için çok büyük bir sıkıntıydı. Ama belediyemizin yaptığı bu çalışma ile yıllardır kanayan yara olan bu sorun bu sene halledilmiş oldu. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ederim.? şeklinde konuştu.   

Güzel Sanatlar Okulu ve Spor Lisesi Müdürü Mustafa Narin ise 20 yıllık sorunun çözüme kavuşturulmasının sevincini yaşadıklarını kaydederek ? Okul kurulduğundan beri yıllardı kanalizasyon arıtma tesisine gidiyor. Çevreye oldukça zarar veriyordu. Belediyemizin katkılarıyla kanalizasyon merkez sistemine bağlanarak iki okulumuzun da 20 yıllık kanalizasyon problemi çözülmüş oldu. Bu güzel çalışmalardan dolayı biz sayın başkanımıza ve belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz. ?Dedi.  



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli