Aksaray

17.04.2024

  • İMSAK 04:30
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:29
  • YATSI 20:51

Belediye Başkan Adayı Dinçer, Projelerinin Bir Kısmını Açıkladı

Belediye Başkan Adayı Dinçer, Projelerinin Bir Kısmını Açıkladı

Belediye Başkan Adayı Dinçer, Projelerinin Bir Kısmını Açıkladı

            Katıldığı bir programda Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, kentsel dönüşüm, belediye binasının taşınması, sosyal projeler, atık tesislerin ve yeşil alanların artırılması, park alanlarının genişletilmesi gibi Aksaray´ın ufkunu açacak çok önemli projelerinden bir kısmını açıkladı.

            AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk ile parti teşkilatı çiftçilerle bir araya geldi.

Türkiye´de istikrarı istemeyenlerin bu günlerde yine sahnede olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydoğdu, ?Türkiye´de istiyorlar ki kendi içerisinde ağrısı, sızısı olsun dışarı ile ilgilenemesin. Türkiye iki ayağının üzerinde durmasın istiyorlar. Bu günlerde de buna benzer bir durum yaşıyoruz. Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Malum 15 Temmuz´da doğrudan can evimize kast ettiler. Kim kast ettiyse şuanda kendilerini destekleyen, besleyen ülkelerle oturuyorlar.? dedi.

Tarıma dayalı sanayinin zorunlu olduğunu kaydeden Aydoğdu, ?Tarıma dayalı sanayiyi programımıza alacağız. Şuanda Türkiye´nin gıpta ettiği bir OSB´miz var. Şimdi tıpkı onun gibi tarım ürünlerinin sanayi kanalı ile değerlendirileceği Tarım OSB´si için yer arıyoruz. Ayrıca küçük aile işletmeciliğini de yaşatmak zorundayız. Çünkü onlar olmazsa bizim istikbalimiz olmaz. Türkiye olarak toprağa bağlanmalıyız. Toprakla ilişkimiz azaldı ve unumuzu, şekerimizi ve diğer ürünlerimizi başka yerlerden temin ediyoruz. Kendi ihtiyacımızı tarımdan sağlamamız için bir seferberlik yapmak zorundayız. Çünkü topraktan üretilen her şey çok kıymetlidir. Vatan savunması gibidir. Bir ülke üretimini kendisi yapamıyor ve dışarı bağımlıysa her an sıkıntıya düşmek durumundadır. Küçük aile işletmelerini koruyacağız ancak dünya pazarlarına çıkmamız için büyük tarım işletmelerini de faaliyete geçirmemiz kaçınılmaz.? dedi.

Tarımda girdi fiyatlarının çiftçiler kadar kendilerinin de canını sıktığını aktaran Aydoğdu, ?Bu konuda inşallah çiftçilerimize yönelik bir ferahlama çalışması yapacağız. Ancak mazotu dışardan alıyoruz fiyatını kontrol edemiyoruz, gübreyi de aynı şekilde dışardan alıyoruz. Ne olursa olsun bizde devlet olarak çiftçimizi desteklemek zorundayız. Devlet zararda etse çiftçisini koruyacaktır.? diye konuştu. Milletvekili Aydoğdu konuşmasının sonunda, ?Biz Evren Dinçer kardeşimizi Aksaray´a emanet ediyoruz. Biz kardeşimize güveniyoruz sizde güvenin. Bizde halkımıza güveniyoruz.?

Belediye Başkan adayı Evren Dinçer ise, ?Seçim süresince ziyaret ettiğimiz esnafımıza, vatandaşımıza yapacağımız projelerden bahsediyoruz. Aksaray´ımızın ihtiyaçları neler, beklentileri neler onların araştırması içerisindeyiz. Bir yandan da ilimize neler yaparsak vatandaşımızın gönlünü hoş edebilirizin düşüncesi içerisindeyiz. Bir yandan da yapılan projelere ne eklersek daha güzel olur mücadelesini veriyoruz. Ev toplantılarında, mahalle, esnaf, STK ve şehrimizin ileri gelenlerine yönelik ziyaretlerimizde şehrimizle ilgili istişareler ediyoruz. Aksaray tarım konusunda Türkiye´de iyi bir yerde olduğunu tespit ettik. Ancak Belediye olarak çiftçimizin yanında daha fazla nasıl olabiliriz, daha fazla nasıl destek olabiliriz bunun istişaresini yapıyoruz. Bunu da sektör temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendireceğiz.?

Yakın zamanda açıklayacağı projelerden bahseden Dinçer, ?Projelerimizin içerisinde şehrimizin giriş çıkışlarını düzenleyeceğiz, kentsel dönüşüm, belediye binasının taşınması, sosyal projeler, çevreye ilişkin projeler, atık tesislerin ve yeşil alanların artırılması, park alanlarının genişletilmesi. Projelerimizle ilgili daha fazla detayı ileriki günlerde açıklayacağız.? dedi.



9 günlük tatilde hava rekoru!
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
3 ilçe, 4 beldede seçimler yenilenecek
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli