Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Bayan girişimciler, sertifikalarını aldılar

Bayan girişimciler, sertifikalarını aldılar

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliği ile bayanlara yönelik olarak düzenlenen Bayan Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan 30 bayan kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliği ile bayanlara yönelik olarak düzenlenen Bayan Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan 30 bayan kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Somuncu Baba Sofrası’nda düzenlenen sertifika törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak,Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Resul Olcar ,Oda Başkanları ve kursiyer bayanlar katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi olarak Kadın girişimcilerin yapacakları faaliyetlerde her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek şunları söyledi

“Ben özellikle şu konuya büyük önem veriyorum; Bir şehrin gelişebilmesi, marka bir değer alabilmesi için taşın altına hepimizin elini koyması gerekiyor.  Kadınların yükü ve sorumluluğu o kadar ağır ki hem evde çocuklarına bakıyorlar hemde   eşlerini idare etmeye çalışıyorlar.. Aynı zamanda böyle girişimcilik faaliyetleri  içerisinde bulunuyorlar. Bu takdire şayan bir davranış. Kadın erkek eşit diyorlar ama ben eşit değil diyorum Kadınlar bu konuda biraz daha üstte Ben bu noktada hanımları tebrik ediyorum.”Dedi.

 

Belediye Başkanı olmadan önce esnaf olarak çalıştığını vurgulayan Başkan Yazgı, KOSGEB’in hanım girişimcilerin yanında olmasının önemine değinerek:

“Ben de belediye başkanı olmadan önce esnaf olarak çalışan  bir kardeşinizdim. Bu noktada karşılaştığımız sorunlar, sıkıntılar, piyasa şartları, serbest piyasanın insana getirdiği sorunlar vardı  Şu anda  KOSGEB’in sizin yanınızda olması ve bu noktada destek olması hakikaten önemli.

 Burada aldığınız 70 saatlik kurs hayatınız boyunca inşallah kuracağınız güzel işletmede bir temel oluşturacak. Temel ne kadar sağlam olursa onun üzerine çıkacak binada daha sağlam ve sıhhatli olur.”Dedi  

Belediyenin kadınlara yönelik AKMEK kurslarınada değinen Başkan Yazgı, çeşitli illeri ziyaret ettiklerini ve o illerin başkanlarıyla STK kuruluşlarının birlikteliğinde ortaya çok güzel hizmetler çıktığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü “

“Bu arada bizlerde bazı  illerimizi  ziyaret ediyoruz. İllerin başkanlarıyla ve sivil toplum kuruluşları ile oturup görüşmeler yapıyoruz. . Onlarda ki gelişmeleri görüyorum. Bu birliktelik çok önemli. Burada oda başkanlarından da  Allah razı olsun. Yaptıkları işlerde her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.  

Aynı zamanda kadınlarımızın yapmış oldukları faaliyetlerde de biz her zaman yanınızdayız ve her zaman destekçiniz olacağız.  

 Bildiğiniz üzere Belediyemize ait  AKMEK  var. Burada el emeği yapılan ürünler var. Bu ürünlerin satılması, pazarlanması ve tanıtılması noktasında ADESE içerisinde AKMEK Sanat Atölyesi adında yeni bir birim açtık. Orada kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.”

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ise konuşmasında her zaman yanlarında olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek şunları söyledi

“Bayan girişimcilik kültürünün toplumumuzda yaygınlaştırılmasının ve bayan girişimci sayısının artırılmasının önemini bilerek bu eğitimlere teşkilat olarak başladık. Çünkü girişimci demek yeni bir ekmek kapısı demek, girişimci demek refah demek,girişimci demek umut demek, huzur demek,ilerlemek demek. İşte bu düşüncelerle devletimiz KOSGEB aracılığyla ilimiz ve ülkemiz ekonomisine yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. Bu girişimci bayan arkadaşlarımız belgelerini alarak yollarına devam edecekler.Bayan girişimcilere kuracakları işlerde başarılar diliyor ve  hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

ESNAF DOSTU, HALUK BAŞKANIMIZA  TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Odalar Birliği Başkanı Ceylan, Başkan Yazgı’nın esnaf dostu olduğunu belirterek “ Ayrıca seçildiği günden beri her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan, Her türlü çalışmalarımızı ve projelerimizi destekleyen, her konuda emeğini ve desteğini esirgemeyerek yanımızda olan ,çözüm üreten,esnaf dostu, çalışkan güleryüzlü saygıdeğer belediye başkanımıza bütün teşkilatlarım adına teşekkür ediyorum. Teşkilatlarımız olarak her zaman onun destekçisi ve yanında olacağız.”Şeklinde konuştu.  

AHİLER Kalkınma Ajansı Aksaray Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Resul Olcar  ise yaptığı konuşmada AHİLER KalkınmaAjansı’nın  kurulduğu günden beri toplam  17 girişimcilik eğitimi düzenlediğini  ve 500 kişi’ye  sertifika verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Ajansımız kurulduğundan  bu yana toplam 17 girişimcilik eğitimi düzenledik ve 500 kişinin sertifika almasını sağladık.Kalkınma ajansı olarak diğer faaliyetlerimizin yanında da uygulama girişimciliği eğitimi en önemli faaliyetlerimizden birisidir. Ümit ediyorum bu kursa katılan girişimcilerimiz ilk etapta KOSGEB’den desteğini alacaklar daha sonra işlerini büyütüp gelip tekrar kalkınma ajansına başvuruda bulunabilirler. Kalkınma ajansı bu yıl özel sektöre yönelik bir mali destek programına çıkmadı ama önümüzdeki yıl büyük ihtimalle çıkar. Son 4 yılda 31 adet farklı işletmecimize 7,5 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunduk.”

Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu’da yaptığı konuşmada işin kadını veya erkeği olmadığını belirterek şu görüşlere yer verdi

“Ben  Kadınlara kadın diye hitap etmek istiyorum. Hatta iş insanı diye hitap etmek istiyorum. İş hayatında bayan ya da iş kadını kelimesi de  çok hoş gelmiyor. Çünkü işin kadını erkeği yok. Sadece insanın fıtratında olan girişimcilik ruhu var. Eğer sizlerde de bu ruh ön plana çıkmış ise bende iş kadını olarak iş insanı olarak hem başında bulunduğum kurumun hem KOSGEB’deki değerli müdürümüzün de katkılarıyla ve şahsım adına da bana ihtiyaç duyduğunuz her anda bir büyüğünüzle konuşmak, istişare etmek isterseniz benim kapım 24 saat hepinize açık. Hepinizi birer iş kadını olarak görmek istiyorum.”

KOSGEB Müdürü Hakan Koçak’ta konuşmasında girişimcilerden 10 yıl ve üzeri kalıcı ve uzun soluklu işletmeler kurmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi  

“Hanımlar olarak girişimcilik eğitimini aldınız. Bu noktadan sonra birinci dereceden muhatabınız KOSGEB olacak. Sizlere birkaç tavsiyem olacak. Her ne kadar eğitimde bunlar anlatıldıysa da girişimci olarak işinizi kurmadan önce çok iyi gözlem yapın, piyasada analizinizi yapın. Eğer onunla ilgili bir boşluk bulduysanız işinizi kurun. Taklitçilikten, kopyacılıktan kaçının çünkü girişimcinin gözünde herkesin göremediğini görmek var. Bizim sizlerden istediğimiz 10 yıl ve üzerine taşınan kalıcı uzun soluklu işletmeler kurabilmeniz. Bunun yolu da uygun iş planını, uygun iş fikrini oluşturarak  işinizi kurmaktan geçer.”Dedi.

Yapılan görüşmlerin ardından Girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan 30 bayan kursiyere, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak,Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Resul Olcar ile Oda Başkanları tarafından belgeleri takdim edildi.  



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli