Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Başkan Yazgı Yerel Yönetimleri Anlattı

Başkan Yazgı Yerel Yönetimleri Anlattı

Başkan Yazgı Yerel Yönetimleri Anlattı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Polis Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen ‘Yerel Yönetimler’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen konferansa katılan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, polis okulu öğrencilerine Yerel Yönetimler ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Yazgı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Polis Okulu Müdürü Mustafa Uçar, polis okulunun akademik personeli ve okul öğrencileri konferans salonunda yerlerini aldı.
Başkan Haluk Şahin Yazgı, Belediyecilik hizmetinin ilk aşamasından projenin değerlendirilip ortaya konmasına kadar birçok konuya değindi. Yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi konusunda polis okulu öğrencilerine bilgiler aktaran Başkan Yazgı, seçim beyannamesinde yer alan belediye projelerinin şuana kadar yüzde 35’nin gerçekleştiğini söyledi.
Başkan Yazgı, konuşmasının devamında Mahalle meclisi ve Ramazan ayında Mahalle iftarıyla sürdürdü ve bu sayede binlerce kişiyle birebir görüşme sağlandığını kaydetti. Başkan Yazgı “Belediyemizde birçok projenin uygulamasını başlattık. Beyaz Masa projesiyle halk sorunlarını direk bizlere iletme fırsatı yakalıyor” dedi.
Su sorunun çözümü ise kısa, orta ve uzun vadeli çözüm yolu öngördüklerini aktaran Başkan Yazgı, insanların musluktan su içmesi sağlamak için ne gerekiyorsa yapılacağını işaret etti ve ulaşım konusunda kesin çözümün yakın zamanda yaşanacağını kaydetti. Göreve başladığı andan itibaren yıllarca hiç hizmet gitmeyen kenar mahallelere hizmet götürdüklerini ve ilk etap olarak kenar mahallelere asfalt çalışması yapıldığını rakamlarla açıklayan Başkan Haluk Şahin Yazgı, şehrin tanıtımını ve geniş çaplı organizasyonlarının belediye öncülüğünde gerçekleştiğini söyleyerek, “Biliyorsunuz şehrimizde festival yapılıyordu. Bizler festival coşkusunun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladık. Festival nedeniyle ünlü sanatçılar geldi. Mesela örneğin ilk kez klasik otomobil turnuvası, yamaç paraşütü organizasyonları düzenledik. Yine tanıtım günlerine katıldık ve son olarak biliyorsunuz ki ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ film çekimleri ilimizde yapıldı. Önümüzdeki aylarda çekimler yine devam edecek ve bu yıl sonunda inşallah galası yaparak Somuncu Baba kültürünü Aksaray’dan Türkiye hatta yurt dışında çıkarak tüm dünyaya yaymaya çalışacağız” diye konuştu.
Konferans sonunda öğrencilerin yerel yönetimler ile ilgili esprili sorularına yine öğrenciler gibi espriyle açıklık getiren Başkan Yazgı, kendisini konferansa davet eden Polis Okulu Müdürü Mustafa Uçar’a ve kendisini dinlemeye gelen öğrencilere teşekkür etti.



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli