Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Başkan Yazgı ve Milletvekili Aday Hüyük Galerici Esnaflarıyla Buluştu

Başkan Yazgı ve Milletvekili Aday Hüyük Galerici Esnaflarıyla Buluştu

Başkan Yazgı ve Milletvekili Aday Hüyük Galerici Esnaflarıyla Buluştu

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye meclis üyesi Yılmaz İlhan, Galericiler sitesi esnaflarıyla, Ak parti heyetini sabah kahvaltısında buluşturdu.

Galericiler sitesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Hüyük, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İGM Başkanı M. Mehmet Tüzün ve 150’ye yakın galerici esnaf katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı galerici esnaflara hitaben yaptığı konuşmada “Bizler geçmişte esnaf olduğumuz için şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim; bir ülkede ekonomik istikrar olmazsa önce esnaflar etkilenir. Bizim önümüzde çok büyük bir seçim var. Tabiri caizse Kurutuluş savaşına benzeyen bir dönemden geçiyoruz. O nedenle hepimizin bu konuda hassasiyet göstermesi ve doğru giden bir treni rayından çıkartmaması gerekiyor. Bunun içinde hep birlikte bunun bilincinde olarak hareket etmemiz gerekiyor. “dedi.

Başkan Yazgı belediyenin galericiler sitesinde yaptığı hizmetleri anlatarak şunları söyledi

“ Biz seçim döneminde geldiğimiz zaman burada galericiler sitesini derleyecek toparlayacak bir lider lazımdı. Sıkıntılarını bizlere ve ilgili makamlara iletecek biri lazımdı sizler bunu gerçekleştirdiniz. Meclis üyemiz Veli Özkaraca ağabeyimizi dernek başkanı seçtiniz Bizde ardından belediyenin çalışmalarını galericiler sitesine gelmesini sağladık. Ana caddelere asfalt attık. Belli bir program kapsamında inşallah çamurun ve çukurun olmadığı bir Aksaray’ı hep birlikte göreceğiz. Yine galericiler sitesinde Başkanımızla yaptığımız görüşmede dedik ki buraya bir gelir lazım. Cumartesi günü pazarın kurulduğu park alanını biz buraya verdik. Buranın gelirini sizler alın ki sizlerin elinde belli bir para biriksin ardından ileride yapılacak hizmetlerin bir ön çalışması olur. Yine büz şantiyesini kaldırmayla ilgili projemiz var bu devam ediyor. Fakat uygun bir yer araştırıyoruz. Şu anda bir çözüm olması için oraya bir filtre koyduk. Yaz aylarında tozun kalkmasını inşallah önlenmiş olacağız. O filtreleme sistemi ile burada bir rahatlık görülecek. Bundan sonra yapılacak çalışmalar hem Aksaray’ımız için hem galericiler sitemiz için en iyi şekilde olsun diye çalışacağız. Burada ki sıkıntılarınızı sizler dernek başkanınıza ileteceksiniz bizlerde elimizden geldiği gücümüzün yettiği kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Milletvekili Adayı Hüseyin Hüyük ise 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi

“ Ülkemiz zor ve sıkıntılı günlerden geçiyor. Bunları hepimizin çok iyi idrak edip, çok iyi algılaması gerekiyor. Çünkü sizlerin bu olaya olan inancı bizlerin ve ülkemizin kaderi ile doğru orantılıdır. Bizler yaptığımız işe ne kadar çok inanırsak ülkemizin kaderinin de o kadar sağlıklı olacağına inanıyorum. Bu ülkede pek çok siyasetçi geldi geçti. Bizim hükümetimiz tarlada sabanın bıraktığı gibi ülkemizde çok büyük bir iz bıraktı. Ve bırakacakta. Bunu inşallah tarih yazacak. Orta Anadolu Sayın Başbakanımızın döneminde tarihte görmediği kadar yatırım alacak. Bunu hepiniz göreceksiniz. Bu bölgemiz pozitif ayrımcılığa tabi tutulacak yani Başbakanımız bunun sözünü bize verdi. Yani Tıp fakültesini ve hızlı treni başlatacağını söyledi.

Bu hükümet döneminde Konya-Aksaray Hızlı trenini yapan her kimse Antalya, Seydişehir, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı trenini de o yapacak diyorum. Sayın Lütfi Elvan Bey Antalya birinci sıra Milletvekili adayı açıkladı ulusal basında da yer aldı. İnşallah hattın yapımı 2016’da ihale edilecek ve 2020 de bu hattın biteceği belirtiliyor. Belki 2020 olmazda 2022 olur. Kesinlikle bu 4 yıllık program içinde yaklaşık 11,5 milyar TL’lik proje hızla  gerçekleşecek. Ayrıca Tıp Fakültesi de yapılacak. Öncelikle Eğitim ve Araştırma Hastanesi bunun altyapısı olarak kurulacak. Daha sonrada Tıp Fakültemize kavuşacağız. Yine bu dönem 150-200 milyon TL’ye mal olacak havaalanı yapılacak. Bu havaalanının takipçisi de inşallah vekil arkadaşlarımızla, Sayın İl Başkanımız ve Sayın Belediye Başkanımızla birlikte bizler olacağız.”

Yapılan açıklamaların ardından Galerici esnaflar kendilerini kahvaltıda buluşturan Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan’a teşekkür ettiler.  



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false