Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Başkan Haluk Şahin Yazgi, Akçakale`de

Başkan Haluk Şahin Yazgi, Akçakale`de

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa?ya giden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya giden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Samet ile birlikte Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçesini ziyaret ederek Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile görüştüler.

 

Şanlıurfa’da gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, toplantı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Samet ile birlikte Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ı makamında ziyaret etti. İlçede büyük bir coşku ile karşılanan başkanlar Türkiye gündemine ilişkin görüş beyan ederken İlçe Başkanı Ayhan, ilçelerinde devam eden projeleri aktardı. Ziyaret ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ayhan yaptığı açıklamada:

“Öncelikle başkanlarıma hoş geldiniz diyorum. Bilindiği gibi Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantısı Şanlıurfa’da yapılmaktadır. Gelen misafirlerimizi Urfa’da ağırlamaktan onur duyuyorum. Bugün katılacağımız "Kadına Şiddete Hayır" programında beraber olacağız. Ben tekrar başkanlarımıza şehrimize geldiklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Bugün burada olmaktan dolayı oldukça mutluyum. Buraya gelirken yolda oldukça kalabalık bir çadır kenti gördük; ilçe nüfusu kadar bir nüfusun burada olduğunu gördük. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor bir durum. Ama bizim en büyük özelliğimiz darda ve zorda kalan insanlara yardım eli uzatmamızdır. Şimdi yapacağımız ziyaretlerle televizyondan değil de olayları birebir işin içinde görerek incelemek istedik. Tabiri caizse bizim de bu çorbada bir tuzumuzun olmasını istedik.”

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Samet ise yaptığı konuşmada her ay Ankara’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kararı ile artık Türkiye’nin her yerinde yapılacağını ve bu toplantıların ayda iki güne çıkacağını ifade etti. Bu sayede toplantının yapılacağı ile bir gün önceden gidilerek o ildeki sorunların yerinde incelenebileceğini belirten Başkan Vekili Samet, yapabilecekleri bir şey olduğunda yardımlaşmanın iyi bir örneğini sergileyeceklerini dile getirdi. Bu kapsamda düzenlenen ilk toplantının Urfa’da olmasının çok manidar olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Samet, Başbakanımızın niyetinin gösterilmesi açısından da çok anlamlı olduğunu sözlerine ekledi. Urfa’da mevcut nüfusun iki katı oranında Suriyeli olduğunu da vurgulayan Başkan Vekili Samet “Sizler muhacir kardeşlerinizi kucakladınız. Başbakanımız bunu her zaman dile getiriyor. Bizim Türkiye olarak Ensar olmamız gerektiğini belirtti. Nasıl ki Müslümanlar Mekke’den Medine’ye hicret ederken bu kardeşliği yaşamışlarsa bu duyguyu bizler de yaşamış bulunuyoruz.” Dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Başkanlar ve eşleri “Kadına Şiddete Hayır” konulu konferansa katıldı.  

 

ÇADIR KENTİ ZİYARET ETTİLER

 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Samet ile birlikte Suriye’deki zulümden kaçarak Akçakale’ye sığınan Suriyelilerin kaldığı, Süleyman Şah konaklama tesisinde düzenlenen “Kadına Şiddete Hayır" programına katıldılar. Başkanlar çadır kentte karşılaştığı Suriyeli çocuklarla bir süre sohbet edip onlara çeşitli oyuncaklar dağıtırken Hasibe Yazgı da Suriyeli sığınmacı kadınlarla bir araya geldi. Hasibe Yazgı Hanımefendi, Suriyeli hanımlarla sohbet ederek onların hal hatırını sormayı ihmal etmedi. 

 

Diğer taraftan Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik programa katılarak şiddetin her ne şekilde olursa olsun cins, din, ırk ve mekân farkı gözetmeksizin herkes tarafından nefretle kınanması gerektiğini vurguladı.

 

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı