Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Başkan Yazgı; Geleceğimizi Gençler İnşa Edecek

Başkan Yazgı; Geleceğimizi Gençler İnşa Edecek

Başkan Yazgı; Geleceğimizi Gençler İnşa Edecek

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (MÜSİAD) düzenlediği genç sanayici ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin katıldığı kahvaltı programına katıldı.

Programa Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Genç MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Mahmut Aliç, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Sami Yıldız, Genç MÜSİAD üyeleri, sanayici ve İslami İlimler Fakültesi öğrencileri katıldı.

MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş, MÜSİAD´ın kurulma aşaması ve üstelendiği misyondan bahsetti. MÜSİAD´ın ülke genelinde üslendiği sosyal sorumluluk projelerini sıraladı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, toplantıyı düzenleyen MÜSİAD Aksaray şubesine teşekkür etti. İslami ilimler olarak birçok proje ve faaliyet yürüttüklerini açıkladı. Akademik Düşünce ve Eğitim Programı (AKDEM) kapsamında İslami İlimler Derneği Eğitim Merkezi inşaatının devam ettiğinin aktaran Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, bu merkezde eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise ve İslami İlimler Fakültesi öğrencileri bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Yazgı, ?Tarihin birçok noktasında başkentlik yapabilecek ve stratejik konumda olan ilimizde geçmişte birçok alim ulaması ve ilim sahibi kişiler yetişmiştir. Bu ilim sahibi kişiler hem geçmişimize hem de medeniyetimize iz bırakmışlardır.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde de Aksaray´da yetişen ilim sahipleri vardır. Cemalettin Aksaray´ı ve onun yetiştirdiği Molla Fenari, yine Aksaray´ın Manevi Önderi Somuncu Baba ve Oğlu Yusuf Hakiki Baba Aksaray´da metfundur ve eserleri vardır. Bizler bu neslin devamıyız. Sizler tarihimizin temsilcilerisiniz. Bizim geçmiş tarihimiz sizlerin geleceğe nasıl hazırlanmanız gerektiğine ışık tutmalı.

Ticaret erbabı olan MÜSİAD´ın ilim sahibi ile buluşması bizim tarihimize ışık tutuyor. Bizim Ahilik kültürü izleri var bu günümüz de, bu toplantıda. Ticaret sahibi ile ilim sahibi ne kadar güçlü olursa medeniyetin yeniden ihya edileceğini düşünüyorum.

Bizler gençlerimize güveniyoruz. Çünkü geleceği sizler inşa edeceksiniz. Bu yüzden sizin istekler ve talepleriniz bizler için önemli? dedi.

Başkan Yazgı, üniversite öğrencilerinin istek ve taleplerini dinledi. Belediye olarak eğitim ve bilime her zaman destek verildiğini açıkladı.

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli