Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Başkan Mahallemizde, Projesi Devam Ediyor

Başkan Mahallemizde, Projesi Devam Ediyor

Başkan Mahallemizde, Projesi Devam Ediyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ?Başkan Mahallemizde? projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesine adeta çıkarma yaptı. Hizmet birimleri ile sabahın erken saatlerinde mahalleye gelen Başkan Yazgı, araç, ekipman ve donanımlarıyla hazır bekleyen 250 kişilik çalışma ekibiyle mahallede çalışma startı verdi. Başkan Yazgı, mahallede sunacakları hizmetin vatandaşların isteğine göre öncelik sırasına verildiğini açıkladı.

Aksaray Belediyesi tarafından ilk kez İstiklal Mahallesinde başlatılan ?Başkan Mahallemizde? projesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde de sürdü.

Sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlık çalışmaları sonucunda Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde gelen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yardımcıları, müdürleri ve çalışma ekibiyle güne buradan başladı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Salih İbar çalışma esnasında Başkan´a eşlik etti. Mahalle halkının isteklerini başkana bizzat iletti.

?TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM?

Sabah işe gitmeye hazırlanan mahalle sakinleri, mahallelerinde başlatılan çalışmadan çok memnun oldular. Bazı mahalleliler, çalışma başlatılan noktalarda koordine sağlayan Başkan Yazgı´yı ziyaret ederek ?Sağolun Başkanım. Sizi mahallemizde görmek bizleri memnun etti. Evimize de buyurun gelin? diyerek Başkanı evlerine davet etti.

Belediyenin ekiplerin çalışma başlatmasıyla birlikte ?Belediye kapımda? ekibi mahalledeki bütün evlerin kapılarını çalarak vatandaşların istek ve taleplerini aldılar. Aynı günün akşamında gerçekleşen Mahalle meclis toplantısına halkı davet ettiler.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri başta olmak Park, Bahçe ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Sosyal İşler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekiplerince mahallede geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Su ve Kanalizasyon İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri İstiklal Mahallesi´nde ihtiyaç duyulan noktalarda drenaj ve kanal hatlarını temizlik çalışmaları ile asfalt yama, bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdi. Deforme olmuş kaldırımları yenilediler.

Başkan Yazgı, gün boyunca çalışmaların koordinesi sağladı. Bir diğer yandan da Mahallede şehit ve gazi ailelerinin evlerine konuk oldu. Engelli ailelere ziyaret Başkan ve eşi mahallenin önde gelen yaşlıları ziyaret ederek onların hayır duasını aldı. Başkan Yazgı, mahallede ki cenaze sahiplerine taziye ziyaretinde bulundu. Eşi Hasibe Yazgı´da ziyaretlere eşlik etti.

Başkan ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmadı. İhtiyaç sahibi aileleri eli boş gitmeyen Başkan Yazgı, mahalle gazilerinde karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilendi. Onlarla şakalaştı ve hediyelerini verdi.

Mahallede okullarını ziyaret eden Başkan Yazgı, okulda gördüğü eksiklikleri birim müdürüne iletirken mahallede esnaflarını ziyaret ederek hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

MAHALLE MECLİS TOPLANTISINDA MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

Mahalle meclis toplantılarıyla bugüne kadar binlerce kişiyle birebir görüşen Başkan Yazgı, Mehmet Akif Ersoy Mahalle sakinleriyle mahalle meclis toplantısında bir araya geldi. Talep ve önerilerinizi dinlemeye geldik diyen Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesinin vizyon projelerinden bahsetti. Gün boyunca mahallede yapılan çalışma hakkında mahalleliye bilgi verdi.

Sözü halka bırakan Başkan Yazgı, vatandaşların istek ve taleplerini tek tek dinledi. Sorularına cevap verdi. Mahallelinin beklentilerine karşılık verdi.

Aksaray Belediyesinin kapılarının herkese açık olduğunu açıklayan Başkan Yazgı, kendisiyle görüşmek isteyenleri Salı günleri gerçekleşen ?Halk Günü´ toplantılarına davet etti.

Aynı günün akşamında ?Mahallemde Sinema´ projesi ile mahalle sakinlerine yönelik Açık Hava Sinema film etkinliği gerçekleşti.

Mahalle Muhtarı Salih İbar, mahallelerinde çalışmalardan dolayı mahalle halkı adına Başkan ve eşine teşekkür etti.



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı