Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Basın 24 Temmuz Bayramında Gazeteciler Bir Araya Geldi

Basın 24 Temmuz Bayramında Gazeteciler Bir Araya Geldi

Basın 24 Temmuz Bayramında Gazeteciler Bir Araya Geldi

24 Temmuz; Türk Basınında sansürün kaldırılışının 110 yıldönümü nedeniyle ilan edilen Basın Bayramı gazeteciler tarafından kutlandı.
68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı ve üye gazetecilerin katıldığı kutlamada meslek mensupları bir araya gelerek sohbet etti.
Cemiyet idare binasında gerçekleştirilen kutlamada konuşan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen; mesleğin onuruna yakışan davranışları sergileyen, ilkeli, tarafsız, toplum menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan gazeteciliğin ve gazetecilerin toplum tarafından ayırt edildiğini, günümüzde bu ilkeli gazeteci duruşunun çok önemli olduğunu söyledi.
Anlamlı bir günde meslek mensupları ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını aktaran Südemen; gelişen teknoloji ile halkın haber alma özgürlüğünün daha kısa sürede sağlandığını ancak bilgi kirliliğine neden olan anlık haberlerin iyi araştırılarak kamuoyuna duyurulmasının önemini vurguladı.
Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ise; Basının demokratik hayatın vazgeçilme unsuru olduğunu söyledi. Bağımsız Basın konusunda yapılması gereken çok şey olduğuna işaret eden Başkan Celil Acar, basının önündeki, haber alma ve duyurması noktasındaki engelleri kaldırmanın çok önemli olduğunu belirtti.
Mesleğin gereğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan gazetecilerin Aksaray´ın her konuda kalkınmasında, yapılan olumlu işlerde ve başarılı çalışmalarda, hatırı sayılır katkıları olduğuna inandığını kaydeden Acar; 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mustafa Avcı ise internet gazeteciliği sayesinde bilgi akışının anlık olarak kamuoyuna yansıtıldığını bu noktada haberin doğruluğunun büyük önem taşıdığını söyledi. Avcı; yazılı, görsel, sesli medya ve internet gazeteciliğinin Aksaray´da gelişimine dikkat çekerek meslek mensuplarının ?Basın Bayramını´ tebrik etti.
Konuşmaların ardından 60 yaşını geride bırakan basının duayenleri; Ahmet Erbaş, Naci Karaköy, Ali Genç ve Erdoğan Kaya´ya Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.
Aksaray´da kendine özgü yazıları ile tanınan usta kalemlerden Ahmet Erbaş´a 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen tarafından belgesi takdim edilirken, Aksaray Valiliği Basın Bürosundan emekli, uzun yıllar TRT Muhabirliği yapan Naci Karaköy´e Ahmet Koçaş, Aksaray Belediyesi Basın Müdürlüğü ve belediyenin çeşitli birimlerinde görev yaptıktan sonra emekli olan ve köşe yazıları ile mesleğe devam eden Ali Genç´e Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, yine Aksaray Belediyesi Basın Müdürlüğü ve belediyenin çeşitli birimlerinde yöneticilik yapan Erdoğan Kaya´ya Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı belgelerini takdim etti.



Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı