Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Bakan Varank, ?Bakanlık Olarak Evren Dinçer´in Yanındayız?

Bakan Varank, ?Bakanlık Olarak Evren Dinçer´in Yanındayız?

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Bir dizi ziyaret ve açılış için Aksaray´a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ?Evren Dinçer´in Aksaray için her projesi benim de projemdir. Elimizden gelen tüm desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.? dedi.

Aksaray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nin açılışında, AK Parti´nin iktidara gelmesiyle Aksaray´ın hakkettiği hizmetlerle buluşması için kolları sıvadıklarına değinen Bakan Mustafa Varank, ?Cumhurbaşkanı´mızın liderliğinde Aksaray´a yapılan yatırımların tutarı 12,5 milyar liraya yaklaşmış durumda. Hamdolsun, Aksaray da ?marifet iltifata tabidir. En başından itibaren AK Parti´yi, Sayın Cumhurbaşkanı´mızı çok güçlü şekilde destekledi. Belediyecilik anlamında Aksaray´da yılların problemlerini çözdük, şehrimize yakışır hizmetleri ilimizle buluşturduk.? dedi.

?Evren Dinçer´in Aksaray için her projesi benim de projemdir? diyen Varank, ?Allah´ın izni, milletimizin desteğiyle Aksaray´da bayrak değişimi yaşanacak. Aksaray´ın genç bir evladı, Evren Dinçer kardeşim partimizin adayı. Aksaray´dan çıkmış, kendini iyi yetiştirmiş, yıllarca devletine hizmet etmiş, tecrübe kazanmış bir isim. Şimdi bu tecrübelerini ilimize hizmet için kullanacak. Aksaraylı hemşehrilerimizin, 31 Mart´ta Evren kardeşime çok güçlü destek vereceklerine inanıyorum. Şunu da özellikle bilmenizi istiyorum. Evren Dinçer´in Aksaray için her projesi benim de projemdir. Elimizden gelen tüm desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah 31 Mart´ta Aksaray, Cumhurbaşkanı´mıza, AK Parti´ye verdiği tarihi desteklerinden birini daha sandıklara yansıtacak, bundan eminiz.?

Konuşmaların ardından Bakan Varank, Kültür ve Sanat Merkezi´nin açılışını Vali Ali Mantı, AK Parti milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi.

Beraberindeki heyetle Mercedes-Benz Türk Aksaray Ar-Ge Merkezi´ni ziyaret eden Bakan Varank, Ar-Ge merkezinde incelemelerde bulundu. Fabrikada üretilen bir aracın direksiyonuna da geçen Varank, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi´nde Brisa Lastik fabrikasını da ziyaret eden Bakan Varank daha sonra yedek parça üretimi yapan Sarıgözoğlu şirketinde geçti. Burada otomasyonu, dizaynı yüzde 100 yerli olan pres hattının açılışını gerçekleştiren Varank, şirketin Türkiye´nin nadide sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Burada sanayicilerle bir süre sohbet eden Varank, beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış ve ziyaretlerinin ardından iş adamları, yatırımcılar, STK´lar, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ihracatını 16 yılda 12 kat artıran Aksaray´a 6,5 milyar liralık yatırım teşviği verildiğini hatırlattı. 18 bine yakın vatandaşa yeni iş imkanları sunduklarını kaydeden Varank, ?10 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Aksaray OSB´de, 12 bine yakın vatandaşımız istihdam ediliyor. Önümüzdeki dönemde, OSB´nin ilave alan altyapı inşaat ihalesini yapacağız.? diye konuştu.

Türkiye´nin büyüdüğüne ve geliştiğine işaret eden Varank, şöyle devam etti: ?Buna paralel olarak imkanlarımız genişliyor, vizyonumuz pekişiyor. İşte 2019 yerel seçimleri, bu gelişimin şehirlere yansıması için yeni bir başlangıç olacak. Siyaseten elbette ki özellikle şu son 6 senede çok büyük badireler atlattık. Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya. Biz tüm bu saldırıları, Aksaray gibi medeniyet beşiği şehirlere sahip olmanın, bu toprakları elde tutmanın bir bedeli olarak görüyor, hepsini milletimizin desteğiyle göğüslüyoruz. 31 Mart bu yüzden çok önemli. Siyaseten zayıflık emaresi, bu coğrafyada kabul edilebilir bir durum değil. Sözüm ona 31 Mart´ta yaşayacağımız en ufak bir zaafiyeti nasıl ellerini ovuşturarak beklediklerini biz çok iyi biliyoruz. Ama tabirimi mazur görün, o pusuda bekleyenler avuçlarını yalayacaklar. İnşallah 31 Mart´ta milletimizin desteğiyle, Türkiye´nin yürüyüşü kesintisiz devam edecek. 31 Mart´tan sonra önümüz düzlük. 4,5 yıl sadece hizmetlere odaklanacağımız, salim kafayla projelere odaklanacağımız bir dönem olacak. Şehirlerimize artık yeni bir heyecanla yaklaşacak, Türkiye´nin yaşadığı gelişimi, hızla yerel yönetimlerimize yansıtacağız.? dedi. 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli