Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Av. Fatma benli Ak Parti teşkilat mensupları ile bir araya geldi

Av. Fatma benli Ak Parti teşkilat mensupları ile bir araya geldi

Av. Fatma benli Ak Parti teşkilat mensupları ile bir araya geldi

?Öncesi ve Sonrasıyla 28 Şubat Post Modern Darbesi? konferansı için ilimizi ziyaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Av. Fatma Benli, Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen programın ardından, Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, Teşkilat Mensupları ile bir araya geldi.

Programa İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri ile teşkilat mensupları katılım sağladı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Aksaray Üniversitemizin organize ettiği, ?Öncesi ve Sonrasıyla 28 Şubat Post Modern Darbesi? konulu konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Milletvekilimiz Sn. Fatma Benli hanımefendiyi teşkilatımızı ziyaret etmeye davet ettik. Bizleri kırmadığı için kendisine şahsım ve teşkilat mensuplarımız adına teşekkür ediyorum.? dedi.

Teşkilat Mensupları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Av. Fatma Benli ise ? Bugün Aksaray´da 28 Şubat´ı konuşmak için bulunuyoruz. 28 Şubat acı bir tarihti. Sadece başını örtmeyi tercih eden kadınlar için acı değildi. Başını örtmemeyi tercih eden kadınları da kadınlar kadar erkekleri de mağdur eden bir süreçti." dedi

28 Şubat´ın aslında ülkede her şeyin kendisine ait olduğunu kabul edenlerin, vesayet odaklarının ve "bu ülke bana ait, karar benim tarafımdan verilir ve benim gibi olmayanlar benim kullandığım hakları kullanamazlar" diyenlerin oluşturduğu bir süreç olduğuna dikkati çeken Benli, aynı zamanda "öz yurdunda garip öz yurdunda parya" günlerinin başladığı tarih olduğunu söyledi.

Benli, şöyle devam etti:

"O yüzden MGK kararlarının alınması basında ´topyekun savaş´ ifadesiyle açıklandı. Refahyol hükümeti düşürüldü, DYP´li milletvekilleri istifa ettirildi. Refah Partisi ardından Fazilet Partisi´nin kapatılması ve AK Parti´nin daha sonraları kapatılma sürecinin başlandığı bir süreçti aslında 28 Şubat. İmam hatip liselerinin orta kısımlarının kapatıldığı, liselerine de gitmesinler diye katsayı uygulaması getirilip bütün meslek liselerinin önünün kesildiği bir süreçti 28 Şubat. Başörtülü öğrencilerin sadece kendi okullarına değil, okullarının bahçelerine dahi senelerce alınmadıkları, başörtülü memurların işten çıkartıldığı, eşinin başörtülü olmasının ordudan atılmak için yeterli bulunduğu bir süreçti 28 Şubat.

Aslında 28 Şubat´ın oluşturduğu puslu havada kapatılan 26 bankanın parası yedisinden yetmişine bütün Türkiye´ye senelerce ödettirildiği için bütün Türkiye´ye zarar veren bir süreçti."

28 Şubat´ta mağduriyet yaşayan isimlerden örnekler anlatan Benli, 28 Şubat´ın, mağduriyetler kadar, haksızlık ne kadar uzun süre devam ederse etsin haksızlığa karşı direnenlerinde tarihi olduğunu vurguladı.

Benli, 28 Şubat´ta başörtüsü kullanmayan hatta bu düşünceye sahip olmayan, çok farklı yaşam tarzına sahip olan insanların da haksızlık karşısında bir arada durabildiğini gördüklerini belirterek, "Onların yasağa karşı mücadeleyi bizlerle beraber verebildiğini gördük. FETÖ´nün ´başörtüsü teferruattır´ dedikten sonra toplu olarak tek bir günde başını açarak, senelerce başörtüsü yasağının devam etmesine sebebiyet veren insanları da." diye konuştu.

Fatma Benli, 28 Şubat´ın bir turnusol kağıdı ve ötekileştirmeye, ayrıştırmaya karşı olmanın adı olduğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Bu nedenle biz, 15 Temmuz´da daha önceki 60, 80 darbesinin aksine yanımızdakinin kim olduğuna bakmadan, sağımızdaki, solumuzdaki bizimle aynı düşüncede midir´ diye sormadan, başkası ne yapıyor, komşum ne yapıyor, arkadaşım ne yapıyor ben ona göre dışarı çıkayım demeden hep beraber farklı düşüncelerde, yaşam tarzlarında olan insanlar olarak birlikte F-16´ların ve tankların karşısına dikildik. Bana göre 28 Şubat´tan almamız gereken en önemli ders budur.

Biz bu dersi aldığımızda bizden sonraki nesillerinde bizim yaşadığımız aynı acıları yaşamasına da engel olmuş oluruz. Bu noktada millet olarak biz hep beraber birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz ve bir daha post modern darbe, e-darbe, darbe olsun vesayet odaklarının hepsine karşı bir daha asla diyeceğiz.

Sözlerime burada son verirken, Siz teşkilat mensuplarımız ile bir arada olmaktan büyük onur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyor, hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Program İl Başkanı Hüseyin Altınsoy´un, Milletvekili Fatma Benli´ye hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false