Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Özgecan’ı unutmadı

ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Özgecan’ı unutmadı

ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Özgecan’ı unutmadı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Mersin’in Tarsus ilçesinde korkunç bir şekilde katledilen Özgecan Aslan için basın açıklaması yaptı.

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan anısına düzenlenen basın açıklaması öncesinde “Acın Kalbimizde Seni Unutmayacağız Özgecan” adlı video gösterisi duygusal anların yaşanmasına neden olurken Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hediye Pak yapmış olduğu açıklama da; “Bilindiği gibi 20 yaşında gencecik kızımız Özgecan Aslan hayatının baharında canına kıyılarak vahşi bir şekilde katledilmiştir. Özgecan insanlara yardım etmek için psikolog olmayı seçti ancak ne acıdır ki bir psikopat tarafından yaşamı ve tüm hayalleri elinden alındı. Kadın Girişimciler Kurulu olarak bu olayı kınıyoruz ve kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Acilen önlem alınmalıdır. Bu tarz vakalar, tecavüz, taciz ve kadına şiddet son yıllarda korkunç bir şekilde artmıştır. İlimizde de bunun kötü örnekleri sıkça yaşanmaktadır. Yakın zamanda bir genç kızımıza yönelik tecavüz ve öldürmeye teşebbüs olayı gerçekleşmiş çok şükür ki bu vaka ölümle sonuçlanmamıştır. Ancak taciz, tecavüz ve şiddet vakaları sonunda ölüm gerçekleşmediği hallerde de gerekli hassasiyet ve ilgi mutlaka gösterilmelidir.

Peki, neler yapılmalıdır?

Kadını önce insan olarak görmeliyiz, kadını değersizleştiren ve ikinci sınıf gören söylemlerin acilen değişmesi gerekir.

Acil ve caydırıcı önlemlerin alınması bu mücadelede devletin tüm kurumlarının birlikte hareket etmeleri ve kadına şiddet, taciz ve tecavüz suçunu işleyenlere en ağır cezaların indirim uygulanmaksızın verilmesi gerekir

Toplu taşıma araçlarında okul servislerinde görev yapan şoförlerin özenle seçilmesi ve sık sık denetlenmesi gerekir

Vatandaş olarak şiddete uğrayan kadınlarımıza sahip çıkalım duyarlı olalım. “ aile içi sorundur” diyerek görmezden gelmeyelim.

Son olarak da iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım. Anneler olarak erkek çocuklarımızı evde hizmet bekleyen varlıklar olarak değil kadına önce saygı daha sonra sevgi gösterecek kadını önce insan daha sonra kadın olarak görecek düzgün erkekler olarak yetiştirelim.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ “ ACIMIZIN TARİFİ YOK ”

Hayatının baharında hayallerinin elinden alındığı Özgecan Aslan’ın katledilmesi sonucu acılarının tarifi olmadığını dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Geçtiğimiz günlerde acımızsa hayalleri elinden alınarak ve hayatına son verilen gencecik kızımız Özgecan Aslan için Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına ailesine başsağlığı diliyoruz. Ne yazık ki istemediğimiz bir hadise meydana gelmiş ve hepimizin yüreklerinde büyük bir yara açılmıştır. Ateş düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yaktı. Bizler istiyoruz ki bundan sonraki süre zarfında bu tür vakalar yaşanmasın ve yapmaya teşebbüs edenler önüne geçilmesi için suçlulara en ağır cezalar verilsin.  Özgecan kardeşimizin mekânı cennet olsun. Rabbim başta ailesine, yakınlarına sabırlar versin. Milletimizin başı sağolsun” Dedi.



9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli