Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Ataklı:Aksaray`ın turizm potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkartacağız

Ataklı:Aksaray`ın turizm potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkartacağız

Vali Şeref Ataklı, Gülağaç İlçesini ziyaret ederek ilçe merkezi ile ilçeye bağlı, Saratlı ve Demirci beldelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Şeref Ataklı, Gülağaç İlçesini ziyaret ederek ilçe merkezi ile ilçeye bağlı, Saratlı ve Demirci beldelerinde incelemelerde bulundu. Saratlı yeraltı şehri ile Demirci taş evlerini gezen Vali Şeref Ataklı Aksaray’ın sahip turizm potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkartarak turizm de hak ettiği yere gelmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Vali Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile ilk önce Saratlı kasabasını ziyaret etti. Gülağaç İlçe Kaymakamı Yavuz Aslan, İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen, Saratlı Belediye Başkanı Nedim Uğuz ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Ataklı her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Saratlı yeraltı şehirleri hakkında bilgi aldı. Saratlı Kasabasında eski medeniyetlerin yaşamlarını sürdürdüğü yeraltı şehirlerini gezen Vali Ataklı, beldede yakın zamanda turizme açılacak ikinci yeraltı şehrinin büyüklüğü ile Kapadokya bölgesinin ilklerinden olacağını söyledi.

Temizlik kazı çalışmaları tamamlanan yeraltı şehrini gezen Vali Ataklı, 7 katlı olarak tespit edilen ancak 4 katı gezilebilecek duruma getirilen yeraltı şehrinin Nevşehir bölgesinde yer alan yer altı şehirlerinden farkının olmadığını büyüklük bakımından da birçok yer altı şehrinden daha geniş bir alana sahip olduğunu söyledi.

Aksaray’ın tabi güzellikler ve tarihi eserler bakımından çok iyi olduğunu ancak bunun etkin tanıtımla turizme kazandırılabileceğini ifade eden Vali Ataklı, ‘’Sahip olduğumuz bu güzellikleri el birliği içinde gayret göstererek tanıtmalıyız. Bunun için sahip olduğumuz turizm potansiyelimizi en iyi şekilde kullanmalıyız. Nevşehir den bağımsız turlar oluşturarak Saratlı yeraltı şehirleri, Güzelyurt, Ihlara, hanlar ve kervansaraylarımızı turizmin hizmetine sunmak için hep beraber gayret göstermeliyiz’ dedi.

Vali Ataklı daha sonra Gülağaç İlçe Kaymakamlığını ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Yavuz Aslan ve İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen’den bilgi alan Vali Ataklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan halı dokuma ve sepet örme kurslarının verildiği atölyeleri gezdi. Dokuması tamamlanan bir halının kesimini yapan Vali Ataklı, Gülağaç sepeti örmeciliği hakkında bilgi aldı. İlçe Kaymakamlığınca yürütülen Sosyal Destek Projesi(SODES) kapsamında oluşturulan Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Ataklı, merkezde açılan çeşitli kurslara katılan öğrencilerle görüştü.

Vali Ataklı daha sonra Demirci Beldesini ziyaret etti. Vali Ataklı beldede taş işçiliğinin en güzel örneklerinin bulunduğu eski yerleşim alanlarındaki taş evleri gezdi. Buradan Kızılkaya Köyüne geçen Vali Ataklı, Gülağaç İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce SODES Projesi kapsamında açılan Kadın Eğitimi Merkezinde incelemelerde bulundu. Çini işlemeciliği ve rapido süsleme kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı çalışmaları izleyerek bilgi aldı.

 

Vali Ataklı, Gülağaç İlçesi, belde ve köylerinde yürütülen çalışmaların kurumlararası işbirliği ve ortak akıl dairesinde sürdürülmesinden büyük memnuniyet duyduğunu, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımı sağlanarak sorunlara çözüm üretilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. 



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli