Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

ASÜ Bu Yıl 2 Bin 176 Mezun Verdi

ASÜ Bu Yıl 2 Bin 176 Mezun Verdi

ASÜ Bu Yıl 2 Bin 176 Mezun Verdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarı diledi ve her ne iş yaparlarsa yapsınlar, en iyi şekilde yapmaları nasihatinde bulundu.

- İnsanlığa Faydalı Bireyler Olacağız -  

2015-2016 dönemi Mezuniyet Töreni ASÜ Stadyumu´nda gerçekleştirildi. Törene, mezun olan 2 bin 176 öğrencinin yanı sıra, aileleri, il protokolü ve akademisyenler katıldı. Törende mezun öğrenciler adına konuşan Üniversite Birincisi Hasan Yaşar, Türkiye´nin güzide üniversitelerinden birisi olan ASÜ´den mezun olarak, hayata bir adım önde başladıkları için gururlu olduklarını belirtti. Bazen zor, bazen eğlenceli, bazen hüzünlü zamanlar geçirdiklerinden söz eden Yaşar, ?Her zorluğu ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile atlattık. Topluma ve insanlığa faydalı bireyler olacağız. Desteklerinden dolayı ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ederim. Bugün kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyorsak, bunu ailelerimize ve hocalarımıza borçluyuz? dedi. 

- Her Zaman Yaptığınız İşi Düzgün Yapın -

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise Türkiye´nin hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirterek, özellikle kızların okutulması noktasında alınan mesafenin çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Bundan 20 yıl önce toplumda, kızların okutulup okutulmayacağının konuşulduğunu ancak, bugün bunun ciddi anlamda aşıldığını belirten Şahin, ?Kız öğrencilerin önemli başarılar elde ettiğini görüyoruz. Okulumuzda dereceye giren öğrencilerin büyük çoğunluğu kız öğrencilerdir. Bu nedenle öğrencilerimizin ailelerini ayrıca kutluyorum? dedi. Sözlerinin devamında mezun öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Prof. Şahin, şunları söyledi: ?Mezun olan öğrenciler için artık iş bulma ve hayat kurma süreci başlıyor. Hiçbir şey artık eskisi gibi değil. Sizlerden ricam, ne yaptığınızı bilerek iş aramanızdır. Pek çok işi bir arada yapmaya çalışmak, çoğu zaman sonuç almak için doğru olmayabilir. Her ne yaparsanız yapın, yaptığınız işi düzgün yapın. Bir işin peşinde koşun ve o işi iyi yapın. Yolunuz açık olsun.? Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut da öğrenciler üzerinde büyük emekleri bulunan aileleri ve hocaları kutladı. Yapılan konuşmaların ardından okullarında ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül ve akademisyenler belge ve hediyelerini takdim etti.

- Hangi Okul Kaç Mezun Verdi? -

ASÜ´de bu yıl 2 bin 176 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Mezun sayılarının okullara göre durumu şöyle: Eğitim Fakültesi 269, Fen-Edebiyat Fakültesi 131, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 128, Mühendislik Fakültesi 282, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 131, Sağlık Yüksekokulu 121, Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu 64, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 152, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 152, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 53, Ortaköy Meslek Yüksekokulu 315, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu 136, Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu 117, Sosyal Bilimler Enstitüsü 45 ve Fen Bilimler Enstitüsü 80. 

Hediye töreninin ardından tüm öğrenciler mezuniyet belgelerini aldı. Etkinlik kep atma, konser ve havai fişek gösterileriyle sona erdi. 



Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli