Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aşkın Sırrı Somuncu Baba Filminin Birinci Etap Çekimleri Tamamlandı

Aşkın Sırrı Somuncu Baba Filminin Birinci Etap Çekimleri Tamamlandı

Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği en önemli erenlerinden biri olan ve fikirleriyle

Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği en önemli erenlerinden biri olan ve fikirleriyle Selçuklu’dan Osmanlı’ya adeta bir köprü oluşturmuş Somuncu Baba’nın hayatı Aksaray Belediyesi’nin öncülüğündeki dev bir yapımla beyaz perdeye taşınıyor.

Yönetmenliğini sinema dünyasının ünlü ismi Kürşat Kizbaz’ın yaptığı ve başrolünde Furkan Palalı’nın rol aldığı “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” Filminin çekimleri Zinciriye Medresesi’nde başlamıştı.

Ünlü yönetmen Kizbaz ve ekibi gece gündüz sıcak-soğuk demeden geç saatlere kadar çalıştı. Film ekibi Selime, Güzelyurt ve Hasandağı’nda çekimler yaparak filmin yaklaşık % 40’lık bölümünün çekimlerini başarıyla tamamladı.

Cuma günü Selime’de yapılan çekimlere ünlü oyuncular Sinan Albayrak ve Furkan Palalı da katıldı. Cumartesi günü ise Hasandağı’nda kar sahneleri çekilerek filmin birinci etabı sona erdi.

Tamamı Aksaray’da çekilecek olan Somuncu Baba filminin geriye kalan çekimleri ise Mart, Nisan ve Mayıs aylarının son haftalarında gerçekleştirilecek.

Ünlü yönetmen Kizbaz ise yaptığı açıklamada “Türk sinemasında yapılmayan bir çalışmayı yapıyoruz.  100’üncü yılını kutladığımız Türk Sinemasında hiç unutulmayacak olan Somuncu Baba’nın hayatını konu alan filmi yapmaktayız. Bu film  Aksaray’a geldiğim günden beri şekillenen bir proje oldu. Bu güzel şehrin değerli insanı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya çok teşekkür ederim. Başkanımızın desteği ile filmimiz önce Türkiye sonra da Dünya’ya yayılacak olan bir sinema filmi olacaktır.

3 etaptan oluşacak olan filmimizin çekimlerine 15 Aralık’ta başlamıştık. % 35-40’lık bölümünü başarıyla gerçekleştirdik. Planlarımıza göre Mart, Nisan, Mayıs Ayı aralarında 3’üncü etabı tamamlayacağız. 23 ayrı noktada çekimler gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da açıklamasında şunları ifade etti:

“Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin birinci etap çalışmaları yönetmen Kürşat Kizbaz ve ekibi tarafından tamamlandı. Bizlerin Somuncu Baba filmine olan hassasiyetimiz ortada. Bu filmin Aksaray’ımızın tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum.

 Filmin çekimlerinin tamamının Aksaray’da gerçekleştirilecek olması şehrimizin tanıtımında büyük rol oynayacak. Bu filmle birlikte hem evliyalar şehri Aksaray’ımızı hem de Somuncu Baba’yı en iyi şekilde tanıtma imkânı bulmuş olacağız.”

 



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli