Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Araç Çarpması Sonucu Ayağı Kırılan Köpeğe Sahip Çıktılar

Araç Çarpması Sonucu Ayağı Kırılan Köpeğe Sahip Çıktılar

Araç Çarpması Sonucu Ayağı Kırılan Köpeğe Sahip Çıktılar

Aksaray’da karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen köpeğe otomobil çarptı. Kaza sonrası ayağı kırılan köpeğe Hayvan Hakları Koruma Derneği sahip çıktı.
Olay, Aksaray Adana Karayolu üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen köpeğe bir otomobil çarptı. Çarpan otomobil durmadan yoluna devam ederken, köpeğin sağ ön ayağı kırıldı. Kazayı gören Necmi Köse (47) hemen yaralı köpeği yolun kenarına çekti. Daha sonra Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği’ne ulaşan Köse durumu anlatarak köpeğe yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Mehriban Doğan, Genel Sekreter Cemal Doğan ve Veteriner Hekim Ulaş Dönmez’i de alarak kısa sürede olay yerine geldi ve köpeğe ilk müdahale yapıldı. Dernek yetkilileri köpeği sakinleştirirken, Veteriner Hekim Ulaş Dönmez köpeğin muayenesini gerçekleştirdi. Muayanede köpeğin sağ ön ayağının kırık olduğu ve ciğerlerinde ödem oluştuğu belirlendi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan köpek daha sonra dernek tarafından Ankara’da özel bir hayvan hastanesine kaldırıldı. Nakil ve hastane masrafları ise Ankara ve İstanbul’dan iki hayvansever vatandaş tarafından karşılandı.
Köpeğe araç çarptığını belirten Necmi Köse, “Köpeğe araç çarpmasının ardından köpek acılar içindeydi. Hayvan çok acı çekiyordu. Ben de araştırdım ve Hayvan Hakları Koruma Derneği’ne ulaştım. Sağ olsunlar yetkilileri geldi ve bizzat ilgilendiler. Şu an istiyoruz ki bu tür hayvanlara sahip çıkılsın. İnsanlara sahip çıkılıyor, bu hayvanlara da sahip çıkılsın” dedi.
Köpeğe müdahale eden Veteriner Hekim Ulaş Dönmez ise, bir ihbar üzerine olay yerine geldiklerini belirterek, “Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği’nden gelen ihbar doğrultusunda Aksaray Adana Karayolu’na geldik. Trafik kazasına bağlı bir hayvanımızın ön ayak kemiklerinde parçalı kırıklar tespit ettik. Akciğerlerinde travmaya bağlı ödem oluştuğunu tespit ettik. Gereken tedavisi için şu anda ampirik vaziyette yaptık burada. Ancak teşekküllü bir üniversite veteriner fakültesi hastanesinde femur kemiğine pin takılması ile tedavisi şekillenecek” şeklinde konuştu.
Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Mehriban Doğan ise “Bugün burada trafik kazalı bir hayvanımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Hayvanımızın durumu gerçekten kritik. Çünkü birden fazla parçalı kırık olduğunu belirledik. Ne yazık ki kırıklara Aksaray’da müdahale edecek herhangi bir donanımlı kliniğimiz yok. Kesinlikle şehir dışında donanımlı bir kliniğe nakli gerekiyor. Hayvanımızın hayatını kurtarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli