Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aktürk;Gıda üretiminin sürdürülebilirliği için köyden kente göç önlenmeli

Aktürk;Gıda üretiminin sürdürülebilirliği için köyden kente göç önlenmeli

Aktürk;Gıda üretiminin sürdürülebilirliği için köyden kente göç önlenmeli

İnsanoğlunun var oluşundan buyana vazgeçilmez olan ve alternatifi bulunmayan gıda üretiminde tarım ve hayvancılık sektörü çok önemli bir yere sahip. Gıda üretiminde neredeyse tarım ve hayvancılık sektörünün ürettiği ürünlerle insanoğlu gıda ihtiyacını karşılarken, son zamanlarda tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan şehre göç konusu üreticileri tedirgin ediyor.

Nüfusunun yüzde 80´inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray´da da köyden kente göç olayları yaşanırken, yetkililer tarım ve hayvancılıkla iştirak eden üreticilerin ciddi anlamda desteklenerek tarım ve hayvancılık alanın sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini açıkladı.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği kapsamında hükümetin destekler sağladığını belirterek, bu desteklerin daha ciddi desteklerle artırılması gerektiğini söyledi. Organize sanayindeki fabrikalara uygulanan 5084 sayılı yatırım ve teşvik kanunu kapsamında tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerine de bir yatırım ve teşvik kanunu olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Aktürk, ?Özellikle insanları köyde için en azından 5084 sayılı yatırım teşvik kanunuyla ilgili üretim yapan fabrikalardaki insanların sigortalarının yüzde 50´sini hükümetimiz ödüyor. Kırsal alanda yaşan insanların sigortalarını da yüzde 50´sinin hükümetimizin tarafından ödenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsanları köyde tutmak gerektiğine inanıyoruz. Eğer insanları köyde tutabilirsek hem koyunculuk yapacak, hem büyükbaş hayvancılık ve hem de üretim yapacak. Aslında dünyada insanoğlunun var oluşundan bu yana ve bundan sonra insanların yaşadığı sürece vazgeçemediği, alternatifi olmayan tek sektör gıda sektörüdür. Yani tarım, yani hayvancılık yani toprak. Eğer gıda sektörünü sürdüremezsek, üretimi devam ettiremezsek çok ciddi anlamda sıkıntılar çekeriz. Bu noktada hükümetimiz tarafından oluşturulan ve gıda üretimini teminat altına almak için faaliyete geçirdiği ve dünyanın birçok ülkesinde olan gıda güvenliğini devreye soktu. Çünkü gıda üretiminin alternatifi yoktur. Bu insanları gıda üretiminde, yani tarım ve hayvancılıkta tutmak için çok daha ciddi desteklemeler verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem küçükbaş, hem büyükbaş ve hem de çiftçilikte çok daha önemli desteklerin verilmesi bu işi sürdürülebilir noktaya getirir diye düşünüyoruz? dedi.

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı