Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Aktürk; Aksaray´da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı

Aktürk; Aksaray´da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı

Aktürk; Aksaray´da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı

 

Nüfusunun yüzde 80´inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray´da 7 yılda hayvan sayısı yüzde 500 artış gösterdi. 2009 yılında 80 bin civarında hayvan varlığı bulunan Aksaray, bugün 450 bin hayvan varlığına sahip.

Tarım ve hayvancılığın hükümetin verdiği desteklerle geliştiğini ve hızla büyüdüğünü belirten Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, önümüzdeki yıllarda hayvan sayısının 700-750 binlere ulaşacağını söyledi. Aksaray´da olduğu gibi Türkiye´de de hayvancılığın geliştiğini ve hayvan varlıklarının arttığını dile getiren Başkan Aktürk, ?Aksaray´da ve Türkiye´de küçükbaş hayvan sayısı artmakta. Özellikle Aksaray´da her sene yüzde 15-20 oranında bir artış yaşanıyor. İstikrarın sağlanması, üreticinin bu işten para kazanması çok önemli. Sağ olsun hükümetimizin tarım ve hayvancılık desteklemeleri çok güzel. Küçükbaş hayvancılığa da hükümetimiz gerçekten önem veriyor. Tüm bunlarla birlikte üreticimiz kazanıyor ve hayvancılık gelişiyor. Bizlerde birlik olarak, tarım taşta teşkilatlar olarak bürokrasi ve siyasilerimizle bu işe çok önem veriyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının koyun dağıtımları, KOP Projesinden damızlık koç dağıtımı, il özel idaresi bütçemizden damızlık koç dağıtımı yapılarak üreticilerimize destek veriyoruz. Verimliliğin ve üretimin artırılması için danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. İnsanların bilimsel metotlarla modern tesislerde bu işleri yapmasını temin etmeye çalışıyoruz. İnsanlarımız karkas ağırlığını artırdı, süt verimini artırdı, ikizliğini artırdı. Pazar fiyatlarının da olumlu şekilde olması sonucu üreticilerimiz bu işten para kazanmaya çalıştı. Her sektörde olduğu gibi insanlar yaptıkları işten para kazanırsa o işi devam ettirirler. Küçükbaş hayvancılığın durumu da bu şekilde. Eskiden para kazanılamıyordu. Küçükbaş hayvancılığı kimse bilmiyordu. Devletin de her hangi bir yerinde gözükmüyor ve her hangi bir desteklemesi yoktu. Ama şu anda her şey yolunda. Hem hayvan sayımız artıyor. Hem küçükbaş hayvancılığa ilgi artıyor. Karlılık, pazarlık artıyor. Eğer bu şekilde istikrarlı bir hayvancılık politikası devam ederse, üreticiler bu işten para kazanmaya devam ederse hem hayvan sayımız, hem hayvancılık gelirimiz artacak. Üreticilerimiz para kazanacak, tüketicimizde daha kaliteli ve daha uygun fiyata ürün bulacak? dedi.

Özellikle Aksaray´daki tarım ve hayvancılıkta ciddi gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Başkan Aktürk, ?2009 yılında 80 bin civarında anaç hayvanımız vardı. Şu anda anaç hayvan sayımız 450 binlere yükseldi. Yani yüzde 500´e yakın bir artış sağlandı. Tabi bu tarımsal desteklerle, üreticinin bilinçlendirilmesi ve bu işten para kazanması ile mümkün oldu. Hayvan sayımız inşallah önümüzdeki yıllarda 700-750 bin civarında ulaşacağız? şeklinde konuştu.

 

 



“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı