Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray`da günün gelişen spor Haberleri

Aksaray`da günün gelişen spor Haberleri

Belediyespor Bal Vizesini Rahat Aldı, Yusuf Hakiki Baba 7 Metrede Türkiye Finallerine Adını Yazdırdı,50 Minik Güreşçi Adayı Mindere Çıktı, 4.Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında Atletlerimiz 1 Altın 1 Gümüş Madalya İle Döndü

Belediyespor Bal Vizesini Rahat Aldı, Yusuf Hakiki Baba 7 Metrede Türkiye Finallerine Adını Yazdırdı,50 Minik Güreşçi Adayı Mindere Çıktı, 4.Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında Atletlerimiz  1 Altın 1 Gümüş Madalya İle Döndü

Belediyespor Bal Vizesini Rahat Aldı Aksaray Bld:5            68 Aksaray Bld:1

2014-2015 futbol sezonunda Bölgesel ligde Aksaray’ı temsil edecek  takımın belli olacağı karşılaşmada Aksaray Belediyespor kardeş takımı 68 Aksaray Belediyespor’u 5-1 mağlup ederek yeniden  bal ligi vizesini aldı.Aksaray’da 2013-2014 futbol sezonunda Bölgesel ligde mücadele eden Aksaray Belediyespor ile amatör ligde play off şampiyonluğunu kazanan 68 Aksaray Belediyespor Bölgesel ligi baraj maçında TOKİ’de karşı karşıya geldi. kardeş iki kulübün mücadelesinde  Çorum bölgesinden Hakem  Celal Bayraklı düdük çaldı.

 Karşılaşma öncesinde  play off şampiyonluğunu elde eden 68 Aksaray Belediyespor takımına  1 yılın emeği olan şampiyonluk kupasını ASKF Başkanı Cavit Kılıç takdim etti.

 

2014-2015 futbol sezonunda Bölgesel ligde Aksaray’ı temsil edecek  takımın belli olacağı Bölgesel lig baraj maçı oldukça dostça geçti. maçın hakemi celal bayraklı maç boyunca kartına başvurmadı. karşılaşmada ilk devre Aksaray Belediyespor Orçun Selduman ve İsmail Temur’un attığı goller ile ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

Müsabakanın ikinci devresinde de Aksaray Belediyespor gençler karşısında tecrübesi ile farka koştu. Orçun sel duman kendisini 2 .takımının 3 .golünü  kaydetti. 3-0 maçta  68 Aksaray Belediyespor’dan Ramazan Aktaş yaklaşık 25 metreden  nefis bir gole imza atarak takımının tek sayısına imza attı.Ramazan Aktaş’ın füzesini kaleci Seyfettin sadece ağlarda görebildi. 3-1 maçta kalan bölümlerde Osman bayrak ve emre Özkan ağları sarsarak maçın skorunu belirledi. 5-1 maçın bitiş düğdü ile Aksaray Belediyespor kardeş takımı 68 Aksaray Belediyespor’u 5-1 mağlup ederek 2014-2015 futbol sezonunda  Aksaray’ı yeniden bal liginde temsil etme hakkının sahibi oldu. maçta farklı yenilgi alan 68 Aksaray Belediyesporun genç oyuncularının maç boyunca gösterdikleri mücadele ise taraflı tarafsız  herkesimin taktirini topladı.

 

Yusuf Hakiki Baba 7 Metrede Türkiye Finallerine Adını Yazdırdı

Okullar arası küçükler hentbol yarı final müsabakalarında Aksaray’ı temsil eden Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu kız ve erkek takımları25-30 Nisan tarihleri arasında Konya’da başarılı çıkışını sürdürerek okul tarihinde önemli bir başarı elde ederek   adını  finale yazdırdı. Konya’da  düzenlenen yarı final müsabakalarında Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu

Küçük Erkekler Hentbol Takımı grup maçlarında Adana’yı 17-6, Hatay’ı 22-8 ve Elazığ’ı 13-6 çaprazda ise İzmir’i 20-5 yenerek Türkiye finallerine kaldı. Küçük Kızlar grup maçlarında ise İzmir’i 12-9, Antalya’yı 13-6, Osmaniye’yi 17-2, çaprazda ise Hatay’ı 10-9 yenerek Türkiye finallerine katılma başarısı göstererek namağlup Türkiye finallerine kalmayı başardı.

Türkiye finallerine adını yazdıran Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu Küçük Kızlar ve Küçük Erkek Hentbol takımları 21-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Afyon’da  Türkiye şampiyonasında katılarak tarihi bir başarı için  boy gösterecek.

Aksaray’da bir ilki gerçekleştiren  aynı anda hem  Küçük Kızlar  hem de  Küçük Erkekler Hentbol Takımları olarak Türkiye Finallerine katılacak Yusuf Hakiki Baba Ortaokulunun tarihi başarısında Beden Eğitimi öğretmeni Serkan Pala büyük rol üstlendi.minik öğrencileri ile Aksaray tarihinden bir ilke imza atan  pala öğrencileri ile guru duyduğunu ve başarılarında kendilerinde desteklerini esirgemeyen okul müdür vekili Fuat Vurgun’a ve eski okul müdürü Abdulkadir Sözcü’ye de teşekkür etti.

 

50 Minik Güreşçi Adayı Mindere Çıktı

Güreş Eğitim Merkezlerinde güreş eğitim merkezlerinde, yatılı olarak eğitim göreceklerini görecek 2003-2004 doğumlu öğrencilerin il seçmeleri tamamlandı. 50 sporcunun katılım gösterdiği Güreş Eğitim Merkezleri seçmelerinde  yarışmalarda dereceye giren ilk üç sporcuya madalya verildi. Dağılgan spor salonunda yapılan seçmelerde Aksaray’da  uluslar arası güreş hakemlerinden İbrahim Irmak, Milli güreş hakemlerden Vehbi Erdoğan ve aday hakemlerden İsmet Ergün yarışmaları yönetti.Yapılan yarışmalarda derece elde eden  11 sıkletteki en iyi 20 öğrenci Aksaray’ı  temsilen Güreş Eğitim Merkezleri grup müsabakalarına katılma hakkı elde etti. Türkiye’de önemli bir yere sahip olan güreş eğitim merkezinde geleceğin yeni nesillerini yetiştirmek için yapılan seçmelerde 2003-2004 doğumlu öğrenciler arasındaki seç.melere 50 öğrencinin katılması Aksaray’da güreş’e olan ilginin büyük olduğunu gösterdi.

 

4.Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında Atletlerimiz  1 Altın 1 Gümüş Madalya İle Döndü

4.Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında 100 metrede gümüş, 400 metrede de altın madalya kazanan milli Bayan  atletimiz  Berivan Alper GSİ  müdürü Cüneyt Alkan’ı ziyaret etti.

            Konya’da 21-22 Nisan 2014 tarihlerinde yapılan 4. Uluslar arası Rumi Çocuk Spor Oyunları Atletizm müsabakalarında Türkiye   kız ve erkek takımları birincilik kürsüne çıkarken kızlarda 2 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı, erkeklerde ise 5 altın, 2 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.

4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları Atletizm müsabakalarında milli bayan atletçimiz Berivan Alper 400 metrede birinci, 100 metrede de ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.Antrenör Mesut Doğan ile birlikte GSİ  müdürü Cüneyt Alkan’ı makamında ziyaret eden milli bayan atletçimiz kazanmış olduğu başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

GSİ Müdürü Alkan’da böylesine önemli bir organizasyonda başarılı olan sporcumuz Berivan Alper’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kızlarda Türkiye 61 puanla birinci olurken, Romanya 59 puanla ikinci, Bosna_Hersek 50 puanla üçüncü oldu, Erkeklerde ise Türkiye 71 puanla birinci olurken Romanya 68 puanla ikinci, Konya il karması ise 56 puanla üçüncü oldu.

Hamit Mavili

 

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu