Aksaray

19.05.2024

  • İMSAK 03:41
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:32

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu.

Aksaray’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.Yeşilova beldesinde etkili olan yağışta küçükbaş hayvanların bulunduğu Sefer Kertel’e ait ahır çöktü. Ahırda bulunan hayvanların kurtarılması için Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri harekete geçerken ekiplerin ve vatandaşların da yardımıyla çöken ahırdan 80 küçükbaş hayvan kurtarıldı. 45 küçükbaş hayvan ise telef oldu.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkayaİl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer ile afet bölgesinde incelemelerde bulundu. Çiftçi Kertel’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Kumbuzoğlu; yaşanan üçüzü olay sonrası ilgili birimlerin hemen harekete geçerek çöken ahırda mahsur kalan hayvanların kurtarılması için çalıştığını belirtti. 

İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Demir’den bilgi alan Vali Kumbuzoğlu; Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar ve vatandaşlarla görüştü. 

Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Kumbuzoğlubölgesel görülen sağanak yağışların Yeşilova ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkilediğini, yoğun yağışların hasar oluşturduğunu kaydederek şöyle konuştu:

Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Kumbuzoğlu, bölgesel görülen sağanak yağışların Yeşilova ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkilediğini, yoğun yağışların hasar oluşturduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Etkili olan yağmur ve fırtınadan merkez beldemiz olan Yeşilova beldesinde bir sel felaketi oluştu. Tabii ki bu aşırı yağış dolayısıyla bir mandıra çökmesi söz konusu. Yağmur yağması neticesinde ağırlaşan mandıranın çatısı ve duvarlarında yıkım oluştu. Bu yıkım neticesinde 45 küçük baş hayvan telefi söz konusu. Tabi dün gece 21.40 civarından itibaren Başta AFAD personeli olmak üzere, jandarma, tarım, orman, çevre ve iklim değişikliği personellerimiz çöken ahırla ilgili şartlar ağır olmasına rağmen bütün araçlar ve gönüllü vatandaşlarımızın da katkılarıyla kurtarma çalışmalarını yürüttüler. Hasar tespit çalışmalarımız da devam ediyor. Tabii ki can kaybı olmaması en büyük teselli kaynağımız. Devletimiz her zaman olduğu gibi bu durumlarda da yine vatandaşımızın yanında, çiftçilerimizin yanında, hayvancılık yapan tüm vatandaşlarımızın yanındadır. Ben tekrar çok geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Cenab-ı Hak daha beter durumlardan bizleri korusun” dedi.



Bakan Bak gençlerle Anıtkabir'de
2 milyon yakın araca trafik denetimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Ankara Büyükşehir toplum sağlığını öncelliyor
Bugün hava nasıl olacak? Toz taşınımı uyarısı
İçişleri'nden Narkoçelik'te 6 gözaltı
Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara
105 yıldır süren coşku... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun
Nilüfer Belediyesi GESK ligi lider bitirdi
Osmaniye'ye Hızlı Tren müjdesi
CHP Genel Başkanı Özel’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti
Ulaştırma Bakanlığından bayram müjdesi
Bakan Göktaş: “4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık"
19 Mayıs'ta 81 ilde festival havası
Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
  • Pazar 23.5 ° / 13.1 ° false
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 25.9 ° / 13.2 ° Güneşli