Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Aksaray Ticaret Borsası Farkındalığını Yine Ortaya Koydu.

Aksaray Ticaret Borsası Farkındalığını Yine Ortaya Koydu.

Girişimcilik ruhunu geliştirmek ve girişimciliği özendirmek amacıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kursiyere Sertifikaları törenle verildi

Girişimcilik ruhunu geliştirmek ve girişimciliği özendirmek amacıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kursiyere  Sertifikaları törenle verildi

72 saat süren ve 30 kursiyerin katıldığı kurs sonunda, kursu başarı ile tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Kursiyerlerin hazırlayacakları projeler KOSGEB tarafından kabul edilirse, eğitimi tamamlayan kursiyerler 30 bin TL karşılıksız hibe ve 70 bin TL faizsiz 2 yıl geri ödemeli kredi kullanabilecekler.

Eskilde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik kursu sertifika törenine Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kurt ve kursiyerler Katıldı.

Törende uygulamalı girişimciliğin önemine değinen Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan " Ekonomi bir İlçede veya Ülke genelinde  bazı unsurlardan oluşur. Nakit gerekir, ham madde gerekir, müteşebbis gerekir. Bizim ilçemizde küçükbaş hayvanımız, büyük baş hayvanımız çok ve tarımımız gayet iyi  ama bunları üretecek, üretime dönüştürecek, pazarlayacak  müteşebbise ihtiyacımız var. Ekonomide en önemli aktör müteşebbistir. Bu unsuru ortaya çıkarmak üzere bu eğitimi düzenledikleri için Ticaret Borsası Başkanımıza, KOSGEB Müdürümüze, ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Katma değeri yüksek bir eğitim olduğunu düşünüyorum. İnşallah buradan alınan eğitimle ilçemizdeki üretilen ürünleri pazarlamada yahut yetişmesine, meydana gelmesine kaynaklık ettiğimiz eğitimin üretime dönüşmesine vesile olmasını diliyorum. Katılan bütün girişimci kursiyerlerimize teşekkür ediyorum "dedi.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise " ilçemizde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik kurusu kapsamında yapılan çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gerçekten çok verimli bir çalışma oldu. Bu eğitimden çok güzel ürünlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Hamit Özkök' e Eskili kendi memleketi gibi gördüğü için ve bütün çalışmalarda yüreğini, gönlünü her şeyini ortaya koyduğu için kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Buraya katılan tüm girişimcilere, tüm misafirlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise " Geçtiğimiz süre nezlinde KOSGEB destekleri ile Sayın Eskil Kaymakamımız Mustafa İlhan Bey'in himayesinde Belediye Başkanımızın destekleri ile eskil ilçemizde Uygulamalı Girişimcilik eğitimi vererek  genç girişimci müteşebbis kardeşlerimize yeni iş imkanları sağlamak amacı ile açılan eğitimin sonuna geldik.  Girişimciliğin esas gayeleri  hayal kurmak, hedef seçmek ve çok çalışmaktan geçer. İnsanların hayali olmalı ki hedef seçmeli, hedef seçtikten sonrada çok çalışmalıdır. Zaten Eskilli hemşerilerimizin girişimci ruha sahip olduklarına inanıyorum.  KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan bey'in Girişimciliğe çok büyük destekleri ve heyecanı var. Bizde sayın kaymakamımız la ve Belediye Başkanımızla ortak bir çalışma sergileyerek ilçemizde bu gibi girişimciliğe biz Aksaray Ticaret Borsası olarak katkı sağladığımız için ben çok memnunum.  Bu vesile ile başta Kaymakam bey'e,  Belediye Başkanımıza, KOSGEB Müdürümüze ve burada en önemlisi eğitimde çok özverili bir çalışma sergileyen Melih Ozan Beyefendiye de çok teşekkür ediyorum.  İşin esas olanı siz girişimci kardeşlerimizsiniz. Sizlere de aldığınız eğitim ve yapacağınız girişimcilik, müteşebbis hayatınızda, iş hayatınızda başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun " dedi.

KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak da "Bu süreçten sonra muhatabınız KOSGEB olacak. Sizler Aksaray Ticaret Borsasının eğitimini aldınız. 72 saati tamamladınız. Artık girişimci adayısınız. Çok güzel, başarılı iş fikirleri çıkacağına ben inanıyorum. Eğer hayaliniz varsa bunu gerçekleştirmekten korkmayın. Başarılı işletmeler, uzun soluklu işletmeler, sizden sonraki kuşağa devir olacak marka olabilecek, Eskilimizin başka yerlere tanıtabilecek işletmeler çıkarsa biz ayrı bir mutlu oluyoruz. Başta Kaymakamıma sonra Belediye Başkanıma özelliklede Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Hamit bey'e sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü borsa bizim hakikaten  son iki sene içerisinde girişimcilik konusunda değemediğimiz kılcallara değen kurum ve kuruluş oldu. Yani bu Aksaray'da başlayan bir dalga idi. Daha sonra Eskili içine aldı. Ortaköy, Güzelyurt, Gülağaç, Sarıyahşi ye kadar biz oradaki bir kaç girişimciyi, filizi nasıl canlandırabiliriz noktasında Hamit bey bizim elimiz ayağımız oldu. Finansman noktasında olsun, borsanın diğer imkanları olsun hepsini seferber etti. Çünkü ben Ticaret Borsasının diğer dönemlerini de biliyorum. KOSGEB olarak hiç bir iş birliğimiz olmamıştı. Son zamanlarda STK ların Aksaray da hareketlenmesinde bunların başında da Aksaray Ticaret Borsasının olması bizi iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum. KOSGEB olarak biz Ticaret Odamızla da, Kalkınma Ajansı ile de iş birliği yaptık ama borsa bu noktada başı çeken oldu. Hamit beye hepinizin bir teşekkür etmesini, alkışlamasını istiyorum. Uygulamalı girişimcilik eğitimini veren hocamız Melih bey' e de buraya kadar gelip eğitim verdiği için çok teşekkür ediyorum. Bu eğitimin hayırlara vesile olmasını diliyor başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'e Katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Program Uygulamalı Girişimcilik Kurusunu Tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilmesi ile son buldu.



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false