Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Aksaray da günün gelişen spor haberleri 13.05.2014

Aksaray da günün gelişen spor haberleri 13.05.2014

Tesis İçin İlk Adım Atıldı, 4. Geleneksel Engelliler Spor Şenlikleri Yapıldı, ASÜ Kız ve Erkek Basketbol Takımları Ünilig?i İkinci Tamamladı

 

Tesis İçin İlk Adım Atıldı, 4. Geleneksel Engelliler Spor Şenlikleri Yapıldı, ASÜ Kız ve Erkek Basketbol Takımları Ünilig’i İkinci Tamamladı 

 

 Tesis İçin İlk Adım Atıldı

Kulüp Başkanı Ali Karakuş sosyal tesis hakkında  daha önce Aksaray Belediyesi tarafından büyük bir jest olarak Bayındırlık İl müdürlüğü arkasında bulunan  20 yıllığına yap iş devlet  modeli ile 1781 m2 araziye yapılacak   tesis  projesinin TFF’ye  gönderdikleri,ni söyledi

Aksaray’da yıllardır özlem duyulan ve profesyonel takımın konaklayacağı sosyal dinlenme tesisleri konusunda mutlu  sona yaklaşıldı. Siyah beyazlı temsilcimiz Aksarayspor için konaklayabileceği ve soysa dinlenme   tesis  çalışmaları hız kazandı. Yaşanan sıcak gelişmelerin hayata geçmesi halinde Aksarayspor yıllar sonra kendi tesislerinde konaklanma imkanı bulacak. Bu sezon ligin tamamlanmasının ardından futbol dünyası takımın geleceği konusunda merakla bekleyiş içinde olurken tesis müjdesi ise camiada adeta bayram sevinci yaşattı. Aksarayspor Kulüp Başkanı Ali Karakuş  siyah beyazlılara yapılması planlan  dinlenme ve sosyal tesisleri hakkında önemli açıklamalarda bulunarak gelişmeler hakkında da önemli bilgiler verdi.

 Kulüp Başkanı Ali Karakuş sosyal tesis hakkında  daha önce Aksaray Belediyesi tarafından büyük bir jest olarak Bayındırlık İl müdürlüğü arkasında bulunan  20 yıllığına yap iş devlet  modeli ile 1781 m2 arazi tahsis etmişti. Belediye tarafından kulübe tahsis edilen arazide inceleme yaptık. İncelemenin  ardında TFF’ye tesis  projesini gönderdik. TFF tarafından tesis için gönderilen projemiz kabul gördü. Fakat  kesin karar haziran ayında yapılacak TFF mali olağan kurulunda gündeme alınacak.

 gelişmeleri büyük bir heyecanla beklediklerini ve Aksarayaspor’a kazandırılması hedeflenen  sosyal dinlenme tesisi için hazırlan  proje içinde ; tesis 3 katlı olacak. ilk katında  idari bölüm, yemekhane, dinlenme salonu, resepsiyon, sosyal faaliyet ve  toplantı odaları yer alacak. Diğer 2 katta ise  tamamen oyunculara ait bölüm olacak, burada yatakhane bölümü oluşturulacak. Konaklama bölümünde 25  konaklama odasında yaklaşık 60’ya yakın sporcu kapasitesi bulunacak. Sosyal dinlenme tesisi  hayata geçtiğinde Aksarayspor için önemli bir yatırım olacak. Yıllardır duyulan  tesis  Aksaray’a kazandırılacak.  bu konuda öncelikle Belediyemize  tesis için yer tahsisi konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. kazanan Aksaray ve spor camiası olacak” ifadelerini kulandı.

 

4. Geleneksel Engelliler Spor Şenlikleri Yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4.’sü düzenlenen Geleneksel Engelliler Spor Şenlikleri yoğun bir ilgi  Dağılgan spor salonunda yapıldı. Geleneksel Engelliler Spor Şenliklerinde engelliler tarafından atletizm, badminton, futsal ve masa tenisi müsabakaları yapıldı.

Dağılgan spor salonunda yapılan şenliklere  Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Garnizon komutanı J.Albay Levent Ölmez, Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet müdürü Mehmet Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt alkan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Şenliklerin açılışına katılan Vali Ataklı ve protokol üyeleri engelliler tarafından hazırlanan stantları gezdi. Engelli  öğrencilerle sohbet eden vali Ataklı ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, engelli gençlerle langırt oynayıp, sorunlarını dinledi.

Daha sonra Ataklı, Yazgı ve İl Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, engellileri daha iyi anlamak ve anlatmak için tekerlekli sandalyeye binerek, spor salonunda kısa bir süre  tur attı. Ardından, engellilerle basketbol oynayan şehrin idarecileri misafirler tarafından  uzun süre alkışlandı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4.’sü düzenlenen Geleneksel Engelliler Spor Şenlikleri , şiir dinletileri, halk oyunları, spor karşılaşmaları, skeçler ve mehter takımının gösterileri konukları büyüledi. dereceye giren engellilere madalyalarının verilmesiyle son buldu.

 

ASÜ Kız ve Erkek Basketbol Takımları Ünilig’i İkinci Tamamladı

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kız ve Erkek Basketbol takımları, ÜNİLİG’te final oynama başarısı gösterdi. ASÜ takımları ligi ikinci olarak tamamladı ve önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Erkekler Basketbol finalinde İzmir temsilcisi Yaşar Üniversitesi ile karşılaşan ASÜ ekibi, çekişmeli geçen mücadeleyi 57-52’lik skorla kaybetti. Özellikle son iki çeyrekte maça ağırlığını koyan ve rakibinin sert defansını kırmayı başaran ASÜ’lü sporcular, dış atışlardan gelen sayılara engel olamayınca maçı 57-52 kaybetti ve lig ikincisi oldu. Kızlar Basketbol finalinde ise ASÜ ekibi, Samsun temsilcisi 19 Mayıs Üniversitesi ile karşılaştı. ASÜ’lü kızlar müsabakayı 82-57 kaybetti ve ligi ikinci sırada tamamladı.

 

Tarafsız ve Doğru Haber Bu Adreste

 

Türkiye’nin en genç sitelerinden AjansKonya.Net yurtta ve dünya’da ki anlık gelişmeleri okuyucularına anbean aktarıyor.

Günümüz iletişim çağıyla birlikte artık bilgiye ulaşmak daha da kolaylaştı. İstediğiniz bilgi günümüzde parmaklarınızın ucunda. Bilgiye ulaşmak bu kadar kolaylaşmışken her bilgi doğru olarak algılanmamalı.

 

Bizler toplum’un bir parçası olarak dış dünya’ya kayıtsız kalamıyoruz. Öncelikle çevremizde olup biten olaylardan daha sonra yaşadığımız şehir ve ülkeden en sonunda tüm Dünya’dan haberdar olmak istiyoruz. Hatta işi biraz daha ileri götürecek olursak. Evrenden dahi haberleri pür dikkat dinliyor ve takip ediyoruz.

 

Ülkemizde internet haberciliği son dönemde epey bir mesafe kat etti. Binlerce ulusal ve yerel haber sitesi kendi çizgileri doğrultusunda haberleri okurlarına aktarma peşinde koşmakta. Bunlardan biriside Ajans Konya haber sitesi. Site kurulduğu andan itibaren tarafsız ve doğru haberleri kendine özgü anlatım biçmiyle özgün olarak siz değerli okuyuculara aktarmaktadır.

 

En başta Konya Haber alanında faaliyet gösteren site son zamanlarda ulusal haberlere de sık sık yer vermekte olup insanımızın tarafsız ve doğru habere ulaşmasını kendisine amaç olarak edinmiştir.

http://www.ajanskonya.net/



Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false