Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray vilayeti resmen 28 yaşında!

Aksaray vilayeti resmen 28 yaşında!

Aksaray vilayeti resmen 28 yaşında!

*İl olmamızı sağlayan 3578 sayılı kanunun TBMM´sinde 15 Haziran 1989 günü kabul edilmesinden 6 gün sonra dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlanmasıyla 56 yıl süren bizi her yönüyle yeryüzünde yokmuşçasına silen, sayısız maddi ve manevi sıkıntılara sebep olan2. İlçelik esaretinden 28 Yıl önce bugün  resmen kurtularak vilayet olduk.

*Vilayetimizin istikbali başta Aksaray-Ulukışla olmak üzere  en son Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından 10 Şubat Cuma günü söz verildiği tarihte bitimi de belli olacak şekilde K-Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir Tren hattının da ihalesinin yapılarak inşaatlarının zamanında tamamlanmalarında.,

   Yine  bu konuda söz verildiği gibi E.90 ın 14 Nisan günü ihalesi yapılan Ankara-Pozantı otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan tedbirlerin zamanında alınmasında.

     12 ay dört iklimde 7/24 çalışan bize ait hava limanı ile Sanayi, Tarım ve Hayvancılığımızla Turizmimizin tüm imkanlarla desteklenerek ülkemiz ve bölgemizdeki arz ve talep sıkıntısını ortadan kaldıracak ve fiyat istikrarını sağlayacak olan lojistik merkezi olmamızı sağlayacak diğer çalışmalarda!

  Bugün şehirlerin atası, yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerinin,3 semavi dinin merkezi ?İyi insanlar ve zaferler? diyarı, Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray´ın 56 yıl süren hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 2. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan15 Haziran günü TBMM´sinde kabul edilen 3578 sayılı kanunun resmi gazetede yayınlanmasıyla 2. İlçelik esaretinden resmen kurtularak vilayet olmamızın 28. mutlu yıldönümü.

1861-1989 ARASINDA 2 DEFA YAŞADIĞIMIZ İLÇELİK ESARETİNİN TEKRAR ETMEMESİNİN  VE VİLAYETİMİZİN MUTLU İSTİKBALİ COĞRAFİ VE JEOPOLİTİK KONUMUMUZUN EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLEREK SANAYİ,TARIM VE HAYVANCILIĞIMIZI ZİRVEYE TAŞIYACAK ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZEDE KABUL EDİLEBİLİR FİYAT İSTİKRARINI SOĞLAYACAK LOJİSTİK MERKEZİ OLMAMIZDA VE TURİZMİMİZİ YILIN 12 AYINA YAYACAK ALTERNATİF ÇALIŞMALARIN ZAMANINDA YAPILMASINDA!

    Aksaray medyasında her gün boy gösteren siyasetçiler ile atanmışlar Meslek Odaları ve STK´ların yetkilileri ve mensuplarının istisnai değil, çok, çok istisnai durumdakilerin dışında kalanlarını ek serisi tarafından özellikle 1861-1989 yılları arasındaki bizi her yönüyle yer yüzünden silen toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretinin  tekerrürünün umursanmadığını ve bunların iş yapmayıp sadece iş yapıyor gibi göründüklerini belirten hemşerilerimiz bunun engellenmesinin çaresinin birlikten geçtiğini belirttiler.

  Bu birliğin sağlanabilmesi için Milletvekillerimiz Ak Parti MYK üyesi Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Ak Parti İl başkanı Abdulkadir Karatay ile İGM Başkanı Mehmet Tüzün´e çağrıda bulunan hemşerilerimiz 1861-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam 115 yıl süren 2 ilçelik esaretinin tekerrür etmemesi için bunu engelleyecek çalışmaları yeri ve zamanında  gerçekleştirilmesini sağlamalarını.

VERİLEN SÖZLERİN YERİ VE ZAMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ MUHALEFET PARTİLER,İLİMİZ  GENELİNDEKİ MESLEK ODALARI,STK´LARLA MEDYA CEMİYETLERİYLE BASININ TAMAMINDA!!!

     CHP İl başkanı Ali Rıza Toprak, MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ahmet Koçaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit  Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin ile STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş.

     Aksaray Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?le Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar´la yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin tamamıyla ilimiz merkez ilçesi ve ilçelerimizdeki, yurt içi ve dışındaki Aksaray´la direk ve dolaylı bağlantılı tüm seçilmişler, atanmışlarla Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları tarafından da her türlü siyasi taassup ve mevki ile makam ve diğer tüm dünya çıkarları beklentilerinden kurtularak samimiyetle  verilen sözlerin gerçekleştirilmesi için konunun ısrarlı şekilde takibini istediler.

   Hemşerilerimiz bu konuda? öncelikle 2004 Mahalli seçimlerinden itibaren sözü verilen, son olarak 5 Şubat günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan.

    10 Şubat günü ise yanlarındaki bakanlarla ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım tarafından.

     14 Nisan günü İse DDY genel müdürü İsa Apaydın tarafından bu sene ihalesinin yapılacağı ve temellerinin de yıl içinde atılacağı sözü verilen Aksaray-Ulukışla, Aksaray Konya ve Aksaray-Nevşehir tren hatlarımıza mutlaka bitiş tarihide belli olacak şekilde söz verildiği gibi yakın zamanda ihalelerinin yapılmasını ve verilen sözün gereği yıl içinde inşaatlarınada başlanmasının  sağlanması.

   14 Nisan günü ihalesi yapılan Ankara-Pozantı otobanı hizmete açılmadan Aksaray  merkez ilçesiyle birlikte Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizin, Şerefli Koçhisar, Kulu, Cihanbeyli ,Haymana, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla  ilçelerinin de can damarı olan E.90 Karayoluna en az birer şerit ilavesiyle bu yollarda trafik seyrini tehlikeye sokan yolun üstünden karşıdan karşıya geçen insan, yük ve araçlarla hayvanların yolun altından karşıya geçmesini sağlayacak yeterli sayı, genişlik ve yükseklikteki alt geçitlerin yapılması.

    Hızla büyüyen OSB´de yatırım yapanların ulaşımları ve yatırım yapacak olanların ise teşviki için ilimiz merkezine çokta uzak olmayan bir yerde yılın 4 mevsimi tüm hava şartlarında çalışabilecek bize ait olan bir Hava limanının yatırım proğramına alınması.

   Tıp fakültemizin en kısa zamanda kendi ilimizde eğitime başlaması, bu sene hizmet açılacak olan Aksaray Şehir Hastanesinin yanında ilimiz sınırları içinden geçen araçların sebep olduğu kazalarda yaralananlara en kısa zamanda müdahale yapılarak can kaybının milimize edilebilmesi için Nevşehir Asfaltı yanındaki ASÜ Uygulama hastanesi Kadın-Doğum ve Çocuk Polikliniği binasının yeni 400+200 yataklı hastanemizin hizmete açılmasından sonra Trafik Hastanesi haline  getirilmesi.

    Aksaray ekonomisinin üç kaz ayağını oluşturan Sanayi, Tarım ve Hayvancılıkla Turizmi ne ivme kazandıracak ve coğrafi konumumuzun avantajıyla özelde bölgemizle Türkiye´nin, genelde ise komşu ülkelerin ihtiyaçlarını en az maliyet ve zamanda sevkini sağlayarak istenen mala istenen zamanda en az masrafla ulaşılmasını sağlayacak ve bununla da fiyat istikrarını sağlayacak olan Lojistik Merkezi olmamızı sağlayacak diğer hizmetleri zamanında alsınlar.? Dediler.(Haber Araştırma, belge, bilgi ve fotoğraflar Ali Genç)

 



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli