Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray Uluslararası KOP Sempozyumuna Hazır

Aksaray Uluslararası KOP Sempozyumuna Hazır

Aksaray Uluslararası KOP Sempozyumuna Hazır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanı İhsan Bostancı, 22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ?3´üncü Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu? öncesi basın toplantısı düzenledi.

 

- Organizasyon Yeni İşbirliklerine de Kapı Açıyor -

 

Üniversitenin Senato Salonu´nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerindeki 8 üniversitenin bir araya gelmesiyle oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği´nin (UNİKOP), bölgesel kalkınma ve ortak sorunların çözümüne yönelik tespitlerde bulunma gibi, son derece önemli bir misyonu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şahin, üniversitelerin sadece birer eğitim ve araştırma kurumları olmadığını, bunun yanı sıra bilgi üreten ve bulunduğu bölgenin potansiyellerini açığa çıkartan birer beşeri sermaye depoları olduğuna dikkat çekti. 87 bildirinin sunulacağı sempozyuma, 9 özel davetli konuşmacı ve 157 akademisyenin katılacağını, 18 oturumda gerçekleştirilecek olan sempozyumun 3 gün süreceğini söz eden Rektör Şahin, bölgesel sorunların ele alınması ve bu sorunların çözümünün işbirliği ile sağlanması açısından bu tür etkinliklerin önem arz ettiğini belirtti. Üniversite olarak, Aksaray´ın tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtılmasını önemsediklerini ve sempozyumun ardından bir gezi planladıklarını kaydeden Şahin, ?Önemsediğimiz esas nokta şehrimizin değerlerinin görülmesi ve bu değerlerin farkında olunmasıdır? dedi. ASÜ Rektörü, düzenlenen sempozyumum yeni işbirliklerine de kapı açtığını ifade ederek, ?Sempozyuma emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz? dedi.

 

- Sempozyumu Üniversitelerin Düzenlemesi Anlamlı -

 

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumlarının, UNİKOP tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini, bölgenin temel meselelerini ortaya koymanın yanı sıra, sorunlu alanlarda çözüm üretilmesi için bir tartışma zemini oluşturulmasını hedeflediğini belirtti. Sempozyumun, bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden en önemlisi olan üniversiteler tarafından organize edilmesinin büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Bostancı, ?Bir üniversiteyi evrensel yapan, yürüttüğü eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini üniversite dışına da çıkarabilmesidir. UNİKOP bu anlamda farklı bir yapıdır. Yalnızca akademik işbirliği değil, odak noktası bölge kalkınması olan özel bir oluşumdur? diye konuştu. KOP Başkanı, sempozyumun, KOP Bölgesi´ni geliştirme ve güçlendirmede, bölge üniversitelerinin bir itici güç olarak ön plana çıkacağı ve Türkiye´ye model olacak çok yönlü bir bölgesel kalkınma sürecinin ipuçlarının verileceği bir platforma dönüşmesinin en büyük dilekleri olduğunu sözlerine ekledi.

 

Sempozyumda Enerji ve Doğal Kaynaklar, Sosyal-Eğitim-Beşeri Bilimler, Gıda-Tarım-Orman, Kırsal Kalkınma, Haberleşme-Bilişim, Kültür-Sanat-Spor-Turizm, Sağlık ve Sanayi-Ulaştırma Lojistik gibi 8 tematik alanda bildiriler sunulacak. 22 Ekim 2015 Perşembe günü, saat 10:00´da açılış oturumu ile başlayacak sempozyum, 24 Ekim 2015 Cumartesi günü Aksaray Kültür gezisi ile son bulacak.

 



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli