Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Şehit Aileleri, Gazi Ve Gazi Ailelerine Koordinasyon Merkezi Yapılacak

Aksaray Şehit Aileleri, Gazi Ve Gazi Ailelerine Koordinasyon Merkezi Yapılacak

Aksaray Şehit Aileleri, Gazi Ve Gazi Ailelerine Koordinasyon Merkezi Yapılacak

Aksaray Belediyesi tarafından şehit aileleri, yakınları ve gazilere yönelik iftar programı düzenlendi.

İftar yemeğine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti Milletvekili Adayları Mustafa Serdengeçti, Muhammed Aktaş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ, İl Müdürleri, Meclis Üyeleri ve dernek Başkanları ile birlikte Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Serdengeçti, Şehit aileleri ve gazilerle yakınlarını kapıda karşılayarak ?Hoş geldiniz? dediler.

İftar öncesi Kur´an-ı Kerim okundu. İftar sonrası ise konuşmalara geçildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ yaptığı konuşmada vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ile kahraman gazileri rahmet ve minnetle anarak şu görüşlere yer verdi ? Bugün bizi bize bağlayan değerlerimiz var. Manevi ve milli değerler. İşte onun güzel örneği Ramazan. Hep bir araya geldik. Allah bereketini artırsın. Tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Gaziye saygı şehide hürmet, gazi ve şehit yakınlarına vefa, Mehmetçiğimize minnet ve şükranlarımı arz ediyorum? şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ülkedeki huzurun ve güzel hizmetlerin gerçekleşmesinin şehit ve gaziler sayesinde olduğunun altını çizerek şunları söyledi ? Bu iftarımızı hem şehit ailelerimize hem de kıymetli gazilerimize ve yakınlarına tertipledik. Ramazan ayının bereketi, mutluluğu, huzuru sadece Ramazan ayında değil inşallah Ramazandan sonrada her zaman üzerimizde olsun. Bizler için önemli olan burada hizmet ediyorsak ortaya bir şeyler koyuyorsak en başta şehitlerimiz sayesindedir. Onlar kendilerini Ülkemiz, vatanımız, milletimiz için, bizler için, feda ettiler. Biz onlardan razı olduk. Rabbimde inşallah onlardan razı olsun. Aileleri bizler için en önemli emanetler. Bizde onlarla beraber birçok programlar yapıyoruz. Amacımız bu programların en iyisini gerçekleştirmektir. Şehit aileleri ve Gaziler derneğimizle yapılan birçok programlarda hem sizleri farklı etkinliklere davet ediyoruz hem de sizlerin başka yerlerde yapmış olduğu çalışmaları her daim desteklerimizi sunuyoruz.?

Başkan Yazgı, Ramazanın bir bereketi olsun diye birde sürprizi olduğunu ifade ederek

? Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle konuştuğumuzda bizlerden bir talepleri vardı. Düzayak olan rahat gidip gelebilecekleri oturup. Çay kahve içebilecekleri güzel mekânlar oluşturulmasını istemişlerdi. Bizde sizlerin bu dediğinizi yerine getiriyoruz. İnşallah bu noktada ileriki haftalarda ayarlamasına başlayacağız. Piri Mehmet Paşa Çarşısında içerisinde tahsis edeceğimiz Şehit Aileleri ve Gazilerle Aileleri için Koordinasyon Merkezimizde Şehit çocuklarına ve gazi çocuklarına ücretsiz eğitim imkânı sağlayacağız. Şehit yakınlarına ve gazi yakınlarına ücretsiz servis imkânı sağlayacağız. Koordinasyon Merkezimizde kütüphane ve çay salonu da yer alacaktır. Kültürel ve Sosyal Aktiviteler gerçekleştirilecek. Ayrıca Kültür gezileri düzenlenecek. Bununla da bitmeyecek orada eğitim vermeye başlayacağız. Talep eden olursa şehit ailelerimizin yakınları, gazilerimizin çocuklarına farklı kurslar farklı eğitimler vererek onların hayata daha güzel hazırlanmaları için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

Aynı zamanda o sistemin içerisinde ücretsiz yapacağımız birçok etkinlik olacak. İhtiyaç duyulduğu zamanlarda faklı noktalarda araçlarımız onlara yardımcı olacak evlerinden alacak istedikleri yere götürüp onları ihtiyaçlarını karşılamak içinde şehit ailelerimiz ve gazilerimize özel böyle bir aracı inşallah sizlere tahsis edeceğiz. Ücretsiz gezilerimiz, sosyal aktivitelerimiz, konferans ve seminerlerimiz olacak. Bundan sonra yapılacak faaliyetlerle sizlere her daim hizmet etmeye devam edeceğiz.?

Ak Parti Milletvekili adayı Mustafa Serdengeçti , ?Ben de bir şehit yakınıyım? diyerek başladığı sözlerin şöyle devam etti ? Benim danışmanım Bayram´da bir şehit yakını.6 aylık iken babası şehit olmuştu. Biz şehit ve gazilerin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çünkü kendimizde şehit yakınıyız. Eğer takdir ederseniz tekrar seçilirsek sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerin her sorununu en iyi bilen bir danışmanım var. Bizde kendimizi sizlerden birisi olarak görüyoruz. Belediye başkanımızın şehit ailelerimiz ve gazilerimizle ilgili çok büyük hizmetleri var. Ama bu son hizmetini gerçekten çok takdir ettim. İnşallah bu koordinasyon merkezinde bir araya geleceksiniz. Kendinizin sorunlarınızı daha iyi biliyorsunuz. İçli dışlı güzel bir diyalog olacak. Belediye Başkanımızı da bu yeni hizmetinden dolayı Şehit aileleri ve gaziler adına tebrik ediyorum. Ramazanınız mübarek olsun. Allah tuttuğunuz oruçları ve yaptığınız ibadetleri kabul etsin.? Dedi.

Milletvekili Adayı Muhammed Aktaş ? Bugün aziz şehitlerimizi aileleri ve gazilerimizle bir aradayız. Sizler bu vatan bu millet için en kıymetli varlıklarınızı evlatlarınızı feda ettiniz. Bundan daha fazla ve bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Bizler sizler için ne yapsak azdır. Hakkınızı ödeyemeyiz. Allah sizlerden razı olsun diyorum ve hepinizi Allaha emanet ediyorum.?

Konuşmaların ardından Mehmet Ali Taşdemir adlı çocuk yemek duası yaptı. Program, Şehit aileleri ve gazilerin Başkan ve Vekil adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

 

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli