Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray İşkur ?dan Meslek Edindirme Kursları Aşçı Yardımcısı ve Takı İmalatı Kursları Açılıyor

Aksaray İşkur ?dan Meslek Edindirme Kursları Aşçı Yardımcısı ve Takı İmalatı Kursları Açılıyor

Aksaray Haberler,Aksaray İşkur ?dan Meslek Edindirme Kursları Aşçı Yardımcısı ve Takı İmalatı Kursları Açılıyor

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce meslek edindirme kursları kapsamında Aşçı Yardımcısı ve Takı İmalatçısı kursları açılacaktır. Kursiyerlere günlük 25 TL ücret ödenecek olup ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Bilhassa dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamı konusunda çalışma gerçekleştiren Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yeni açılacak olan bu kurslarda da engelli vatandaşlarımıza öncelik sağlayacaktır.

 AKSARAY İŞKUR, HİBE PROJELERİNDE TÜRKİYE 1.Sİ

Aktif işgücü politikalarımızın öznelerinden biride hiç şüphesiz ki engelli vatandaşlarımızdır. Bu güne kadar engelli vatandaşlarımız için kendi işlerini kurmaları halinde 50.000 TL ye kadar hibe desteği projesi kapsamında 2018 yılı 1. Dönem de 40 engelli 20 eski hükümlü olmak üzere toplamda 60 vatandaşımıza hibe desteği sağlamıştır ve Aksaray ili dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik en fazla proje veren il olarak Türkiye 1.si olmuştur.

ENGELLİLER ÇALIŞMA HAYATINDA DAHA FAZLA YER ALACAKLAR

 Ayrıca Toplum Yararına Programı kapsamında 100 engelli vatandaşımız kamu kurum ve kuruluşlarımızda istihdam edilerek çalışma hayatına dâhil edilmiştir. Engelli vatandaşlara yönelik engelsiz servis projesi ile 10 engelli kardeşimizi servis elemanı olarak eğitimleri devam etmektedir. Artık engelli vatandaşlarımız Aksaray ?da çalışma hayatı içerisinde daha belirgin şekilde yer alacaktır. İşbaşı Eğitim Programlarında ise ilimiz en fazla engelli istihdam eden ilk 10 şehir arasında yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları için engelli dernekleri ve platformları ile iş birlikteliği içerisinde il genelindeki bütün engelli vatandaşlarımıza ulaşılarak uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiş bu kapsamda 95 engelli vatandaşlarımıza girişimcilik sertifikası verilerek kendi işlerini kurmaları sağlanmıştır.

AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARININ ÖZNESİ DEZAVANJALI GRUPLAR

Başta da ifade ettiğimiz üzere istihdam politikalarımızın en öncelikli kesimlerinden biride engelli kardeşlerimizdir. Engelli vatandaşlarımızın istihdamı, rehabilitasyonu, girişimciliği ve çalışma hayatına hazırlığı noktasında Müdürlüğümüzce engelli vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere Takı İmalatçısı ve Aşçı Yardımcısı kursları açılacaktır. Aşçı Yardımcılığı kursu ile bir taraftan mesleki tecrübe ve deneyim elde ederken bir taraftan da Aksaray´ımızın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini tekrar yaşatmak ve özel sektörde aranılan ara eleman ihtiyacını karşılamaktır.

MESLEK KURSLARINA KATILMA ŞARTLARI

 Her iki kursumuza dâhil olmak isteyen vatandaşlarımızın 12.07.2018 tarihine kadar Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. Kursun bitiminde kurs bitirme sertifikası verilecektir. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile Halk Eğitim Merkezi iş birlikteliği ile düzenlenen kursa katılma şartları; Takı İmalatçısı kursu için; -Kuruma kayıtlı işsiz olmak - 15 yaşını tamamlamış olmak - Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak - Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak - İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak - Kurslara katılma yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak - Dezavantajlı gruplarda yer alan kişiler öncelikli olacaktır. Aşçı Yardımcısı kursu için; - Kuruma kayıtlı işsiz olmak - 18 yaşını tamamlamış olmak - Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak - Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak - İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak - Kurslara katılma yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak ? 18-29 yaş aralığında olmak tercih sebebidir. Takı İmalatçısı kursu 16.07.2018 ? 17.09.2018 tarihleri arasında, Aşçı Yardımcısı kursu 16.07.2018 ? 10.10.2018 tarihleri arasında uygulanacaktır.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli