Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

AKFOD ve AHİKA Türkiye´de Bir İlki Gerçekleştirdi

AKFOD ve AHİKA Türkiye´de Bir İlki Gerçekleştirdi

AKFOD ve AHİKA Türkiye´de Bir İlki Gerçekleştirdi

 

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Aksaray Fotoğraf Sanatı Derneği (AKFOD) yaptıkları ortak çalışma ile Türkiye´de bir ilke imza attı. TR71 Bölgesinde bulunan (Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale) 5 ili kalkındırma çalışmaları yürüten AHİKA sponsorluğunda Kırıkkale´nin tarihi ve turistik mekânlarının fotoğraflanması amacıyla günübirlik fotoğraf gezisi yapıldı. Türkiye´de ilk kez yapılan uygulama sonucu bir Fotoğraf Derneği bulunduğu ilden başka bir ili tanıtım amacı ile fotoğraflamış oldu.

Türkiye´nin önde gelen fotoğraf derneklerinden AKFOD´a bağlı 30 kişilik ekip, Kırıkkale´nin Keskin İlçesinde bulunan tarihi konakları, Sulu Mağara´yı, eski çarşıyı ve zanaatkârları fotoğrafladı. Ardından Hasan Dede´de türbesinde fotoğraf çekiminde bulunan AKFOD ekibi, daha sonra Kırıkkale merkezinde bulunan Celal Bayar Parkındaki Kapulukaya Barajı, Tarihi Çeşnigir Köprüsü, kazı alanı, Kızılırmak ve Rafineri Bölgesi´nde birbirinden güzel ve ilginç fotoğraf kareleri yakaladı. Aksaraylı fotoğrafçılar Kırıkkale´de gün boyunca yapılan çekimlerini başarıyla tamamladılar.

Kırıkkale fotoğraf gezisini değerlendiren AKFOD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ZENGİN,

?Aksaray´ımızın Fotoğraf Derneği AKFOD sadece Aksaray´ı değil bölgeyi tanıtma amaçlı çalışmalar yürütmeye başladı. Ahiler Kalkınma Ajansı derneğimize sponsor olarak bütün ülkeye örnek olacak bir çalışmaya imza attı.30 kişiden oluşan AKFOD ekibimizi Kırıkkale´ye götürerek bu şehrin tarihi eserlerini ve önemli değerlerini ilginç ve güzel karelerle fotoğraflama imkanı sağladı. Çektiğimiz fotoğraflarla Kırıkkale ilinin tanıtımına katkıda bulunmuş olacağız. Çektiğimiz fotoğraflar, içinde Aksaray´ında bulunduğu 5 ilde sergilenecek. Ayrıca fotoğraf kataloğu hazırlanacak. Böyle güzel bir görevi bize layık gören Ahiler Kalkınma Ajansı´na çok teşekkür ederiz. 

Ümit ederiz ki AHİKA´nın bu hareketi örnek alınır ve Türkiye fotoğraf adına yeni bir dönem daha başlar. İyi fotoğraf, televizyon ve sinemayı buraya çeker. Televizyon ve sinema da turizmi buraya çekecek. Böyle güzel bir çalışmayı yapmaktan büyük keyif aldık. Bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.?

BELEDİYE BAŞKANIMIZ FOTOĞRAF SANATINA BÜYÜK ÖNEM VE DESTEK VERİYOR

AKFOD Başkanı Zengin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI´nın da fotoğraf sanatına büyük önem ve destek verdiğini belirterek şunları söyledi ? AKFOD´un Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Halk Eğitim Merkezi ile yapmış olduğu protokoller doğrultusunda, Sayın Belediye Başkanımız Haluk Şahin YAZGI´nın desteği ile fotoğraf eğitimlerine devam ediliyor.? dedi.  

Zengin; yapılacak desteklerle Aksaray adına her geçen gün daha da büyüdüklerine dikkat çekerek ?AKFOD profesyonel eğitim almış fotoğrafçı sayısını her geçen gün arttırıyor. Bu destekler ile Türkiye´de ismimizi her geçen gün biraz daha duyuruyoruz. Aksaray´ın adını daha iyi yerlere getirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. AKFOD olarak yıl içerisinde fotoğraf eğitimlerimiz, gezilerimiz, sergilerimiz ve fotoğraf söyleşilerimiz devam edecektir.  Bizi her zaman destekleyen bütün Aksaraylılara sevgiler, selamlar ve bol ışıklı günler diliyorum.? şeklinde konuştu.

 



Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli