Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

AKÇED İzcilerinin Hasandağı kampı sona erdi

AKÇED İzcilerinin  Hasandağı  kampı sona erdi

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen

            Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen “İzci Gençlikle Mutlu Geleceklere” Projesi kapsamındaki gençlerin Hasandağı kampı sona erdi.

            Türkiye İzcilik Federasyonundan onay alındıktan sonra gençler, kamp süresince  proje kapsamında alınan kamp çadırları, mat ve uyku tulumları kullanılarak 3 gün Hasandağı eteklerinde kamp kurdular. Gençler servislerle 22.05.2015 tarihinde Cuma günü Hasandağı’na intikal ettikten sonra kamp alanında kalacakları çadırları kurdular. Kamp süresince izci oyunları ve izciliğin ritüelleri uygulamalı olarak izci liderleri gözetiminde gerçekleştirdiler.

            23.05.2015 cumartesi akşamı kamp ateşi faaliyeti gerçekleştirilerek, izci marşları ve oyunları oynandı. Kamp süresince gençler Hasandağı’nda yanlarında götürdükleri gıdalar ve ürünleri doğal ortamda pişirerek yemek ihtiyaçlarını giderdiler. Kamp kurmadan önce kamp alanı temizleyen gençler kamp sonunda kamp alanının temizleyerek ayrıldılar. Kamp faaliyeti oba ruhu içerinde gruplara ayrılarak ve  ekip çalışması şeklinde gerçekleştirildi. Her sabah çadırlar ve obalar izci liderleri tarafından denetlenip kamp süresince başarılı obalara ve izcilere çeşitli ödüller verildi.

            Hasandağı izci kampı TİF  İl İzci Temsilcisi Adem GÜREŞÇİ, Kulüp Lideri Ali AKIN  İzci Liderleri Hamdullah YILDIZ, Murat ORCAN, Erdoğan SAV ve Hikmet OKŞAŞ  kontrolünde gerçekleştirildi.

                Günümüz gençliğinin Kitle iletişim araçları televizyon, cep telefonu, sosyal medya karşısında günlerini geçirdiğini bu durumunda gençlerimizi bireyselliğe ittiğini söyleyen TİF Aksaray temsilcisi Adem Güresci, İzcilik çalışmalarının insanımızın devletine, milletine, doğaya ve toplumu karşı duyarlı olması için bir çıkış yolu olduğunu söyledi.

            Kulüp lideri Ali Akın ise; “   başarılı ve sıkıntısız bir kampı daha gerçekleştirdik. Doğa  ile başbaşa teknolojiden uzak, sorumluluk hissi ile ekip halinde çalışarak lider gençler yetiştirmek için gayret gösterdik. Gençlerimizin mutluluklarını gözlerinde okumak bizleri daha çok mutlu etti. Kampımıza destek olan Gençlik Spor Bakanlığına teşekkür ederiz.” dedi.  Kampa katılan AKÇED izcileri izcilik çalışmalarında kamplarda doğa ile baş başa kaldıklarını, izcilik çalışmalarının bireysel gelişimlerine çok faydalı olduğunu herkesi izciliğe katılmaya davet ettiklerini ifade etti.

            Kamp süresinde çeşitli sendikaların ve siyasi partilerin temsilcileri kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve AKÇED derneğinin yönetim kurulundan çok sayıda kişi AKÇED İzci kamp alanına ziyarette bulundu.



Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı