Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

AKÇED Dünya İzcileriyle Kesintisiz İletişime Hazırlanıyor...

AKÇED Dünya İzcileriyle Kesintisiz İletişime Hazırlanıyor...

AKÇED Dünya İzcileriyle Kesintisiz İletişime Hazırlanıyor...

AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) 16-17-18 Ekim 2015 tarihlerinde dünya İzcilik federasyonu tarafından organize edilen JOTA (Jamboree on the Air) , JOTI (Jamboree on the internet) faaliyetine katılarak sınırları ortadan kaldırarak Dünya İzcileriyle Kesintisiz iletişim kurmaya hazırlanıyor. 

AKÇED izcilik birimi ve iletişim birimi işbirliği ile yapılacak faaliyette hem kulüp kampı yapılacak hem de JOTA (Jamboree on the Air)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) Başkanı; Her yıl Ekim Ayının 3. Hafta sonu yapılan ve Dünya İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen JOTA-JOTİ faaliyetinin amacının dünya izcilerini kısa dalga telsiz yayını ve internet üzerinden birbirleriyle buluşturmak ve kaynaştırmak olduğunu, AKÇED olarak bu faaliyete bu yıl 2. Kez katılacaklarını ifade ederek KOÇAŞ Mesire alanında 16-18 Ekim 2015 tarihinde yapılacak faaliyete bu konuya ilgi duyan herkesi davet ettiklerini ifade etti.

 

JOTA (Jamboree on the Air)  ve JOTI (Jamboree on the internet)  NEDİR?

 

JOTA, her yıl Ekim ayının 3. Hafta sonunda yapılır. JOTA, yerel saatle Cumartesi saat 00.01´de başlayıp Pazar gecesi saat 23.59´a kadar sürer. Bununla beraber bazı etkinlikler, uzun mesafe zaman aralıkları gözetilerek, cuma´dan pazartesi´ye kadar sürebilir.

Jamboree bilindiği üzere tüm dünya izcilerinin katıldığı çok amaçlı bir izcilik faaliyetidir. jota´nın tüm dünya izcilerinin havada buluştuğu bir faaliyet olduğunu söyleyebiliriz.
Uluslar arası nitelikte düzenlenen bu faaliyet dünya izcilerinin, kendi ülkelerinden birbirlerini havada ziyaret etmeleriyle gerçekleşir.
Bu faaliyet amatör telsizciler ve internet aracılığıyla dünyanın her bir yerinden izcilere ulaşılmasını sağlar. Bu sayede izciler diğer ülkelerdeki izcilerin yaptıkları faaliyetlerden haberdar olurlar. İzcilik içerisindeki en büyük katılımı sağlayan bu faaliyet her yıl Ekim ayında dünya izcilik bürosunun verdiği tarih ve saatler çerçevesinde 48 saat boyunca kesintisiz olarak sürdürülür. Faaliyet süresince çeşitli yarışmalar düzenlenir.
Amaç 48 saat süren bu faaliyette bir çok dünya izcisiyle görüşmek onlarla dostluk kurmak. karşılıklı barış mesajlarıyla ülkelerini ve izciliklerini tanıtmaktır.

 

 

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli