Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Aksaray´da

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Aksaray´da

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ?Dünya genelinde iktidarda olan partiler kan kaybederken muhalefet partileri yükselişe geçiyor ancak AK Parti iktidarda olduğu dönemde sürekli güç kazanan bir parti olmuştur.?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik beraberinde Gençlik Kolları MYK Üyesi Vahit Atalan, Kadın Kolları MYK Üyesi Jülide İskenderoğlu ile birlikte 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Aksaray İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, parti yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile bir araya gelen Çelik, İl Genel Meclis ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesi noktasında istişarelerde bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterecekleri kişilerin belli kriterlere sahip olması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Sözcüsü Çelik, ?Bu kişilerin belediye çalışanı olmaması, milletvekilleriyle ve yöneticilerimizle yakın akrabalıklarının olmaması önemli bir husus. Kadın ve genç üye konusunda hassasiyetimiz var.? dedi.

 Seçimlerle Türkiye´de çok önemli değişimlerin gerçekleşeceğini dile getiren Çelik, ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçilmesiyle vatandaşın siyasi hayatta doğrudan özne olması ve doğrudan siyasi hayatın sahibi olması şeklindeki husus gerçekleşmiş oldu. Bizim açımızdan çok partili hayata geçmek nasıl bir devrim ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin hayata geçmesi de aynı şekilde bir devrimdir.?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasal alanın sahibinin ve öznesinin vatandaş olacağını belirten Çelik, şöyle devam etti: ?Çok partili hayata geçmekle birlikte halkın iradesinin sandığa yansıması, sandığa yansımasının da iktidara yansıması şeklindeki denklem Türk siyasi hayatına yerleşmiştir. Fakat zaman içerisinde görüldü ki halkın iradesi sandığa yansısa bile sandıktan sonra iktidarlar çıksa bile koalisyonlarla birtakım askeri vesayetle yargı vesayeti gibi unsurlarla vatandaşın koyduğu irade zayıflatılabiliyor ya da çalınabiliyor. Bunun önüne geçmek için sistem düzeyinde bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu sistem düzeyindeki düzenleme de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapıldı. Böylece siyasal alanın sahibinin ve öznesinin vatandaşımız olduğu şeklindeki prensip, sistem düzeyinde de hayata geçirilmiştir.?

Partisinin aday gösterdiği kişilerde belli kriterlerin bulunması gerektiğini ifade eden Çelik, ?Genel merkezimizin koyduğu kriterler var. AK Parti´nin ahlaki ölçülerine uygun olması gerekiyor. Bu ölçülere uygun olanlar içerisinden, o şehrin demografik yapısının temsiliyeti noktasında güçlü bir listenin hazırlanması ve toplumda karşılığı olan isimlerin daha güçlü bir şekilde listelerde yer alması önemli bir husus. Bu kişilerin belediye çalışanı olmaması, milletvekilleriyle ve yöneticilerimizle yakın akrabalıklarının olmaması önemli bir husus. Kadın ve genç üye konusunda hassasiyetimiz var. AK Parti Türkiye´nin en büyük kitle partisidir. Dünya çapında marka olmuş bir partidir. Siyaset literatürüne girecek kadar üst üste seçim kazanan bir partidir. Dünya genelinde iktidarda olan partiler kan kaybederken muhalefet partileri yükselişe geçiyor ancak AK Parti iktidarda olduğu dönemde sürekli güç kazanan bir parti olmuştur. Bunun sebebi AK Parti´nin herhangi bir zorlamaya ihtiyaç duymaksızın toplumdan gelen taleplere doğru bir şekilde karşılık vermesi ve toplumdan gelen değişim taleplerine öncülük edebilmesidir. Siyasetin tanımı ve amacı da budur.?

                Aksaray´ın çok güçlü bir teşkilatlanmaya sahip olduğunu kaydeden Çelik, ?İl Başkanımız başta olmak üzere, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımız, Belediye Başkan adayımız, ilçe ve beldelerden gelen belediye başkan adaylarımızla istişarelerde bulunduk. Listeler oluşması için Genel Merkezimizin ortaya koyduğu ilkelerin listelerde hayata geçmesi için istişarelerde bulunduk. Aksaray ilini kavrayan ve kucaklayan güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını düşünüyorum. Buradaki teşkilatımız son derece dinamik ve azimli, başarılı bir İl Başkanımız ve aynı şekilde yönetimi var. Türkiye´nin güzide illerden birisi olan Aksaray´ımızda Evren Dinçer kardeşimiz, ilçe ve beldelerde de çok değerli başkanlarımızı aday gösterdik. Biz inanıyoruz ki Aksaray´ımız emanetlerine sahip çıkacaktır.? dedi. İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik´e Aksaray anısına el örmesi halı hediye etti. Programın sonunda Genel Başkan Yardımcısı Çelik, il teşkilatı ile hatıra fotoğrafı çekinmesinin ardından Aksaray´dan ayrıldı.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli