Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanının Avukatlar Günü Mesajı

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanının Avukatlar Günü Mesajı

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanının Avukatlar Günü Mesajı

?İL BAŞKANI ALTINSOY´UN, AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI?

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayınlayıp Avukatlar Günü´nü kutladı. Başkan Altınsoy mesajında, Avukatlık mesleğinin Hukuk sisteminin vazgeçilmezi olduğunu, Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini belirterek, hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi savunmanın daha da güçlendirilmesi ve yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işletilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Başkan Altınsoy, ?Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlar, vatandaş, devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulamada somutlaşmasında, yargı bağımsızlığının ayrılmaz unsuru olan savunmanın önemi tartışılamaz. İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak ve adaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, iddia ile savunma ve karardan oluşan üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Bu nedenle bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlık mesleği, yargının kurucu unsurlarındandır. Savunmanın temsilcisi olan avukatların olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adalet yoktur, adil yargılama yoktur. Ayrıca hukuk devletinden de söz edilemez. Avukatlık mesleği, hukuk sisteminin vazgeçilmezidir. Bu vesile ile hukuki güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü´nü kutluyorum.? İfadelerine yer verdi.

?MERKEZ İLÇE BAŞKANI HAMZA AKTÜRK´ÜN, AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI?

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

Aktürk yayınladığı mesajında, ?Avukatlar insanların ihtiyaç duydukları savunma hakkının temsilcileridir. Toplumda, hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin yüksek olmasında avukatlık mesleğinin önemli bir yeri vardır. Vatandaşlarımızı sahip olduğu haklar konusunda bilgilendiren ve haklarının korunmasında onları yönlendirerek yardımcı olan avukatlarımız hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde önemli görevler üstlenmiştir. Avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir. Avukatların mesleklerini icra ederken ?Adalet Mülkün Temelidir´ ilkesi doğrultusunda görevlerini yaptıklarını belirten Aktürk, Bağımsız yargıyı ve bağımsız savunmayı adaletin temel taşı olarak görüyor, yargıya olan güven duygusunun o toplumun en büyük moral değeri olduğunu biliyoruz. Bu Anlamda AK Parti hükümetlerimiz döneminde yargı sisteminin sorunlarının ortadan kaldırılmasında ve ihtiyaçlarının giderilmesinde bugüne kadar çok ciddi adımlar atılmıştır.

Kamu vicdanının ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi için, kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına özveriyle görevlerini yerine getiren başta Aksaray Barosu Avukatları olmak üzere, tüm avukatların ?5 Nisan Avukatlar Günü´nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.? dedi.



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli