Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanından Kandil Mesajı

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanından Kandil Mesajı

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanından Kandil Mesajı

İl Başkanı Altınsoy´un Miraç Kandili Mesajı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Miraç Kandili vesilesiyle kutlama mesajı yayınlayarak, Tüm hemşerilerimizin Mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, Kandilin ülkemize hayırlar getirmesini, İslam Aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum.? İfadelerine yer verdi. Miraç´ın, Peygamberimiz Hz. Muhammet´in (SAV) şahsında, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu belirterek, Miraç Kandilinin asırlardır coşkuyla kutlandığını ifade eden Başkan Altınsoy, "Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan ´Miraç Kandilini kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.

Miraç bir yükseliştir, bir hedeftir, hem maddi hem manevi alanda yükselmek çalışmak ve ilerlemekte. Miraç ilimde, ahlakta, sanatta, hukukta, iktisatta, medeni olmada kısacası insanlığa faydalı her alanda başarılı olmaktır. Miraç kötülükten iyiliğe, çirkinlikten güzelliğe, cimrilikten cömertliğe nefretten sevgiye, dağınıklıktan birliğe, ulaşmayı başarmaktır. Bu mübarek gecede yüce dinimiz İslam´ın ´yaratılanı severiz yaratandan ötürü´ prensibini hatırlayıp gönül kapılarımızı herkese açarak, sevgi, saygı ve hoş görü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Tüm hemşerilerimin Mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini, İslam Aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum" dedi.

?Ak parti merkez ilçe başkanı hamza aktürk´ün, miraç kandili mesajı?

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğunun dikkatini çeken Aktürk, mesajında şunları kaydetti; ?Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa´nın (S.A.V) hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Gecesi, müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Resûlallah´ın (sav) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bütün insanlığın selameti için, iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız.

İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak Miraç Kandilinizi tekrar kutluyor, bu anlamlı gecenin; Vatanımıza, Aksaray´ımıza ve tüm milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? ifadelerine yer verdi.

 



Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false