Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İnceöz´ün Gündeme Dair Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İnceöz´ün Gündeme Dair Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili veAksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Görünen o ki; HDP ile seçim hükümetine AK Parti´yi mahkum ederek güya bunu millete anlatacaklar.

AK Parti Grup Başkanvekili veAksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Görünen o ki; HDP ile seçim hükümetine AK Parti´yi mahkum ederek güya bunu millete anlatacaklar. Ama her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Milletimiz neyin ne olduğunu biliyor" dedi.

İnceöz, Kültür Park´ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı görüşmeler sonucunda seçim kararı aldığını anımsattı.

Bundan sonra partiler için seçim takviminin işlemeye başladığını ifade eden İnceöz, CHP ve MHP´nin seçim hükumetinde yer almama konusundaki tavırlarını anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

İnceöz, AK Parti´nin 7 Haziran´dan itibaren tutumlu ve kararlı tavrıyla ülkeyi biran olsun hükumetsiz bırakmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce biz en baştan beri kararlı ve tutumlu bir duruş sergiledik. Her şey aziz milletimizin gözleri önünde cereyan etmiştir. Bütün yollar tüketildikten sonra Anayasa´nın son çare dediği, sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla beraber seçim yoluna girdik. Muhalefet partilerinin ´biz bu hükümet içerisinde yer almayacağız´ şeklindeki tavırlarına karşı AK Parti, milletin verdiği sorumluluğunun gereğini yerine getireceği yönündeki tavrını sürdürmekten asla vazgeçmemiştir. Dünyada başlayan ekonomik kriz, global dünyada her ülkeyi etkileyecektir. Bununla beraber Suriye ve Irak´ta yaşananlar nedeniyle son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle bizim bu verilen yükümlülükten kaçmamız olamaz. Tüm partilerin de bu sorumluluğun altına ellerini değil gövdelerini tamamen koymaları gerekiyordu. Bugünkü tavırları, bu sorumluluktan kaçtıklarını göstermektedir. Görünen o ki; HDP ile seçim hükümetine AK Parti´yi mahkum ederek güya bunu millete anlatacaklar. Ama her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Milletimiz neyin ne olduğunu biliyor"

- "Süreçten Türkiye olarak daha güçlü çıkma arzusundayız"

Seçim kararının alınmasının anayasal bir zorunluluktan olduğunu aktaran İnceöz, bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun arzu etmediği bir durum olduğunu bildirdi.

İnceöz, buna karşın Anayasa´nın 114. ve 116. maddelerinin uygulanmasının demokrasinin devamı için alınan bir hüküm olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla Anayasa´nın 114. ve 116. maddelerinin gereği neyse bu yol işletilmek zorunda kalındı. Buna mahkum eden partiler CHP ve MHP´nin anlaşılmaz tavırları ve tutumlarıdır. Böyle bir seçim atmosferi içinde seçim süreci başlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim kararı almaktan başka bir yol bırakılmadığı süreçten Türkiye olarak daha güçlü çıkma arzusundayız. Baştan beri ülkemiz ve milletimiz adına sorumluluktan kaçmayan tavrımızla kimse bu durumdan ümitsizlik çıkarmasın."

- Sümeyye Erdoğan´ı hedef alan iddia

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kızı Sümeyye Erdoğan´ı hedef alan iddiayla ilgili konuşan İnceöz, değerler üzerinden yapılan saldırılarla yapılan çirkin kampanyayı kınadığını belirtti.

Sümeyye Erdoğan´a karşı özellikle sanal alemde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın´ın içinde bulunduğu çirkin bir kampanya yürütüldüğüne dikkati çeken İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yalan, iftira ve herhangi bir doğruluğu olmayan bu çirkin kampanyayı başlatanları, bu çirkinlikle kendilerini baş başa bırakıyorum. Bu kampanyayla kendilerini ne kadar çaresiz ve sıkışmış durumda olduklarını böyle bir argüman üzerinden yürüttükleri kampanyayla gösterdiler. Bunu bir kadın olarak, değerlere sahip bir insan olarak, hak, özgürlükler ve demokrasi alanında kınıyorum. Onları bu çirkinlikleri ile baş başa bırakıyorum."



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli