Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Ak Parti Beldeleri ve Köyleri Karış Karış Geziyor

Ak Parti Beldeleri ve Köyleri Karış Karış Geziyor

Ak Parti Beldeleri ve Köyleri Karış Karış Geziyor

               AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, seçim ziyaretleri kapsamında Milletvekili Adayı Muhammed Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Topakkaya, Bağlıkaya, Yeşilova, Yenikent Beldeleri ile Darıhüyük ve Yapılcan köylerini ziyaret edip, ?Vakit Hizmet Vakti, Vakit Aksaray Vakti´ dedi.

            Ziyaret programlarını gruplara ayırıp ulaşılmadık yer, sıkılmadık el bırakmayacaklarını belirten Başkan Altınsoy, Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu´nun Taşpınar Beldesi ile Karacaören Köyü, Akçakent Köyü, Dikmen Köyü, Gözlükuyu Köyü, İncesu Köyü, Armutlu Köyü ve Kutlu Köylerini, Milletvekili Adayı Mustafa Serdengeçti´nin ise Sağlık Beldesi ile, Akhisar Köyü, Bağlı Köyü, Karataş Köyü, Karaören Köyü, Yuva Köyü, Karkın Köyü ve Helvadere Beldesini ziyaret ettiklerini belirtti.

            Ziyaret ettiği, belde ve köylerde, 16 yıllık AK Parti iktidarı ile Türkiye´nin tarihinde gelişmediği kadar geliştiğini, büyüdüğünü ve güçlendiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki partimiz siz aziz milletimizin desteği ile milyonlarca çalışma yaptı. Bugün gelinen noktada elhamdülillah güçlü, hızla büyüyen ve gelişen, dünyada söz sahibi olan bir Türkiye´yiz. Aksaray´da 15 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta birçok alanda 11 Milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Öğrenciler daha iyi eğitim alsın diye bin 798 adet yeni derslik yapıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize 36 Milyon lira eğitim desteği sağladık. 8 bin 121 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları açtık. Aksaray´a üniversite getirdik. Sağlıkta, 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesi´nin de aralarında olduğu 7´si hastaneden oluşan 23 sağlık tesisi kazandırdık. Devlet hastanemizi 200 yataklı bir ek bina yaparak büyütüyoruz. Yine Aksaray´da 4 bin 840 konut uygulamasını hayata geçirdik. 17 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 191 kilometre daha ekleyerek 208 kilometreye ulaştırdık. 33 kilometre uzunluğa sahip Aksaray Çevre Yolunun da proje çalışmaları sürüyor. Aksaray´da verilen 285 Milyon liralık teşvikten 133 bin 263 sigortalı ve işveren faydalandı.

            Aksaray´ın en önemli problemlerinden olan içme suyu meselesini çözdük. Ortaköy Çiftevi Barajı ve göleti hizmete alındı. AK Parti olarak başlattığımız hayvancılık destekleme programlarımızla yüzde 50 ila 80 arasında hibe veriyoruz. Aksaraylı çiftçilerimize toplam 1,3 Milyar lira tarımsal destek verdik. Aksaray-Ulukışla hızlı tren bağlantı yolu yatırım programına alındı, yakında ihalesi yapılacak. Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Niğde hızlı tren projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 7 Milyar liralık maliyeti olan projenin de, 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Aksaray için bir diğer hızlı tren projemiz olan 530 kilometre uzunluğundaki Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının toplam maliyeti 11,5 Milyar lirayı buluyor. Gülağaç Sofular Barajı ile Ortaköy Harmandalı Göleti´nin yapımı sürüyor. Aksaray´ın hasretle beklediği Mamasın Barajı Sulamasını rehabilite ediyoruz. 1962 yılında hizmete açılan Mamasın Barajı´ndan sulanan 214 bin 200 dekar arazinin sulama şebekesini borulu sisteme çeviriyoruz. Uzunluğu 50 kilometreyi bulan iki ayrı içme suyu isale hattı ile modern bir içme suyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Nitelikli işgücünü yurdumuza çekmek adına aktif politikalar izlemeye devam edeceğiz. Yurtiçi ve yurtdışındaki uluslararası işgücü ve yurtdışındaki Türk işgücü için izleme ve değerlendirme sistemi kuracağız. Gençlerimiz ve kadınlarımızın niteliklerini geliştirecek yeni eğitim programları uygulayacak ve kariyer danışmanlığı hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız. Çalışanlar, işverenler ve emekliler arasında hakkaniyetli bir denge kurarak sürdürülebilir ve etkin çalışan bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmayı hedefliyoruz.

                Bunun yanı sıra birçok proje AK Parti hükümetleri ile hayata geçirilecek, Vakit İcraat Vakti, Vakit Aksaray Vakti. Allah izin verirse 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçiminde de siz aziz milletimizin desteği ile güçlü bir şekilde çıkacağız? ifadelerine yer verdi.



Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
MSB atış anlarını paylaştı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart verileri açıklandı
5 yılda 213 milyon e-tebligat
TBMM'de çocuk coşkusu sürüyor
Milli Kütüphane kullanıcılarına yeni hizmet
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false